*

2008-06-30
18:09:50

Här igen!


Gotland here vi come!



Far&son plockar upp solbrillor



Farbror Christoffer med "bebis"


Sagoläsning..typ åtta böcker!

Jaha nu ville inte bloggen ladda upp fler bilder...får bli fler i morrn!

Vi har iallafall haft en toppenhelg, jag har sett mycket av södra Gotland och så Visby..vackert.

När vi åkte efter kusten var det som att vara i Grekland..samma karga landskap och så det underbara havet.

Idag har vi varit och är jättetrötta, nästa gång vi åker till Gotland får det bli en längre tripp, först över fyra timmar med bil, sen nästan fyra timmar med båt...jobbigt.
Men det var det värt den här gången så härligt att få träffa barnbarnen...Goooooa som skrutt.

Vi har gjort massor..igår gick vi en och en halv mil!!!


2008-06-30
11:04:45

Hemma
Anlände hemmet vid tre inatt så jag ahr lite sovmorgon idag! Vi har varit på Gotland och hälsat på Anders son med familj.

Vi har haft det så bra så...tur med vädret har vi haft också.....men det blev en lång resa så vi är ganska möra.

Återkommer med mer rapport i kväll..kram på er ♥

2008-06-26
19:28:43

Torsdag!!
Nu har jag fått mat..mätt som bara den, det blev hemgjorda spareribs...gott! Nu sitter jag här med ett glas rött, är ledig i morrn.

Berättar efter helgen vad vi har gjort, kommer att göra annat än att blogga iallafall!

Nu är det bara en och en halv vecka kvar till semestern...jippi, snart så!

Ha en skön torsdagskväll...nu tar jag bloggrundan, kramen ♥

2008-06-25
16:32:20

Städa, städa!!
Har jag gjort på jobbet idag...phu! Städade kontoret rejält, slängde en massa skit som man samlar på sig under ett år, dammade, skruvade bort elementskyddet...urk där bodde det nåt, det nafsade och morrade efter mig.
Men nu är odjuren i dammsugaren!!

Jag fixade till en massa nya kul bilder som jag satt upp i skötrummet och toaletten, blev så fint så fint. Duschat nästan alla blommor....tar resten i morrn.

"Ny" gardin uppsatt på kontoret, den ska jag lägga upp i morrn för den var alldeles för lång. Resten av städningen får bli v 28 när jag är ensam på jobbet.

Nu ska jag sjunka ner i en stol på balkongen och bara pusta ut! Jag kunde fixa så här mycket på jobbet idag för det vara bara fem barn och all gick hem vid två...perfekt.

ha det..kramen ♥

2008-06-24
18:45:14

Sådärja
Tror jag att jag nästan har skakat av mig vad min läkare sa...(nästan) Nu har jag sorterat CD-skivor, lite mysko är det för flera fodral är tomma, speciellt en skiva saknar jag mycket...tänk om alla låg i vår gamla cd-spelare, den tog 25 skivor.
Tror vi har slängt den......såg inga skivor i den men det hände att dom åkte ner bakom. jaja inget att bry sig om nu.



Anders ärvde en hel del Opaler etfer sin mamma och pappa, jag fick välja vem jag ville....jag valde den här, nu har den fått fin infattning i guld, jag är så nöjd. Och Guldsmeden sa att stenen var väldigt fin och solid.
Den skiftar i färg...skithäftig.





Vår lilla trädgård, den växer så det knakar!

2008-06-24
12:59:43

Pinsamt..
Var på kontroll hos läkaren idag..lite prover och så, när jag väntade på svar så var doktorn iväg och drack kaffe...ja så var det då min tur.
Vi pratade lite, hon kollade så jag hade dom medicinerna jag ska ha.....Jo sa hon så var det en sak till...Parfym!!

Va sa jag och såg lite frågande ut, ja sa hon varför har du parfym på dig när du kommer hit. Jag ser igen frågande på henne, jag har ingen sa jag!
Jo sa hon jag kände det när du gick ut från rummet....Nej sa jag igen jag har ingen på mig, möjligtvis så är det duschcremen...jag var nyduschad när jag kom hit. jag har inte på mig parfym när jag går till Vårdcentralen.

