2007-07-23
10:00:03
Ninni´s Moussaka/Lasagne
Nu tänkte jag pröva nåt nytt....jag brukar ha potatis i min också men eftersom det inte finns gammelpotatis nu så blev det en annan variant!
Moussaka/Lasagne
Gröna Lasagneplattor
Finkrossade tomater med Basilikasmak
Vitlök
Kryddmix Italiensk lasagne (Santa Maria)
Ostsås eller bechamelsås
Matlagningsgrädde eller mjölk
Aubergine en stor
Zuccini
Skär upp Zuccini och Aubergine i skivor, salta skivorna och stek sen i smör eller olja.
Lägg lasagneplattor i botten på en stor form, häll över lite ostsås och krossade tomater, lägg ett lager zuccini och aubergine ovanpå.
Fräs köttfärsen blanda i kryddmixen(eller använd egna kryddor) och vitlök, slå på lite vatten resten av tomaterna och matlagningsgrädden(eller mjölk), låt stå och puttra ihop lite grann.
Slå köttfärssås över understa lagret. Lägg på mer grönsaker...lite ostsås! Sen ytterligare ett lager lasagneplattor.....osv!
Avluta med endast grönsaker och köttfärssås...in i ugnen på 200 grader i tjugo minuter.
Anders sa att det var den godaste Moussaka/Lasagne han någonsin ätit.
Ja det blev lite matigt....det blir det ju med potatis...som sagt man tager vad man haver!
Vill du få fler läsare till din blogg ? Läs det översta inlägget i min blogg!
URL: http://www.metrobloggen.se/lankar
Får testa den på maken och mig, låter såååå gott! Men jag är tveksam om barnen gillar den....de är lite känsliga för okända grönsaker och kryddor :)
Ja barn kan bli lite misstänksamma!
Men ta bort skalet på grönsakerna så märker dom det inte..det smälter liksom in!
Åh så gott det där lät då. Det måste jag prova. Tack !
Ha en fin dag även om det regnar.
Kram
Låter mumsig det måste klart provas kram pimpim
Det ska jag ha..en fin dag alltså!
Nu kommer det att ätas Ninnis konstiga maträtt över hela Sverige..hi,hi!!
Det är alltid skoj att få tips på nya recept. det blir gärna att man tuffar på i gamla spår.
Ja visst är det så!!
Låter gott! Det får bli moussaka i morrn..
Tack tack!
Ska jag testa nån dag i veckan tror jag bestämt. Låter som en perfekt rätt att frysa i portioner också.
Mmmm, vad det lät gott. Det tar ju lite tid att göra så det blir inte så ofta men gör Moussaka, men gott är det. Annorlunda med lasagneplattor i.
Kram.