*

2006-02-28
16:47:19

Gör mätt!
Urk nu ska inte jag äta nåt mer idag....men det var gott! Konstig diet idag, en macka på bussen, en bilpåse, en korv, en chokladbit, en macka på jobbet sen en semla.

Inget att rekommendera varje dag!! Får väl sätta mig på cykeln en stund sen.

2006-02-28
16:33:51

Fullsmäckad dag!!
Nu är jag hemma efter alla turer, bussen var sen till Örebro vilket betydde att jag tvungen att springa, jag hann, då var doktorn försenad, vilket betydde att jag fick stressa för att hinna med bussen hem!
Då var den jätteförsenad, hade varit mycket olyckor på vägen från Sthl.

Väl i karlstad rejält försenad åkte jag till jobbet och löste av Malin, vi hade två barn idag....övriga sjuka!

På hemvägen köpte jag semlor, sen fick jag skotta....BLÄ!!! Nu ska jag glufsa i mig min Semla och sen ha dåligt samvete ett litet tag.

2006-02-28
07:36:20

Inte sant!!!
Nääääää nu snöar det som F.A.N...tycker inte om!!!

2006-02-28
07:09:24

Kaffet smakade bra!
Nu ska jag försöka göra mig i ordning, bussen till örebro går vid nio, dit anländer jag strax före elva, snabbbesök hos doktorn, sen åker jag hem igen vid kvart i tolv...phu! Sen ska jag jobba i eftermiddag.

Ha en bra dag allihop, vi hörs senare, kram

2006-02-27
22:02:24

Laddat bryggaren!
Har jag gjort, det är mysigt att tassa upp på morgonen så trycker man på knappen och inom loppet av några minuter har man nybryggt kaffe!!

Hade faktiskt timer inkopplad förut också, men den pajade. Nu ska jag lägga mig och läsa. Natt, natt!!

2006-02-27
21:38:17

Sett på TV
Såg en dokumentär på femman för en liten stund sen, handlade om tjocka barn. Dokumentären var från England, det handlade bla om en flicka som var sex år, hon var rejält överviktig, det var problem att hitta kläder till henne.
Hon fick köpa sånt som var till tolv trettonåringar, hennes mamma hade förtvivlat sökt efter hjälp, ett år stod hon i kö för att då träffa en diestist...skandal.

Men man förstod ju att barnet hade problem när man såg vad mamman gav henne att äta...och mat ville hon ju ha hela tiden.
Hon fick hjälp till slut, men vi fick inte se nåt resultat! En annan tjej var sexton år och vägde över hundrafemtio kilo, hennes mamma nästan lika mycket. De åkte till Belgien och opererade sig båda två, skrämmande när det verkar vara enda utvägen.

På två månader gick tjejen ner trettio kilo och hennes betyg gick upp! Ja detta är väl ett I-landsproblem om något!!
Och själv klagar jag om jag går upp ett par kilo....skämmas borde jag göra! Det finns människor som verkligen har stora problem med vikt.

2006-02-27
17:57:45

Så jätteglad
Therese ringde förut och berättade att när jag kommer till henne om ett par veckor så ska vi gå till Globen och se genrepet  av Melodifestivalfinalen...hi, hi va kul. Sitta i en loge och dricka vin!

Nu måste vi hålla oss på benen, men om jag så har feber så ska jag dit!!

2006-02-27
07:03:53

Tidig morgon
Snart dax att åka till jobbet, övriga familejn har gett sig iväg. Anders jättetidigt (som vanligt) Sonen för en liten stund sen. Han har ju sportlov den här veckan så då jobbar han, inte helt fel att få lite pengar!

Jag har fått mig en kopp kaffe,visserligen uppvärmt i micron men jag orkade inte sätta på nytt, men det går så bra ändå.

Vi har det lite lugnare på jobbet den här veckan, undrar om alla sjuklingar är tillbaka, eller vi kanske har fått nya?

Ha en bra dag allihop!!! KRAM

2006-02-26
19:21:51

Helgen snart slut
Nu har jag legat på soffan en stund efter att ha ätit god mat.......jag blev så trött så trött. Undrar varför jag har ju inte direkt slitit ihjäl mig idag?

Höll nästan på att somna, men det går ju inte ann, för då är jag väl pigg som en mört när jag väl ska sova!

Min tvättunna är nästan tom...undra hur länge?

2006-02-26
17:00:05

GULD
Ja jag tittade faktiskt, fast inte riktigt hela tiden...men nu när de tagit sig så här långt måste man ju bara titta!
Kul att det blev ett OS-guld till killarna, fast jag tycket lite synd om finnarna, de såg ledsna ut!

Nu ska vi äta mat...jag är görhungrig!

2006-02-26
14:34:56

Har lovat berätta
För över tjugo år sen ville jag så gärna åka utomlands. Försökte få med en kompis, men hon sa aldrig jag åker till ett varmt land, åk med en arbetskompis till mig hon vill också åka. Sagt och gjort vi åkte vi ville båda till Cypern.
I augusti 1984 bar det iväg, vi bodde i Larnaca, precis vid stranden, redan andra kvällen när vi ätit middag anlände en snygg kille till restaurangen på vårt hotell. Jag hörde att han pratade svenska. Vi pratade lite med honom, sen skulle vi upp och göra oss i ordning för att göra stan.

Jag ville skynda mig för att se om han satt kvar, Yvonne fattade ingenting, hon tittade bara på alla greker! Han satt kvar, han frågade var vi skulle gå...ja sen var det inget mer att säga vi gick....han hade följt efter oss men inte hittat oss.
Dan efter åkte vi iväg med badbussen till Lordos, och vem är där om inte han. Jag spanade länge, till slut kom han fram och frågade om vi skulle äta lunch...absolut!!

På eftermiddan körde han oss hem, han var där på FN-tjänst. På kvällen dök han upp på resturangen igen, vi pratade och pratade, sen gick vi alla tre iväg och drack drinkar. Jag var osäker på om han var intresserad av mig, men så småningom gick vi iväg till ett danställe, där utanför så kysste han mig...WOW!!

Senare gick vi iväg stannade på ett ställe och drack Ouzo, det var fullmåne allt var romantiskt, jag följde med honom hem...han hade semester just då. Vi badade på natten i månskenet...sen var vi tillsammans hela min semester.
Det var tungt att åka hem....men vi sågs igen, nu har vi varit tillsammans i alla dessa år och jag älskar honom fortfarande jättemycket!

Vi förlovade oss juni -85, gifte oss i december och fick vår son ï november -86.

2006-02-26
13:57:34

Hemma igen
Så där nu har jag träffat Evelina och resten av familjen! Mysigt, vi har pratat, druckit kaffe och ätit god äppelkaka med vaniljsås, gott, gott!

Som vanligt när vi träffas så blir det mycket minnen som kommer upp, Bibis barn har alltid funnits nära mig, de lekte med Christoffer när de var små...de var här jättemycket.
Emelie påminde mig om att hon och Christoffer gifte sig när de var små, måste fråga sonen om han kommer ihåg det!

Och snart, snart åker jag till Therese hon bor i Sthl....jag längtar! Jag har många syskonbarn, men en del av dom står mig närmare än andra.

2006-02-26
09:56:14

Mmmm sovit gott!
Vi tittade på film igår Att fånga en tjuv, lite lagom småputtrig. Till slut var jag så trött att jag nästan såg dubbelt.
Då var det skönt att lägga sig att sova, huvudet på kudden och pang där sov jag! Vaknade vid halv åtta, funderade på om jag skulle gå upp, nej sova lite till.
Det blev en timme till, sen sa ryggen till mig att gå upp. Idag ska jag iallafall träffa Evelina, det är inte värt att jag åker dit för tidigt, dom var ju ute igår...skulle tro att dom sover fortfarande!