Jaha då är det väl den då sa hon...jisses va pinsamt, undrar om hon trodde mig, undrar om hon sa i fikarummet att hennes patient stank parfym så hon var tvungen att vädra.

Nåja....jag vet ju att jag ingen hade, hon får tro vad hon vill. Åhh vad jag tycker min läkare är knäpp ibland, varenda gång hon träffar mig så verkar hon inte veta vem jag är!!!
Funderar på att byta, skulle vara trevligt med nån som känner igen en.

2008-06-23
22:49:14

Va bra..
Ja det är klart värmen kommer tillbaka...härligt med optimister! Det är jag också i vanliga fall...kändes bara så trist med en här kylan och så förkylning på det.

Idag började jag att sortera mina CD-skivor, kom inte så långt nu ligger massor på golvet.....tappade lusten, får fortsätta i morrn.
Jag har mängder med skivor men ingen ordning alls, när jag ska ha nån speciell får jag alltid leta. Som i fredags när jag lovat ta med mig bla den senaste Eurovisionskivan...den var bara borta, letade och letade. Jag fann den till slut, nej ordning ska det bli...

Nu ska jag krypa till kojs och lägga mig och läsa, har tittat på Foyles War...bra serie, i morrn börjar Morden i Midsumers, härligt.
Undrar om dom har några kvar att mörda??





2008-06-23
09:28:20

Måndag
Vilken härligt ljuvlig sommar vi har...blåsigt, regnigt och ca 10 grader varmt...helt UNDERBART!!

Tja den kanske kommer tillbaka vem vet...värmen alltså. Det är så muntert att titta på väderprognoserna...rena skämtet.
Fast nu är väl bönderna glada, men vänta bara några dar om det fortsätter regna då är dom sura för det.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och läsa tidningen och tänka positiva tankar......kram på er ♥

2008-06-22
10:13:25

Jag lever..
Struntade i bloggen igår och tog en riktig slödag! Vi hade en jättemysig Midsommarafton, vi började med sill och nubbe vid halv två ungefär!

Sen blev det kaffe jordgubbar och glass. Vi spelade spel, nåt kul frågespel som INTE jag vann..haha. Men i Kubb slog jag och Birgitta gubbarna....

Sen lite senare grillade vi, vi kunde sitta ute hela kvällen, vi satte upp en presenning så det inte skulle blåsa så på oss och vi hade tagit med en terassvärmare.

Vid halv tio kom grannarna och hälsade på, vi dansade och hade jättekul, sen var det dax för Hugo att sova, jag följde med in till dom, Hugo var såå go, lägg dig i min säng sa han du måste prova och känna va skön den är, klart jag gjorde!
Du måste ligga under täcket för då blir det skönare....jaha bara att göra det då.

Han kröp upp bakom ryggen på mig...här kan du ligga hela natten tycker jag, Ja men då blir ju Anders ledsen, han kan sova här han med...det var en liten remsa kvar av sängen (hihi)..Nää sa jag han snarkar...då for han upp jag och Anette tittade på varandra och funderade på vad han skulle göra...jo då kommer han tillbaka med ett snarkplåster!!

Vi skrattade gott, nej vännen sa jag det är nog bäst att du sover i din säng själv så kommer jag tillbaka en annan dag...Lovar du det då?? ABSOLUT...men sa Hugo jag tänker på dig hela natten och du tänker på mig...då kan vi låtsas att vi är tillsammans.

Så himla GOOOOO, snart fem år. Anette sa sen att han pratar om oss hela tiden, så fort han ser det blå höghuset så säger han där bor Ingegerd&Anders.
Och det han sa till dig nyss...det är KÄRLEK.(Det gjorde mig så glad, han blev så ledsen när vi skulle flytta.)

Hem åkte vi ganska tidigt, Leif skulle upp och jobba förmiddag.

Och bra mådde vi igår, men jag har blivit förkyld, konstigt det blev jag förra Midsommar också..

Ha det gott...jag hälsar på er snart..kram ♥

2008-06-20
10:03:41

Midsommarafton!
Inte hann jag blogga igår heller...gjorde en massa annat bla rullade köttbullar som ska med idag.