Fint väder idag, lite småkallt, kanske en promenad fast jag tror jag hoppar över snöpulsandet, har ont i benen än efter den promenaden...eller vad man ska kalla den!?

Jag återkommer!!

2006-02-25
21:15:54

Jag mår bra!
Ifall nån undrade!! Vi tittade lite på Melodifestivalen, men vi hade problem med ljudet så vi fick lyssna på radion...inte så kul vi hörde inte Lena!

Min låt gick inte vidare så vi bytte kanal, det blev engelsk serie på fyran...riktigt bra!

Nu ska jag vara social med min man, läste Miafias blogg, hon sa så gulliga saker om sin man....jag älskar min också...jättemycket!

Ska berätta nån dag hur det gick till när vi träffades!

2006-02-25
18:01:15

Maten uppäten!
Den var god! Nu ska vi vänta på Melodifestivalen, hoppas den är lite bättre än förra lördan! Fick ett gott råd nyss på bloggen, att försöka leva i nuet.

Det är ju egentligen mitt motto, men ibland så spricker det!

2006-02-25
17:01:16

Tacopaj
Står nu i ugnen och doftar, ska bli gott! ja den här dan rann iväg den också Det var ju meningen att jag skulle åka in till söstra, men det bidde inte så idag.
Evelina hennes dotter blev kvar hos sin farmor längre än tänkt, sen skulle dom äta middag och senare gå ut.
Jag åker dit i morgon förmiddag i stället......men det blev ju inte som jag tänkt mig, luften gick liksom ur mig jag blev lite besviken. Jag gick ju och väntade på att dom skulle komma tillbaka...ja och så blev det som det blev.

Usch ibland känns det som om man inte gör nåt annat än jobbar, tvättar, lagar mat och städar...sen går man och väntar på att nåt kul ska hända!
Då blir det lite tycksyndommigsyndrom....det är inget synd om mig...bara frustrerad, värken i ryggen gör ju inte saken bättre.

Nej nu ska vi inte hänga läpp, det är lördagskväll...........vem vet det kanske händer nåt kul!

2006-02-25
14:55:12

Lördag eftermiddag
Varenda lördag tänker jag...nu ska jag utnyttja dagen ordentligt så den inte rinner genom fingrarna på mig! Jag lyckas aldrig.
Nu är klockan snart tre och jag har inte direkt gjort något, handlat lite, lagt i en tvätt. Gått här och drällt mest!

Nu skiner solen för fullt utanför fönstret, Anders har satt sig i en solhörna, han läser och ser ut att ha det gott.
Jag spelar Scoooter på HÖG volym, åhhh så härligt!

2006-02-25
14:06:08

Lite uttråkad
Hade ställt in mig på att åka in till stan nu, men då var dom inte hemma ännu...snopet! Får väl hitta på nåt annat då!!

2006-02-25
13:06:28

Ärenden fixade
Hde behövt att åka in till stan och fixa lite också...men det har jag ingen lust med! Var och hämtade en ny bryggare, vår gamla gick ju sönder.
Vi hade en Melitta, det visade sig vara två års garanti, strömbrytaren gick sönder jag lämnade in den, jag fick en helt ny.
Den jag hade hade utgått ur sortimenetet, jag fick en jättefin, Anders kollade vad den kostade på nätet...sexhundra kronor, den jag hade köpte jag för 349 kronor...det var värst!

Nu köpte vi ju en annan för ett par helger sen så den här får jag väl spara till sonen!

2006-02-25
10:04:51

Skönt
Vaknade relativt tidigt, funderade på att somna om...men ändrade mig gick upp och satte på kaffe. Tassade runt här för att inte väcka Anders.
Satte mig vid datorn en stund, drack mitt kaffe och njöt av det var alldeles tyst! Anders vaknade så småningom av kaffedoften.

Nu har vi hunnit läsa tidningen, druckit mer kaffe, jag har fått på mig kläder. Idag på eftermiddan ska jag åka in till söstra, hennes äldsta dotter är hemma från Falun....jag vill jättegärna träffa henne!

Men först blir det lite ärenden, aj jag har lite ont i kroppen idag....antagligen snöpulsningen. Muskler som jag inte har andvänt på länge protesterar!

2006-02-24
19:50:03

Mätt!
Det bidde ingen dammsugning, måste ju spara lite i morgon! Jag har fått god mat av maken, gott vin och  jag är jättemätt.
Nu är det snart Lets Dance...och bara slappa i soffan, åhh så skönt!

2006-02-24
16:00:58

Så där ja
Det är inte klokt vad jag är bra, jag kan ju nästan allting...ja utom slalom då förstås!!

Nu har jag bäddat, vikt tvätt, lagt i en maskin till, satt på kaffe, satt på diskmaskinen, vattnat blommor som skrek efter vatten, stackarna!

Nu ska jag dricka mitt kaffe, vem vet jag kanske har energi till att gå en sväng med dammsugaren också. Kan detta bero på mitt pulsande i snön..eller kan det bero på att jag fick en skön vila med de stora barnen idag??

Vem vet!!!

2006-02-24
15:38:46

Nu är det hälga!
Åhh gud så gött. Tog en promenad hem idag, en "genväg", ha, ha!! Det är en väg som är lite kortare, man kan gena genom skogen.
Dom håller på att bygga där nu, jag var nyfiken på de nya husen...som kostar två miljoner styck! Ja där gick jag, när jag kommer fram till min genväg...så var den borta, det var avstängt. Ska tydligen bli en bilväg där, vad hade jag att välja på, gå tillbaka...alldeles för jobbigt..det blev till att gå runt i snön.

Jag skrattade åt mig själv när jag pulsade fram i djup snö, en vända satt jag med ena benet djupt ner i snön ända upp till låret!
Det blev en härlig motion för hela kroppen, var lite svett  när jag kom hem.

Nu ska jag tvätta...oj, va skoj! Lite kaffe kanske jag skulle ha också, en av Pyrets bullar till hade ju suttit fint!

2006-02-23
20:36:54

Jag har gjort det!
Bestämt mig för att betala lite för min blogg...slipper reklamen! Får jag mer design att välja på nu???

Det hoppas jag, dom som finns är lite tråkiga!

2006-02-23
19:45:04

Slöast!
Det måste vara jag just nu, alla jag pratar med talar om för mig hur mycket dom tränar...och jag, ja tränar inte alls just nu.
Ja jag cyklar ett par gånger i veckan, men alla  tränar flera gånger i veckan, friskis&Svettis, och allt vad det är!
Jag får ångest...suck! Jag har ingen energi till träning just nu, fast jag vet ju att om jag tränade mer så skulle jag få mer energi.

Snälla låt det bli vår snart, så jag kommer ut på härliga långpromenader igen....GE MIG ENERGI.

2006-02-23
17:01:53

Hemma
Jag är lite hes i halsen efter att ha läst fyra kapitel i Mamma Mu klättrar i träd....vilken rolig bok.Det är ju hur kul som helst att läsa högt.
Barnen skrattade högt när jag läste! Idag har varit en sån där härlig dag när allt bara är bra. Dessvärre fick vi skicka hem två barn idag med hög feber, vi har klarat oss otroligt bra från sjukdomar.
Tre var redan hemma med feber.

I morgon blir det nog ett litet Vasalopp....men , men så är det!