Trött är jag men jag piggnar väl på mig under dan...det är ju Fullmånetid. Önskar er alla en härlig Midsommar, regnet börjar sakta droppa nu utanför fönstret...suck



Avlustar med att visa barndomens Midsommarstång från Lessebo, den är gjord av papper från handpappersbruket.
Den har man dansat runt många gånger när man var liten.



2008-06-19
06:40:07

Torsdag..
Bara en dag kvar att jobba, sen ledig tre, va skönt! Har sovit gott i natt, la mig tidigt och läste Anders kollade lite på fotbollen men jag är inte intresserad!
Får väl kolla i tidningen hur det gick.

Bloggade ingenting igår kväll, internet låg nere. Får ta en runda ikväll, men först efter jobbet ska vi handla, vi lär väl inte vara ensamma!

Ha en skön dag..kram ♥

2008-06-18
08:33:16

Morrn på er!
Hade sovmorgon idag..som tur var, har sovit konstigt inatt, känns som om jag har drömt samma dröm om och om igen??
Jag minns inte vad, men rörigt var det...behöver nog semester!

Vilken ljuvlig dag det var igår, riktigt varmt och soligt...syns på min näsa haha, glömde smörja den. Lyckas alltid bli röd på snoken....övriga kroppen brun.

Men idag är det blåsigt tretton grader varmt och molnigt. Ni som bor på ostkusten lär få fint väder på Midsommar såg jag.

Har ni problem med att lägga upp bilder...det går så segt för mig ibland går det inte alls, ska testa nu!

Ha en sköner dag..kramen ♥

jaha det gick, fast inte fotobild..hmm mysko!

2008-06-17
08:24:08

Strålande sol!
Ser ut att bli en härlig dag idag, nu skulle det ha varit fredag och Midsommar!

Nu känns det verkligen som jag har transportsträcka fram till semestern....inge kul att jobba. Flera barn mer än vad vi behöver dom som är föräldralediga behöver väl inte ha barnen där nu när det är sommar..jaja reglerna är som de är!

Vi har ovanligt mycket barn vid den här tiden även nästa vecka. Märker på barnen också att de är rastlösa och griniga, dom behöver lov de med.

Nog klagat......vi får väl försöka att ha det så kul som möjligt, lättare när det är härligt väder. Men vi kan inte gå ner till sjön med så många barn (men se där klagade jag igen..haha)

Nej sätt lite fart nu...jag börjar om en timme....ha det...puss&kram ♥



2008-06-16
20:21:44

Shopping, shopping
En färd till Ikea blev det idag..vi har funderat på ny soffa ett bra tag.....men bara funderat! Vi har två omaka nu i vardagsrummet och det tar sån plats......idag slog vi till på den här, kommer i slutet av Juli!!


Den är i mörkt brun läder och otroligt bekväm...lite fantasilöst kanske, vi funderade på röd men det vågade vi inte...men jag har massor med kuddar att piffa upp med.

2008-06-16
07:09:54

Måndag morgon!
Bara jag som är vaken..Anders sussar så gott. Han har inte hört mig trots skvalande med vatten och hårblåsväsen.

Idag är det mulet, men det kändes ganska varmt....haha dagens väderprognos det är vi duktiga på vi svenskar.

Tänk det är Midsommar den här veckan...vi ska vara med goa vänner, om det blir fint väder ska vi åka ut på sjön (men prognosen ser inte lovande ut)
Nåja då får vi väl sitta inne nånstans och äta vår sill. Förra året regnade ju Midsommar bort totalt.

Nej nu ska jag väl åka och jobba...ha en skön dag därute ♥                    

2008-06-15
17:57:59

Eftermiddag..
Nu tvättas det för fulla muggar, vi hade massor med tvätt, till vår lycka var båda tvättstugorna lediga...så fyra maskiner var klara i ett nafs.

Usch känner mig trött idag, ingen ork alls....vädret är konstigt det är fuktvarmt på nåt vis, vi ser att regnar runt omkring oss.
Det känns som åska i luften min skalle säger det iallafall......en god natt sömn är nog vad jag behöver sen är jag nog pigger igen.