Ja så var det då helg i morgon igen...är det bara jag som tycker att veckorna bara visslar förbi??Nu ska jag gå och lägga i en maskin tvätt, jag har fortfarande ett berg.

2006-02-23
07:32:32

Sovit gott!
Skönt idag känns det bättre. Till min lycka töar det idag, det är plusgrader, det gillar jag! Vi ska visserligen ha Vasalopp på jobbet i morgon, men så fort försvinner väl inte snön.

Idag ska jag laga sjömansbiff på jobbet, det gillar barnen och jag med.

I helgen kommer ena systerdottern på besök , jag hoppas verkligen att jag får en chans att träffa henne, har inte sett henne sen i Maj.
Hon kallar mig favvomoster..........känns ju inte helt fel!

Nu ska jag gå och se om sonen har vaknat till, ha en bra dag allihop!

2006-02-22
19:45:03

Pömsig!
Idag var det en pärs att jobba, jag vaknade med huvudvärk och den har inte släppt på hela dan! Nu bara ligger jag i soffan och väntar på att klockan ska bli nog mycket så jag kan lägga mig!

Det är inget på TV i kväll, så det kan bli snart. Och inte nog med det, det har snöat hela dan här, jag har sagt det förr men jag är sååå trött på snö!!!

Nu var det bara tyck synd om blogg, känns säkert bra i morgon igen.

2006-02-22
07:23:22

Morgon igen!
Igår kväll la vi oss jättetidigt, orkade inte ens se Desperate........det får jag titta på i kväll. Vi var såå trötta, jag gäspade redan vid åtta.
Jag fattar inte denna trötthet, men det blir väl bättre snart.....nu är det snart mars våren närmar sig.

Nu ska jag ta mig en dusch och se om jag piggnar till, Anders stackarn gick upp före fem, taxin hämtade halv sex.

ha en bra dag!

2006-02-21
19:46:49

Kvällen
Min älskling är hemma igen..så skönt, visserligen åker han i morgon igen, men nu är han hemma! Nu ska jag gå och krama på honom!

2006-02-21
16:22:12

jahaja
Där fick jag för att jag bytte tid, Anders buss var rejält försenad...men , men nu fick jag ju lite städat här hemma!

Kollade in namnen på alla bloggarna för en stund sen, många roliga namn, undrar hur man kommer på vissa!?
Antar att det börjar bli svårt att hitta användarnamn, det finns ju några bloggare!!

Nu ringde Anders, dax att åka.

2006-02-21
15:24:55

Tisdag, fast jag tro att det är onsdag!
Slutade tidigt idag, har bytt tid med Malin för om ett litet tag ska jag hämta Anders vid bussen. Hade tänkt mig en promenad när jag kom hem, men jag såg helt plötsligt vad skitiga toaletterna var...och så kan vi ju inte ha det.
Sagt och gjort, storrengöring, i farten slängde jag ur sängkläderna ur sonens säng, tömde soporna, tömning i morgon.
Såg att en del blommor behövde vatten, slängde i en maskin tvätt...jag hade helt plötsligt ett berg...suck!

Nu är jag klar...nu kan jag bara vänta på att Anders ringer!

2006-02-20
20:31:08

Min blogg
Jävlas igen....jag fattar inte, jag skriver, publicerar, uppdaterar, kollar inlägget, det är där. sen går jag till bloggen...men inte finns dom där.
Jag skriver kommentarer hos andra bloggare...sen är dom bara borta!! Är det fler än jag som har detta problem, blir det bättre om man har något annat än bas??? Bör man gradera upp sig...är det dyrt??


Sen är det jäkligt segt att skriva ibland, bokstäverna liksom hakar upp sig!

2006-02-20
20:20:10

Ytterligare minnen
En sommar när jag var tolv år, hade precis gått ut sexan så åkte jag till min storasyster för att ha sommarlov och hjälpa till lite med barnen!
Jag gillade att vara barnvakt. I vilket fall som helst så skulle jag en dag ta med mig Therese till badet, de hade härligt utomhusbad.

Grejerna packades, jag hade Therese bak på cykeln (min syster måste ha litat på mig mycket, Therese var tre år!!)
Vi cyklade iväg, vi kom till badet, grejer packades upp sen skulle vi bada, vi upptäckte att badringen inte var med!
Therese blev jättearg och skulle inte bada, jag försökte med att vi skulle låna en simdyna....gick hon inte med på hon skulle ha sin badring. Hon kunde vara mycket bestämd den damen, det gick inte att övertala henne!

Hur slutade det hela, jo jag blev jättearg, plockade ihop alla grejer igen, satte ungen på cykeln och cyklade hem, gråten brände i halsen.
När vi kom hem igen ramlade tårarna rejält....då var jag inte stor längre.Jag kan inte komma ihåg om vi åkte ensamma till badet igen, hmmm?

2006-02-20
18:27:05

Middan avklarad
Det bidde en varsin omelett till mig och sonen, lite bröd till det. Det var gott, nu är jag mätt...nu ska jag krypa upp i soffan.
Borde plocka ur diskmaskinen, men det känns som om det får vänta, jag har plockat ur två maskiner på jobbet....åhhh det är såå tråkigt!

2006-02-20
17:46:42

Jobbdagen slut
Phu nu är jag hemma efter en lång dag, hade medarbetarsamtal direkt efter jobbet. Hade ingen som helst lust, men det gick jättebra. Inte för att jag trodde att det skulle gå dåligt, men jag var lite för trött när jag satte mig ner för att prata.
Men jag pratmoster babblade på!

Dagen idag har varit lite hektisk...det var verkligen måndag idag...barnen var i luven på varandra flera gånger.

Men nu ska jag ta mig något att äta och pusta ut!

2006-02-20
07:35:31

Måndag morgon!
Idag är jag så trött, fattar inte varför, jag  somnade före elva igår kväll. Låg och läste en stund när jag kände att ögonen gick i kors.
Men jag piggnar väl på mig snart.

Idag är det som sagt måndag, hoppas att det är någorlunda lugnt på jobbet idag....usch idag ska vi ha fiskbullar till lunch.
Barnen älskar det...men det gör inte jag, har till och med svårt att känna lukten när jag öppnar burkarna...hua!
Men vad gör man inte för de små liven.

Nu ska jag sätta fart!

2006-02-19
22:44:46

Godnatt!
Nu ska jag sova det är visst en dag i morgon också...så fånigt jag längtar efter Anders, och han som är borta såå mycket, men det är nog för att jag egentligen hade velat vara med honom på den här resan!

Kram alla bloggare!

2006-02-19
18:59:09

Cyklat
Har jag gjort nu...det gick bra, kräktes inte upp pizzan, vilken tur.,men nu känner jag mig inte lika urkig längre!


2006-02-19
17:21:10

Verkligen lat söndag!
Jag har verkligen inte gjort nåt vettigt idag...bara glott på Tv eller suttit vid datorn! Nu har jag och sonen ätit middag...stön va mätt jag är!
Han fick bestämma mat...det blev pizza...nu har jag lite dåligt samvete, åt ju pizza i fredags också, nåja jag kanske kan trampa bort lite grann lite senare när jag  kan andas igen!

Blev glad för en liten stunds sen när jag såg att min största storasyster varit inne och hälsat på...hon är rolig hon, hon tyckte att jag kundes släppa ut sonen och ta bort papperspåsen från hans huvud...moster Viv tyckte att han var söt!
Ja det tycker  mamma också förstås!!

Maken ringde, han satt på båten nu, skulle gå ner i baren och ta en öl...åhh jag vill vara hos honom nu!