2008-06-15
10:39:01

Söndag 15:e Juni
Åhhhh va fin min blogg har blivit, grön och skön! Nu känner jag igen min stilmall igen..skönt. Nästa gång fixar jag bakgrunderna själv.

Men nu ska den få vara grön länge! Jag gillar verkligen kortet med den lilla ödlan, det killade på foten när han eller hon kilade över, men den satt faktiskt där en lång stund.

Jaha vad ska jag hitta på idag då...tvättstugan klockan fem är inplanerad...tvättkorgen svämmar över, försökte få en tid under veckan, men Tji fick jag.


Nähä inga bilder idag heller.......ibland går det ibland inte.


2008-06-14
17:16:49

Jag är förundrad..
Hur snälla och gulliga och rara människor det finns i cybern, nu får jag hjälp med min JÄKLA kodmall. Åsa hjälper mig, jag är dig evigt tacksam jag är ju såå dålig på sånt här......en kurs i HTML får det bli.


Jag klarade det bra innan vi bytte Plattform...men icke nu! Stackars Åsa hon sliter med min blogg just nu....

TACK, TACK och massor med kramar♥♥♥

2008-06-14
09:55:52

Lördag förmiddag.
Har ännu inte fått på några kläder, har varit uppe ca en timme. Planer för dagen har vi inga vi får väl se vad vi hittar på. Min kära make anlände hemmet halv elva, vi satt uppe till ett för vi hade ju inte ses på ett bra tag.

Han hjälpte mig att tömma vinflaskan..haha, jag hade inte stjälpt i mig hela själv.

Önskar att det vore lite värme i luften...bara tolv grader än så länge, men dom som ska springa Stadsloppet idag är nog tacksamma.
Vi bryr oss nog inte om att åka in och kolla ingen som jag känner springer..vad jag vet.

Ha det...kramen ♥

                                                                         

2008-06-13
20:08:40

Grrrrrrrrrrrrrr
Nu hade jag helt plötsligt en hel massa tid över nu när jag är ensam. Jaaaa tänkte jag nu ska jag designa om min blogg..Ve och fasa jag kände inte igen en enda kod, vad har hänt??

Nån som kan det nya?? HJÄLP!!!!!!!

Sen skrev jag i på inställningar vad min blogg heter..ja då hamnar det ett Ninni mitt i headern..fasen nu går det inte att få bort..nåja då får det väl sitta där så länge.

Jag hade tänkt att sätta in en ny header snart, men nu ser jag inte var den ska sitta...jag lär mig väl kanske så småningom annars får jag väl dras med mina moln!

Startade upp en ny blogg för skoj skull för att träna på..där ser det likadant ut som förut..vad i helv.. har de gjort med mina koder??
Ingen kod för bakgrunden..det har jag en, ingen för headern det har jag en....suck

2008-06-13
16:37:50

Va snopet..
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig...Anders skulle ha varit hemma snart men han ringde vid tolv och sa att han inte kom från Kalix flygplats...tekniskt problem...suck.

Istället kommer han först vid åtta ikväll..jaja så kan det gå. Nu har jag varit och grattat syrran hon fick en stor kruka med Salvia och så ett smycke som Nalle har gjort..hon blev så glad så glad. Tänk nu har jag gjort två systrar glada den här veckan med smycken från Nalle.

Jag fick Jordgubbstårta..mums. Syrran och hennes man ska ut och äta ikväll, Cafe August i Karlstad får besök.

Undrar vad jag ska äta, fredagar brukar man äta mums, men nu när jag inte har sällskap så blir det väl en macka..haha.

Har slagit upp ett glas kallt vin, Gazelle....gott.

Ha en underbar fredagskväll....................

Uppdatering......Nya bud nu kommer han hem vid elva...snyft!

2008-06-13
06:31:43

Härligt fredag..
En mulen dag....men idag slutar jag tidigt redan klockan ett, gött! Ska åka till min syster och gratta henne på födelsedagen.