2006-02-19
13:27:06

Vad ska jag göra idag?
Nu går jag här och funderar på om jag bara ska slappa...eller åka iväg och handla, skulle så väl behöva ett par nya jeans.
Men jag kommer liksom inte till skott, ska jag ringa en kompis och fråga om hon vill följa med...eller hon ser förstås på OS.

Innan jag har tänkt klart så har väl alla affärer stängt...lite tråkigt att vara ensam en söndag, jag är van att det är Anders och min dag, men eftersom han är på väg till Sthl och sen vidare så får jag väl roa mig själv. Det hade varit lite kul att följa med, men jag har inte hur mycket semester som helst. Vi åker ju till Turkiet två veckor i Maj, sen behöver jag dagar till sommaren!

Nåja det går ingen nöd på mig....jag har ju datorn...kan ju läsa lite också!

2006-02-19
12:06:13

Underbara minnen!
Ja när jag läser kommentarer från mina systerdöttrar så inser jag att vi kan nog skriva en bok om vår familj! Gud så mycket tok vi har hittat på.

Rymmande barn har vi haft gott om...när min största syster var liten försvann hon jämt, mamma sa till henne att om hon rymde en gång till så skulle hon binda fast henne i stuprännan...hon försvann igen. mamma band ett rep runt magen på henne, band henne i stuprännan.
Sen stod hon där och tyckte synd om sig själv och sa till alla som gick förbi med gråtmild röst...   min mamma har bindit mig!!

Mina bröder hade många hyss för sig, en dag så sprang dom ner till mamma i köket flera gånger och bad om vatten, dom var törstiga sa dom!
Långt senare skulle mamma in på en av vindarna...långt därinne i ett hörn var väggen svart av sot....inte var dom törstiga heller, det hade lekt med tändstickor....det gick ju bra men ack så illa det kunde ha gått!

2006-02-19
10:53:04

Söndag
Är en härlig dag tycker jag! Therese var inne och kommenterade igår på barndomsminnen, hon gav mig mer minnen från när hon var liten...hon hade också mycket hyss för sig den ungen.

En gång när hon var hemma hos oss, det var rätt ofta...och det var jättekul hon blev mer som en lillasyster än en systerdotter.
Ja i vilket fall som helst...helt plötsligt var ungen borta, kommer inte ihåg hur gammal hon var två, tre år kanske!
Vi letade överallt efter henne....till slut märkte mamma att dörren till grannen stod på glänt. Mamma gick dit och jo då där var hon och vad gjorde hon...jo hon svabbade golv...grannen hade en hink och mopp framme, dom var inte hemma själva.

En gång låste hon in sig i badrummet, vi hade nyckel till dörren, sen kunde hon naturligtvis inte låsa upp, vi kämpade tappert, men till slut fick vi henne att klättra upp på taostolen och öppna fönstret...jag fick klättra in och rädda henne...om jag inte minns alldeles fel så hade hon lyckats att leka med tändstickor också under tiden!

2006-02-18
22:02:57

Christoffer
18790-40

Det här är min stolthet och min glädje, min älskade son!

2006-02-18
18:00:08

Barndomsminnen
För en liten stund sen så körde vår granne sin snöslunga, ja det har nog kommir två centimeter snö!! Nå det har inte med saken att göra kom bara på en snögrej när jag var liten.
Jag växte upp i hus, vi hade en stor framsida och en stor baksida...på baksidan fick vi gärna leka och ha kul i snön. Pappa brukade göra isbanor till mig och min storasyster...det var kul, han hängde upp lampor i plommonträdet så vi kunde åka när det var mörkt!

Men på framsidan ville pappa gärna att snön låg orörd, en gång hade det kommit massor med snö, det var alldeles slät på framsidan, vi fick order om att inte förstöra den fina snön!

Det gjorde vi ändå, vi kunde inte motstå den fina snön, vi busade och gjorde snöänglar....så var den framsidan förstörd...pappa var inte glad på oss!
Undrar om det var jag och Bibi som gjorde det...kanske det var jag och nån kompis. Bibi var mycket lydigare än vad jag var!

Vet att jag hade mycket hyss för mig när jag var liten, min syster brukar berätta för sina barn vad jag hittade på när jag var liten, min son tycker också att det var kul att höra. En favoritgrej att berätta är när jag spolade ner syrrans baddocka i toaletten...jag älskade att spola ner saker. Tvålar och allt möjligt åkte ner i toaletten!
Ingen blev glad på mig! En gång så testade jag att sätta fast en nagelborste i munnen, det var böjda handtag...jag lyckades med konststycket att få den att sitta rejält fast. jag grät, Bibi skrattade och mamma slet för att få bort den!
Ja herregud så dumt! Ja, jag har mycket att berätta, men vi ska väl inte ta allt på en gång!

2006-02-18
15:33:40

Eftermiddag
Och vips så var det eftermiddag, har inte gjort många knop idag, dels så har ryggen värkt att bara FAN! Vi har handlat mat t ill ikväll...det blir Tacos, det var längesen!

Såg att min ena syster hade varit och hälsat på...det var längesen, synd att inte hon har blogg, hon är jättebra på att skriva!

Jag har tvättat sängkläderna, så det är bara att lägga i sängarna igen, det får bli samma för dom är så snygga och sköna...Satin, Mmm!
Så det är väl bäst jag tar en dusch innan jag lägger mig, orkade inte det i morse.

Jag har löst korsord, det som är med i vår helgbilaga varje lördag, idag var det lite knepigt...det brukar vara löst vid det  här laget.
Har även legat på soffan en stund, där somnade jag till, så gött! Nu är brasan tänd ska sätta mig där och kura lite.

2006-02-18
10:11:02

Ångra
Läste på Alexandras blogg om saker man ångrar att man inte gjort, jag var präktig och sa att man ska inte ångra något...men så insåg jag att det finns saker jag ångrar också!

En sak ångrar jag jättemycket, jag slutförde aldrig min utbildning till mental tränare, och varför gjorde jag inte det. ja det var många orsaker.
Det var ett tufft pluggande, mycket att läsa, föreläsningar att titta på, övningar att göra varje dag. Jag läste hemma och skickade in mina tentor!
Det gick jättebra för mig, fick godkänt på alla mina tentor, tränade avslappning och självhypnos varje dag...det var bra för mig.Jag hade ett eget mentalt rum, dit var härligt att gå till!

Det var tio moment som skulle klaras av, jag klarade åtta, sen hände något som gjorde att jag inte fixade att läsa just då.
Nåja tänkte jag, jag får ta itu med det när allting känns bättre igen....det blev inte så. Mina papper ligger kvar i skrivbordet, böckerna står i bokhyllan, kassettbanden ligger orörda i sin låda.Det har gått flera år, vet inte ens om kursen existerar länge...jag hade kunnat få tio högskolepoäng.FAN också, rent ut sagt!

Nu är det som det är...men kanske jag skulle ta fram mina kassettband igen, börja träna avslappning igen, det vore nog bra för mig.
Jag med mina ömma muskler...vem vet jag kanske blir bättre. För idag har jag jävligt ont i min rygg, var ju så bra iallafall i en vecka!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, lösa lite korsord och fundrea på vad jag ska göra idag.

2006-02-17
19:46:00

Mitt jobb
Som många har räknat ut vid det här laget så jobbar jag som förskollärare! Jag är egentligen fritidspedagog i botten, men det var längesen jag jobbade som det.
Börjar från början...1979 så tog jag examen...endast nitton år gammal (och där kunde alla räkna ut hur gammal jag är..suck!)
På den tiden var det jättelätt att få jobb, fick sommarjobb direkt som kock på en förskola...ltie pirrigt men det gick alldeles utmärkt.

Sen fick jag ett vikariat på fritids, det varade ett år, sen blev jag erbjuden att vara med och starta upp ett helt nytt fritids...ja tack sa jag!
Där var jag tills jag fick barn -86. När jag sen sökte dagis till min son fick jag inget, det hela slutade med att jag fick säga upp mig och jobba som dagmamma...inget dåligt val visade det sig, jag fick ju vara hemma med min son.
Hösten -90 fick jag ett vikariat på mitt gamla fritids, kul att komma tillbaka, sonen började på dagis, tre år gammal.
Sen gick vikariatet ut, jag fick ett nytt på en förskola, hann att jobba där i ett par månader innan jag blev erbjuden tjänsten jag har i dag.

Hösten -91 startade vi Föräldrakooperativet Skattkammaren...och där är jag än idag. Har många gånger funderat på att byta bana.
Men vad ska jag hitta på då...det är ju det här jag är bra på?? Det är slitigt, tröttsamt men ack så härligt att jobba med barn.

Man får mycket tillbaka, men det känns ju att jag har jobbat mååånga år, jag har ju dessvärre värk i axlar, nacke och rygg!
Men vilka får inte det, det är ju många jobb där man får samma problem. Och jag tvivlar på att dom får kramar varje dag.

Jobbet är fritt, vi planerar vår verksamhet själva...toppen! "Mina" barn tycker att jag är en tokig och glad fröken som blir arg ibland...men som gosar mycket!

Ja så ser det ut...en stooor del av mitt liv!

2006-02-17
14:39:38

Ledig!
Är jag nu, borde kanske åka och handla...men har ingen lust. Magknip har jag också, men det beror på att vi åt pizza till lunch idag...ibland vill inte min mage ha det, men ack sååå gott!

Ett av barnen frågade mig om det var tomatsås på pizzan..ja, sa jag, den har jag kokat ihop. Det brukar aldrig jag ha på mina pizzor!
Mamma, Pappa och lillebror har det men inte jag...nehej vad har du på dina då?? Ja lite ost och skinka bara.
Jaha sa jag så var det inget mer med det...såg att han satt och studerade pizzabiten noggrannt, pillade lite, knaprade lite, om än tveksamt.
Till slut sa han...var du tvungen att ge mig en såå stooor bit? Men vännen sa jag om du inte tycker om den...så ät inte!
Han la med en tackssam suck ifrån sig biten...stackarn han ville inte såra mig genom att säga att han inte tyckte om den!

Nu ska jag roa mig med att plocka ur diskmaskinen...så kul!!

2006-02-16
20:35:13

Skit också!!
Min blogg jävlas i kväll, jag publicerar...och det försvinner! Ibland bara strular det...skit, skit och åter skit!

2006-02-16
20:32:58

Konståkning
Har jag legat och tittat på nu, herrarnas....det är det som är bäst tycker jag. När jag var liten ville jag inte se på det då vill man se isprinsessorna...åhh jag älskade konståkning!
Jag kommer ihåg, jag vi hade ju inte färg-Tv på den tiden(ja, ja så gammal är jag!) i vilket fall som helst var det Bengt Grive tror jag som kommenterade...han försökte beskirva vad det var för färg på flickornas klänningar (männen var ju alltid svarta) det var helt otroliga färger han hittade på.

Ja dom fanns verkligen inte, kan inte komma på nåt nu...men typ syrengult! Ja det var kul, nu behöver dom ju inte beskriva det längre....men ack vad jag saknar det gamla poängsystemet, där det hölls upp skyltar...5,6 och tänk när nån fick 6,0...wow!
Nu fattar jag ingenting!

I kväll är det Medium...nån som ser det? Går på fyran, jag gillar det!

2006-02-16
17:48:03

Torsdag kväll!
Så där ja, nu har jag cyklat fem kilometer, cyklade igår också då blev det lite längre, Att det ska var så svårt att sätta sig på cykeln, det är ju snart gjort!

Känner mig faktiskt lite piggare också. Jobbade lång dag idag, Kajsa vabade så jag åkte till jobbet lite tidigare.
Det var lite högljutt idag, man blir så trött i huvudet då, men som sagt nu känns det bättre.

När jag kom hem idag då längtade jag verkligen efter att det skulle vara varmare ute, huset kändes så instängt...tänk när man kan ha dörrarna på vid gavel och vädra ordentligt.
Nu vädrade jag iallafall, satte lite korsdrag i några minuter...känns lite fräschare...men brrr kallt.

Nu är jag hungrig, var till affären och köpte baguetter och lite gott att stoppa i, ska kolla med sonen om han är hungrig.

I morgon är det helg igen, den här veckan hann jag inte med!

2006-02-15
21:04:57

Tröööött!
Men hallå varför är jag trött, var visserligen uppe före halv sex i morse, men jag somnade en stund på vilan ihop med barnen idag!
Det är mysigt man svävar bort en stund, idag vaknade jag till av att gamarna i Djungelboken sjöng!

Ja det är väl bara att inse att man måste lägga sig, och varför inte jag har en bra bok, så jag kan ligga och läsa länge.

Nu blir jag sur också....det snöar ute...jävla skit rent ut sagt. Dom har jätteroligt åt mig på jobbet, dom tycker att vinter och snö är underbart...vad nu kan vara för underbart med det?
Det finns palmer, blåa hav och vita stränder...Mmmmmm!!!

Therese: Det är klart jag bakar och lagar mat när jag kommer, vi ska ju bland annat göra antioxidantsallad. Sen ska vi roa sonen också med trolldeg och annat pyssel. Det kommer att bli så mysigt så.....saknar dig.

Nu stänger jag bloggen för i kväll, kramizar!

2006-02-15
15:38:39

Onsdag eftermiddag!
Idag slutade jag tidigt.....så skönt! Jag var på jobbet riktigt tidigt idag, kände att jag hade lite att förbereda, sen ville jag baka bröd till soppan. Så när det första barnet anlände klockan sju, hade jag hunnit med att duka till frukost, satt en bröddeg, och förberett gruppen...det är så härligt att vara alldeles ensam på jobbet...det blir mycket gjort då!

Det var lugnt idag...bara tio barn, hör inte vanligheterna, gott att ha såna dagar också, det brukar vara högt tempo.
Nu försöker vi verkligen att hålla nera ljudnivån både för vår skull och barnens, men när det är full barngrupp så låter det!

Jag och Malin har de små barnen i vår grupp, vi har en låda som vi lägger i olika saker i....mycket uppskattat, vår minsta...jublade när jag tog fram lådan...hon tycker att det är jättekul! Idag tränade vi störst och minst, gick jättebra.
Vi sjöng såklart...det blev lite färgträning....jag skrattade gott åt ett av barnen när jag höll upp en kloss som var gul...frågade vilken färg det var...då pekade han på bilmattan, det var ett gult hus där!

Vi har nämligen vid ett flertal tillfällen bett barnen att leta efter röda, blåa, gröna och gula saker i rummet, på bilmattan finns alla färgerna med...så jag tyckte nog att han var smart, han kom väl inte ihåg vad färgen hette!

Till lunch idag så gjorde jag tomatsoppa med bokstavspasta i...mycket populärt. en kille vid mitt bord hade fullt sjå med att leta bokstäver i soppan.
Är det du som lagat maten frågade han mig...Ja sa jag...du är verkligen världsmästare på att laga mat sa han. jag tackade och frågade om brödet smakade bra också...om sa han, det är du bra på också!