Skriver inte vad hon får hon kanske läser under dan!! Nu får ni alla ha en skön dag så hörs vi kanske under helgen,kram♥





2008-06-12
18:20:59

Snart helga..
Åhhh förra fredan var det jättevarmt vi befann oss i Sthl, njöt av det fina vädret, drack öl och åt god middag. Bodde på hotell och hade det allmänt bra.

Nu är det en vanlig sketen torsdag...vädret är kallt..Brrr hade behövt jacka och mössa idag..haha.

Nej då så illa är det inte, vi har haft en toppendag idag, massor med massa skräpmat, men jag höll mig till kycklingspett och frukt, grönsaker.
Men jag åt en bit kolakaka också!!!

Barnen hade jättemysigt och åt massor...sen fick de två som slutar present, det blev sommarklänningar. En av killarna (3 år) säger..Jaaa när jag slutar får jag också en klänning, vi skrattade gott.
Berättade det för mamman och hon sa att verkligen ville ha en klänning för lillasyster hade fått en när de döpte lillebror och han tyckte det var mycket finare än byxor och skjorta.

Nu kanske jag ska cykla lite, ska tänka på saken...gjorde det igår hela 8 km, men glor man på tv,n under tiden så går det så bra så bra.



En härlig bild från Kungsholmen i söndags...en liten sothöneunge, det fanns fler men dom gömde sig ju...

2008-06-11
22:02:43

Onsdag kväll.
Ja dagen blev ju inte helt pollenfri..dessvärre. Vi har haft en fin dag här idag, ca 19 grader varmt och sol, det kom en regnskvätt på eftermiddan men det var få droppar. Inget som tvättar bort Pollen, men det gör inget jag vill ha sol&värme. Jag saknar redan den härliga värmen.....men det kanske kommer mera!?

En fördel är ju att jag sover bättre på natten. Nu ska jag snart gå och lägga mig för i morrn är en stor dag för de barnen som börjar skolan, då blir det FEST, presenter (kläder) och så bara en massa onyttigheter att äta. Det är är en tradition som barnen vet om och pratar om.
Hoppas att solen skiner......

Och så några himmelsbilder..



Förrgår kväll



Ikväll för en liten stund sen..det är fjädrar på himlen..ser ni dom??



Och så naturligtvis Solnedgången...........

2008-06-11
07:16:13

Redan onsdag...
Tiden rusar iväg, jag vill stoppa, visst längtar jag efter semester absolut. Men efter semestern känns det som om sommaren är slut.
Då börjar den långa hösten som visserligen kan vara underbart vacker, men jag vill befinna mig på den här sidan...lääänge.

Nej nu stoppar vi tiden ett tag......idag njuter jag av en nästan pollenfri dag, det har regnat inatt.

Ha en skön dag mina vänner därute..KRAM ♥

Surt det går fortfarande inte att ladda upp bilder..suck

2008-06-10
22:55:11

God natt..
Istället för Grekland-Sverige valde jag Mitt stora feta grekiska bröllop, den filmen är så härlig tycker jag...var nog tredje gången jag såg den!

Men nu ska jag nanna kudden..suss gott när det är dax!

2008-06-10
17:05:56

Tisdag..
Sonen har åkt till Jönköping för att jobba på Dreamhack, Anders är i Boden..kvar blir bara jag! Ganska skönt, har plockat och grejat och städat....nästan klar nu!

Borde rensa garderober också..men jag vet inte om jag har lust...det är ju ett par kvällar kvar den här veckan, ska väl ha nåt att göra då med.

Rejält segt på bloggen...det tog evigheter igår kväll att kommentera så har ni inte fått besök så beror det på det.

Nej jag får väl fortsätta så jag blir klar med städningen nån gång..ha en skön kväll, kramen ♥

2008-06-09
15:19:33

Får se om det går...


Himlen var såå fin igår kväll.....bloggen är fortfarande seg som tusan när det gäller bilder.....BORING!!


2008-06-08
20:21:43

Hemma, trött efter resan!
Phu tågresan hem var inte att leka med, vilket gruktansvärt gammalt tåg de hade satt in, det var minst 35 grader i vagnen...usch!