Såna komplimanger tackar man inte nej till!

Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma, vet inte riktigt vad ännu, men nåt ska det väl bli!

2006-02-14
21:38:51

Snart natti, natti!
Idag har jag varit trött, men det har varit en bra dag! Mina arbetskamrater blev jätteglada för presenterna. Min son fick en halskedja...blev också jätteglad, samt att han blev jätteförvånad över omändringen här hemma.
Han blev ju inte mindre glad när han upptäckte att vår gamla TV stod i hans rum...betydligt större än hans TV.
Han kunde även få jättebra bild från datorn, han laddar ju ner en hel del filmer. Snart tillbaka ska se färdigt Desperate.....i am back, paus ...igen! Dessa tråkiga reklampauser.

Hoppas ni alla andra haft en bra Allahjärtans...jag har ju varit nästan ensam, tänkte att jag och sonen kanske skulle ha ätit nåt gott, men han hade redan ätit när han kom hem.

Hörde att det skulle komma en massa snö igen...åhh så jäkla tråkigt, förlåt alla vinterälskare, men gud vad jag är trött på det här!
Jag vill kunna gå ut på långa promenader när jag kommer hem från jobbet...det blir inte av i den här kylan, i stället sjunker jag ner i ett soffhörn...blir inte mycket vettigt gjort.

Nu ska jag borta tänderna innan pausen är slut...natti, natti!


2006-02-14
07:57:25

ALLA HJÄRTANS DAG
Vill bara önska er alla därute en riktigt härlig dag! Glöm inte bort alla nära och kära.

             KRAM PÅ ER .......PÅ ALLA HJÄRTANS DAG!!!

2006-02-13
20:15:00

Kvällen
Nu har jag tittat lite på TV...pratat med min fd kollega i två timmar på telefon...kompensation för att vi inte kunde ses i kväll.
Men vi lovade varandra att snart, snart ska vi ses. Vi som skulle ut och gå, äta middag och dricka lite vin, men det går fler tåg!

Jag är helt ensam hemma, sonen kommer inte hem förrän i morgon, jag lyckades få tag på honom till slut.
Hade hoppats på att han skulle vara hemma i morgon bitti...jag har köpt en liten Alla hjärtans present, men det får väl bli i morgon kväll.

Jag gillar Alla hjärtans dag...kanske fånigt, men åhh så mysigt att få ge bort en liten present!

Usch nu har jag suttit och tryckt i mig en hel massa lakritskola, har lätt hjärtklappning...urk! Skålen stod framför mig, inte kunde jag låta bli den.
Jag kunde kanske ha ätit en eller två...nej då alla skulle tryckas ner.

2006-02-13
17:16:48

Såå tråkigt!
Skulle ha varit hos en kompis i kväll, men hon ringde mig på jobbet förut och sa att hon mådde inte bra. Så är det, men jag hade sett fram emot det så!

Det får bli en annan gång, nu är jag hemma efter en högljudd dag, känner mig lite tom i bollen faktiskt! Men måndagar är gärna så, barnen har varit hemma hela helgen och så träffas de igen...de leker högljutt.

Vår minsta, bara ett år, har en enorm stämma. Nu på eftermiddan gjorde vi Alla hjärtans dags kort....det var glitter över hela målarrummet, men det skapades friskt...och fina blev dom!

Nu tror jag att jag bara ska sätta mig ner och và. Har försökt att få tag i sonen som varit borta hela helgen, men hans mobil är ju naturligtvis inte på...eller så är den väl inte laddad. Det är så typiskt, jag hade verkligen behövt att ha tag på honom.
Han har med sig datorn till stan...den skulle han väl behöva ha hem...men förhoppningsvis så ringer han!

Idag har jag lite värk i hela kroppen, det känns att vi bar tunga möbler igår, jag tänkte mig för ordentligt för att inte skada ryggen...det är nog snarare träningsvärk jag har!

2006-02-13
07:50:47

Godmorgon
Oj, jag tror att jag har gått och blivit beroende...av bloggandet! Men det gör inget för det är så kul...men något som inte är kul, det är telefonförsäljare!

Ett jobb som jag inte skulle vilja ha, tänk att behöva kämpa för att sälja en massa grejer som vi inte behöver.
Dessa människor ringer i tid&otid...jag blir galen. men eftersom jag många gånger går på en massa erbjudanden bara för att bli av med dom...så måste jag offra en massa tid att ringa till kundtjänster och tacka nej till fortsatta försändelser.

Suck...mina skåp är fulla av en massa piller av alla möjliga slag...säkert bra om jag bara kunde komma ihåg att ta dom!

Och för att slippa ta nya erbjudanden eller behöva nästan att vara otrevlig, så undrar jag är det nån som har telefonnumret till NIX???

Snälla hjälp mig att bli befriad från alla dessa piller! KRAM

2006-02-12
20:09:27

Söndag kväll
Ryggen värker...men vi är nästan klara, oj va bra det blev i vardagsrummet när den stora klumpiga TV,n kom bort. Nu står där en platt, fin TV i bokhyllan...kanonbild är det också.

Nu är det bara lite plock kvar, sen ska jag bara sätta mig ner och pusta...en lång härlig dusch ska jag ha också.

Helgen har som vanligt rusat iväg, men den har varit jättebra. I morgon är jag bortbjuden på middag till en fd kollega...så mysigt, saknar henne mycket.
Nu ska vi prata, och prata en hel kväll, vi ska nog ta en lång promenad också. Jag har faktiskt inte hunnit med det i helgen...skäms på mig, nu när det har varit så vackert väder.

Ute har jag varit men ingen motion, fast det är klart det har blivit styrketräning idag iallafall.

Kram på er alla därute!

2006-02-12
14:27:38

HJÄLP!!
Vårt hus är helt upp&ner, vi håller på att möblera om..grejer överallt! Men det ska nog bli ordning så småningom.
Vi kom på sent igår kväll hade vi skulle fixa till en massa idag, vi har även varit och inhandlat en ny TV, en platt. Den har stått på önskelistan lääänge. Så skönt att få bort den stora klumpen i vardagsrummet!

Det blev även en ny bryggare, en röd Nordica...åhh så snygg, och vilket gott kaffe det blev, Min systerdotter har en sån så jag visste att det blev gott&varmt kaffe i den.

Nej nu är det bäst att vi sätter fart så vi blir klara nån gång.

Än en gång, tack alla ni som tittar in hos mig....det är så kul att andra läser vad man skriver. Kram på er!!!

2006-02-11
10:21:40

Godmorgon!
Med tanke på allt jag läst på sistone vill jag berätta en sak! När jag var ung, mycket yngre än jag är nu så hade jag en svägerska som hade ångestattacker. Jag fattade aldrig det där, jag var väl i tonåren skulle jag tro!'
Jag trodde i min enfald att det var väl bara att rycka upp sig, eller skärpa sig!! Ack va fel jag hade, nu när jag blivit stor och snäppet klokare, vet jag att det inte är riktigt så lätt.

För ett par år sen följde jag med en vän till en föreläsning om depressioner, min vän hade mått riktigt dåligt en tid, hon hade gått igenom mycket.
Jag fick henne att lägga in bromsen rejält jag såg vart det brakade hän. Men iallfall på den här föreläsningen lärde jag mig mycket. Läkaren sa bland annat att det värsta man kan säga till en person som mår dåligt är just...Ryck upp dig, eller skärp dig, en som mår dåligt kan inte det, det blir bra mer ångestladdat!

Läkaren jämförde depression med att ha tex diabetes, det kan var en livslång sjukdom , dom kanske måste äta medicin hela livet för att hålla näsan över ytan!

Jag har själv aldrig behövt att äta mediciner, men visst har jag haft ångest...mått så dåligt att man inte vet var man ska göra av sig. Bultande hjärta....en stor oro i hela kroppen. Fruktansvärt!

Jag önskar att alla kunde ha mer förståelse över detta, en sjukdom som inte syns utanpå, utan kanke snarare tvärsom, du ser glad ut, med gråter inombords!

Så räck ut en hand, låna ut ditt öra, lyssna, stötta, finns till för den som behöver just dig! Nu låter jag som en genompräktig person.
Jag kan också vara suroch grinig, arg, elak. Men jag försöker verkligen att vara en bra medmänniska, finnas till när någon behöver mig.
Det kostar så lite och man får så mycket tillbaka!

Min vän sa till mig häromdan...jag behöver dig alltid...inte bara när jag mår dåligt! Det värmde.


2006-02-10
17:23:56

Nu är det fredag!!
Det känns skönt, och det bästa av allt är att jag kunde åka hem en hel timme tidigare än jag hade trott. Det var barntomt redan kvart över fyra...rekord!
Känns ju inte helt fel, en fredageftermiddag! Nu har Anders tänt brasan, i kväll blir det pizza till middag, den ska jag göra själv, det blir liksom godast så!

Idag gör sonen sin sista dag på praktiken, har var riktigt deppig över det, helt plötsligt ska han tillbaka till skolan igen, men nu är det på slutspurten.
Sen vet han ju att han ska tillbaka på sportlovet och påsklovet.

Han hade haft det jättebra på sin kurs, han fullkomligt strålade när han anlände sent igår kväll, han satt länge och berättade för mig vad dom gjort. Tänk va härligt det är att ha en vuxen son som tar sig tid att prata med mamma.
Han är mitt allt, jag har ju bara honom ja och så två bonusbarn förstås...jättemysiga båda två!

Nu ska jag sätta mig och prata med min kära make, tror att jag ska ta och klippa honom också, herregud va långhårig han är...urk!

Och sen vill jag tacka alla som varit inne på min blogg...det är jättekul att helt plötsligt ha besökare. Jag blir sååå glad!

Glöm inte bort Alla hjärtans dag på tisdag!!!! Visst finns det väl nån du vill krama, jag vet att det kanske inte behövs nån speciell dag till det...men jag älskar att köpa små presenter till dom som jag tycker om. Ett litet tips...gå in på nallebudet...så fina nallar direkt hem i brevlådan.

2006-02-09
22:02:33

Bloggar
Berör mig...iallafall en del! En del skriver bara strunt (inga anklagelser!) men en del skriver så det känns i hela kroppen.

Jag vill också beröra, det kanske jag gör! Jag tycker att man får många tankar och känslor när man sitter och läser...det är intressant.
Fortsätt alla bloggare att beröra, skriva av er känslor, berätta roliga saker, vi är många som läser, kanske inte så många som kommenterar.

Jag tycker att det är spännande att kliva in hos någon som jag inte känner, läsa, är det något som jag vill kommentera så gör jag det.

Kram från mig!!!

2006-02-09
20:03:17

Lite ont i halsen!
Börjar jag att få...inte bra, men jag är ju inte direkt förvånad, sonen kom hem i söndags genomförkyld Barnen på jobbet nyser i kapp, även delar av personalen!

Nåja jag har Esberitox hemma, det knaprar jag, får nog köpa mer i morgon! Nu hoppas jag att min son snart kommer hem, de är på väg från Norrköping...men väglaget är ju inte speciellt muntert. Och jag oroar mig alltid i onödan...suck!

Tror att jag ska kolla lite på Antikrundan...ja så gammal är jag, vem vet man kanske äger nåt som är värt nåt!!

2006-02-09
08:06:27

Skit också!!
Nu var jag tvungen att skotta...jävla plogbil, den har en förmåga att göra rejäla vallar bakom bilen. Detta betydde att jag var tvungen att försöka få bort lite snö för att överhuvudtaget få ut bilen!!

Hoppas nu att ryggen höll, jag försökte att vara försiktig...det är in såna här lägen jag vill bo i lägenhet! Men när det blir vår&sommar ja då vill jag inget högre än att bo i mitt kära hus!

Jävla, jävla snö!!

Nu ska jag åka och jobba.

2006-02-08
20:42:19

badtunnebad
badtunnebad

Så här härligt hade vi det för ett tag sen när vi badade i vår badtunna, det var snöigt, kallt och facklorna brann....så mysigt! Till och med jag kunde gilla snö då! Snygga mössor eller hur, vi har likadana, fast olika färg, dom fick vi i julklapp av Anders.

2006-02-08
20:33:16

Lite ensam!
Känner jag mig, Anders i Sthl sonen i  Norrköping, och lilla jag här hemma. Hade kanske kunnat passa på att hälsa på nån kompis...men det hade jag inte lust med det heller.
Den som jag vill träffa allra helst är alldeles för långt bort....suck! Här snöar det igen, hoppas det inte kommer allt för mycket, det är såå himla tråkigt att sopa av bilen tidigt i morgon bitti!

Sen tror jag att jag har ägglossning, stämmer inte med almanackan, är jag på väg in i klimakteriet måntro??
Men jag har lite spänningar, svullen i magen, ja alla tecken, men det är en vecka för tidigt..hmmm!

Ja det var ju intressant att skriva om! Nåja många av er därute vet ju vad jag pratar om.

I kväll är det inget som intresserar mig på TV, det får väl bli en tidigt kväll med min braiga bok....Flickan med Majblommorna, inte dum alls!

2006-02-07
22:19:36

Lista
Knycker Thereses lista...lite kul!

Tio olika saker om mig

1.
Jag är empatisk
2.Jag är kvällstrött
3. Jag är även ganska morgontrött
4.Jag vill ha kaffe direkt på morgonen
5.Jag är social...för det mesta
6. Jag gillar att ha ordning omkring mig
7.Jag älskar min familj
8.Jag är konflikträdd (tyvärr!)
9.Jag älskar när det är sommar
10. Jag är dålig på att träna...suck!

Nio saker jag bär med mig varje dag

1. Mobilen
2. Mina ringar
3.Min handväska
4.Nycklar
5.Cerat
6.Klocka
7 Halsband
8. Örhängen

Åtta saker som irriterar mig

1.Stökig diskbänk
2.Kläder som ligger spridda överallt
3.Oärlighet
4.Osympatiska människor
5.Strykhögar
6.Snö
7. Prat bakom ryggen
8.Våld

Sju ställen jag besökt

1.Grekland
2.Spanien
3. Turkiet
4.Dominikanska Republiken
5.Jugoslavien
6.Prag
7. Tallinn

Sex saker jag vill göra innan jag dör!

1. Åka tillbaka till Dominikanska
2.Resa ännu mer
3.Njuta av livet
4.Gå på massage...ofta!
5.Ta hand om mig själv bättre
6.Gå i pension

Fem saker jag är rädd för

1.Maskar
2.Att bli helt ensam (då menar jag inte för en kväll eller vecka!)
3.Vattenfall
4.Höjder
5.Att inte få vara frisk när jag blir gammal.

Fyra saker jag gör de flesta dagar

1Duschar
2Plockar och städar
3Jobbar
4Läser

Tre saker jag försöker att inte göra just nu

1.Städa
2. Skotta
3.Stryka

Två personer jag saknar just nu

1 Therese (gör mycket!)
2.Christoffer

Ett sätt att vinna mitt hjärta

1. Älska mig för den jag är!