Men skit samma jag/vi har haft en underbart rolig helg i Sthl, varmt och skönt har det varit. Hotellet var toppenfint.

Och så den härliga bloggträffen...man vet ju aldrig men va mysigt det var att träffa en del av er(ja alla som var med var det mysigt att träffa). God mat fick vi och en hel del goa skratt!
Jag har ju gjort en hel massa annat i storstan också, shoppat, gått långa promenader, idag gick vi på Kungsholmen bla.

Men nu var det skönt att komma hem..här är det faktiskt mulet just nu, men det skulle ju bli betydligt svalare.



Glada damer/tjejer på Järntorgspumpen!



Några till...

Nu ville inte bloggen ladda upp fler bilder, två tog evigheter...får ta några till i morrn. Tack Mumin för att du fixade det här och tack för en trevlig kväll...kul att se er!!

2008-06-06
08:37:26

Konstigt..
Förra inlägget gick inte att kommentera...det var svårt att lägga upp det också.

Nu sitter jag här med en handduk om håret om en timme ungefär kommer taxin sen drar vi till Sthl och firar nationaldagen.

Ha det jättebra i helgen allihop så hörs vi efter helgen....undrar vem som blir först med att lägga upp bilder från bloggträffen..??

2008-06-05
18:11:21

Hello..
Har varit urdålig på att kommentera denna vecka..har varit lite för fint väder för att blogga!

Min stortå mår bättre igen..gudskelov, lite medicin och nerkylning av foten (tack Nalle) så känns det bättre.

Men min ena kollega sa idag att du får nån mer infektion så bara måste du gå och ta prover......Ja det måste jag nog!

Men jag är så glad att det lugnade ner sig snabbt, det blir väl en del promenerande i storstan!! Idag har vi haft Sommaravslutning på jobbet, barnen sjöng så fint vi fick presenter, bok, blomma, bodyscrub, bodylotion och fotcreme,. vilken kul present.

Vi bjöd på jordgubbsbakelser..mums va dom! Sen har jag varit till Tandhygenisten....inga hål, knappt nån tandsten, inga tandfickor....JIPPI!!

Ja Goa bloggvänner snart ser jag en hel del av er..ska bli jättespännande..vi åker redan i morrn till Sthl.

Ha det gott i värmen....KRAM ♥

2008-06-04
17:38:49

Vad är det för fel på mig??
Först får jag inflammation i en tumme, nu har jag ont i en fot...??? Trampdynan är svullen vid sidan av stortån...finns det nån läkare eller syrra som kan tala om vad detta beror på...suck!

Detta går ju inte jag ska ju gå massor i helgen...jaja får väl fortsätta med medicinen då!!

Det får väl bli Nödslakt..haha

2008-06-03
18:24:35

Härligt, härligt
Sommaren är såå underbar, jag njuter i fulla drag! Har haft en undebar dag idag med utflykt till stranden med vår grupp!

Tipspromenad och besök av Egon, priset bestod av dalahästar i gelé. Mums va goda...

ha en fortsatt bra eftermiddag/kväll, vi hörs, nu ska jag gå och klippa mig!

2008-06-02
17:53:43

Nytt försök..


A väntar på bussen..



Tåflirt??



Jag är glad för jag ahr fått både god mat och dryck!!



Min väninna på väg upp på scen för att ta ton



Victor som sjöng solo,,hade en fantastisk röst...

Bilderna på resten av kören blev alldeles för mörka. Dom sjöng så bra så bra!!


2008-06-01
10:14:52

Söndag..
Inte många som bloggar den här helgen märker jag...och inte vill bloggjäkeln ladda upp bilder heller..suck!

Jaja..idag blir det stranden igen, vi hade en mysig dag igår med goa äggmackor och kaffe, sen när vi kom hem så satt vi på balkongen och njöt av iskallt vitt vin...Anders lagade midag när det hade blivit svalare, ryggbiff, tomatbearneissås, sallad och potatis...gott.
Sen satt vi läääääänge och njöt av den ljumma kvällen, inte ofta vi får såna, det var 21 grader när klockan var över tolv.

Nu ska jag fixa dagens matsäck...ha det gott govänner, kramen ♥