2006-02-07
10:03:50

Färgat håret!
Har jag gjort nu...välbehövligt, usch en massa grått som kröp fram i hårbotten, urk! Nu ska det snart vara fint brunt igen....tack och lov för hårfärger, annars hade jag sett ut som en grå råtta vid det här laget!
Jag tänker inte ta reda på ännu hur det ser ut där under all färg.

Jaha vad ska jag hitta på idag då?? Gå ut och gå kan jag glömma, det är svinhalt. Får väl promenera runt här i huset.
Hade lite svårt att somna igår kväll, då ligger jag och funderar. Igår gled tankarna över på mina föräldrar! Funderade på min mammas sista år i livet, hon var ensam i över tio år. Och hon var ensam, visst hon hade sina barn, vi är sex stycken. men vi är spridda över olika delar i landet.

Pratade med min systerdotter i lördags och insåg att hon hade en helt annan kontakt med min mamma än jag hade.
Min tid till mamma gick åt till att handla åka till apoteket, följa med till doktorer. Det blev aldrig så mycket tid över till att bara prata.
Mamma hade inte så mycket vänninor...tyvärr. Hon valde tyckte jag att vara isolerad i sin lägenhet, jag förstod nog aldrig riktigt varför!

Så vill inte jag ha det, jag och en kompis brukar skoja om att vi ska minsann sitta tilsammans på ett hem, skratta och prata, jaga karlar genom korridorerna med hjälp av rullatorn!
Men som åldringsvården ser ut idag lär det väl få bli ättestupan!

2006-02-06
22:00:53

Snart sängen
Den värsta värken är över....men det molar i ryggen, jag vet av erfarenhet att jag kommer att ha rejält ont i morgon, men jag vet också att det går över!
Ska vara hemma i morgon också, vill inte riskera att låsningarna kommer tillbaka, nu när jag precis fått det åtgärdat!
Den risken finns med mitt jobb!

I morgon åker sonen till Norrköping på kurs, himla kul att praktikplatsen ställer upp med sånt, de har varit så himla goa och snälla, jag tror inte att sonen ser fram emot att gå tillbaka till skolan om en vecka.
Men han vet också att han ska tillbaka dit för att jobba på sportlovet, påsklovet och sen efter studenten. har blivit lovad hela sommarlovet...helt underbart.

Han har fått massor med lovord, det värmer...jag är sååå stolt över honom...och ja, jag har sagt det till honom!


2006-02-06
10:03:09

Snö, snö och åter snö!
Ja det passar ju bra med tanke på att jag har ryggskott, Anders är borta och sonen åker tidigt i morgon bitti. Undrar vem som ska skotta...inte jag iallafall!

Har varit till min kiropraktor idag, hade tur och fick en tid direkt, han fick jobba idag kan man säga, jag hade låsningar överallt, hade en rejäl mellan skulderbladen, nu är den borta och jag kan andas normalt igen!
Hade dessvärra inflammation i nacke och axlar, jag har gått lite för länge med det här...insåg igår att det inte gick längre, jag fick bara ondare och ondare under dagen.

Så nu är jag hemma, ska ta och trava runt i huset, borde egentligen promenera, men det är ju som sagt inte promenadvänligt och jag tänker inte riskera att halka omkull också!

Men för övrigt mår jag alldeles utmärkt.

2006-02-04
12:19:02

solnedgång
solnedgång

Ännu en bild på den vackra solnedgången!

2006-02-04
12:15:32

vintersolnedgång
vintersolnedgång
Den här bilden tog jag för ett par dar sen, himlen var så otroligt vacker, det är svårt att fånga på bild, men jag tycker nog att den blev ganska bra!

2006-02-04
12:06:25

Fisk
Fisk

Den här fisken bor i vårt akvarium, han är lite unik. Vi plockade upp honom eller henne som yngel ihöstas ur dammen. I vår damm har vi guldfiskar och Koi och en mört faktiskt! Vi plockade upp två yngel den ena är helt klart en guldfisk, men den här verkar vara en blandning! Från början var han/hon bronsfärgad, nu är han guldorange med fina fläckar på fenor och kropp...häftigt!

2006-02-04
09:53:38

Mmm lördag morgon!
Åhhh det blev en mysig fredag, vi åt gott drack gott rödvin...brasan var tänd, vi tittade på Lets Dance. Vi pratade, Anders masserade mina fötter, välbehövligt konstigt nog så försvann värken i axlarna...snacka om spänd!

Vi somnade gott efter att ha tittat på festen i BB-huset, vaknade klockan nio i morse, jag har sovit gott, jag har fått min första kopp kaffe, nu väntar nästa och så melodikrysset förstås.

Undrar vad man ska hitta på idag, hade tänkt mig en promenad...men det är sååå kallt över femton grade..brrrUsch nu är jag trött på att vädret aldrig kan bestämma sig.

2006-02-03
16:20:32

Fredag eftermiddag!
Sååå skönt att det är helg, den här veckan har jag verkligen längtat! Snart kommer Anders hem och sonen också, ska skjutsa honom till Kil han ska festa med en kompis.....hemskt att säga det men det betyder att jag och Anders får en kväll för oss själva!

När jag kom hem idag så la jag mig på soffan och läste en stund, det är skönt att varva ner lite grann. Jag blev utmanad på min blogg idag igen av en tjej som jag har skrivit lite kommentarer till. Konstaterade att det är festligt att man sitter och skriver till främlingar....man råkar läsa deras bloggar gillar det man läser och så plötsligt skriver man till varandra...visst är det kul!?

Vet att många tycker att det här med bloggar är knäppt...och undrar varför man vill lägga ut sitt liv på nätet, men jag ser det inte så, jag gillar att skriva så för mig är det avkoppling samtidigt som jag tycker att det är intressant att läsa vad andra skriver.

Jag jobbar på förskola vi har en egen blogg där vi skriver varje dag(dessvärre låst!), mycket uppskattat av föräldrarna att få läsa om sina barns dag!

Så hej på er alla bloggare där ute...ha en härlig fredag kväll....KRAM

2006-02-02
21:12:49

Snart helg!
Jaha då är torsdagen passerad snart, känns riktigt bra tycker jag för i kväll kommer Anders hem...skönt! Han har ju som vanligt varit borta i stort sett hela veckan.

I morgon får jag lämna jobbet tidigt..äntligen. Usch idag blev jag sååå arg, fick så dåligt samvete det var visserligen befogat...men ändå.
Men barnet och jag blev sams igen, jag bad om förlåtelse för att jag blivit så arg...herregud man behöver väl inte bli som en treåring själv bara för att barnet trotsar!

Nu är hon inte tre år utan hela fyra...men det var en liknelse. Men så blir det ibland, man blir arg, jag blir det inte så ofta, men idag fick jag nog en liten hjärnblödning...hmmmm!

Nu skulle jag vilja lägga mig, men jag ska försöka hålla mig vaken tills Anders kommer hem, får se om jag lyckas.

2006-02-01
20:35:30

Gäääsp!
Oj va trött jag är och ryggen värker, känns att jag har jobbat mycket de här tre dagarna! Blir en låång dag i morgon också, men på fredag då går jag hem tidigt.

Nu i kväll har jag och sonen varit iväg till Bergvik, han har klippt sig, jag handlade lite, sen avslutade vi med ett besök på McDonalds....det var gott., jag åt en hamburgare med fullkornsbröd, kändes lite nyttigare!

Nu borde jag tvätta håret, men jag vet inte om jag gitter, fast jag är tacksam i morgon bitti om jag gör det nu!