*

2006-06-30
21:21:29

Sista Juni!!
Sista Juni!!


2006-06-30
21:20:32

Dagens båttur!!
Utsikt från SöönVi hade en mysig båttur idag med , vi åkte en tur med våra vänner. Vi fikade och njöt av solen!!

2006-06-30
20:36:40

Gårdagen!!
Fler bilder från vår härliga resa!!

2006-06-30
20:35:01

Från gårdagens båtresa!!
Gissa om vi hade mysigt?

2006-06-30
10:14:23

Skitkul!
Här sitter jag lite lätt bakis måste jag erkänna...men åhh va mysigt det var igår! Vi blev hämtade av en pappa vid sex sen åkte vi iväg till båthamnen.

Det visade sig att vi skulle åka med Henriks (En annan pappa) segelbåt. Jag blev lite lätt nervös för jag har alltid varit rädd för just segelbåtar.
Men, men det var bara att bita ihop....vi gick på motor ut först, vi blev serverade iskallt vitt vin...behövdes eftersom jag var lite nervös!

Det var så fint väder det blåste lagom, sen satte dom segel....och tänk det var jättehärligt! Efter stund på sjön, med flera glas vin så åkte dom ut med oss i en liten gummibåt, vi fick åka två och två.
Det gick som bara den...jädrars vad han körde...skitkul!

Vi blev avsatta på en Ö...Rävön. Vi fick en dunk rödvin, kex och ost. Där satt vi i solen och njöt, skrattade massor drack ännu mer vin.Det var en upplevelse..ute på segelbåten grillade papporna fläskfile.
Vi blev hämtade efter en timme, då blev det middag på båten, mera skratt och mera vin, ha, ha!!

Sen tuffade vi in i land igen, jag och Malin höll på att kissa ner oss innan vi var i land, snabbt bakom ett båtskjul...vilken lättnad.

Vi tackade för en underbar båttur...min skräck för segelbåtar är nu borta...tänka sig! Henrik och Jörgen tog gummibåten och åkte till Hammarö...jag hade kunnat få åka med.
Men jag visste att det gick en buss vid halv tolv så jag avstod....sen gicj vi in till stan lite smålulliga allihop, skrattade ännu mer.

Marina och kajsa blev hämtade av Marinas son, dom skulle ju vidare åt andra hållet. Malin följde mig till bussen (hon bor i stan)Vi bubblade en stund till innan bussen tog mig till Hammarö.

När jag klev av sat Anders och väntade på mig utanför..va gulligt, vi tog sällskap hem...då var jag trött. Men jag var ju tvungen att sitta uppe en stund till och berätta allt.

Sen somnade jag ovaggad...idag är det lite tungt, ha, ha....men vad gör väl det!

Jag återkommer med bilder....och tänk SOLEN skiner idag med...Kram


2006-06-29
16:17:39

Härligt väder!!
Och jag blir så glad så glad! I kväll ska vi ut på äventyr...vi har luskat ut att vi ska åka båt...var tvungen att snoka lite eftersom jag har lätt för att bli åksjuk.

Och vem vill sitta och må illa en hel kväll...inte jag iallafall, så nu tar jag mitt lilla piller så blir det så bra så.

Men om jag ska vara riktigt ärlig hade det varit skönt att vara hemma i kväll också nu när man äntligen kan grilla...fast det ska ju bli fler dar, vi kommer säkert att få det jättemysigt i kväll.

2006-06-28
22:22:39

Wow!!
Den tjugosjätte Juli har jag ettårs jubileum på mitt bloggande...tror jag får bli lite nostalgisk och kolla mina första inlägg.

Ullis konstaterade att jag varit hos henne i fem månader....tänk att hon har stått ut med mig såå länge!!

Och tänk att ni alla har stått ut med mig så länge, i början var det lite ensamt då undrade jag allt om jag skulle få några besök.
Jag jublade inombords när jag fick min första kommentar...det var så kul. Och jag tycker fortfarande att det är roligt att få hälsa på hos er alla som jag gör...ni blir inte av med mig, ha, ha!!

Tack allihop för att just ni finns, och tack för att ni hälsar på hos just mig!! Nu ska den här "lilla" bloggaren gå och lägga sig.

2006-06-28
18:51:14

Snart middag!
Det sprider sig goda dofter från köksregionerna...snart, snart ska jag få mat! Vilken konstig dag det har varit idag, jag har haft huvudvärk hela dan och som jag skrev förut konstigt trött.

Men nu börjar det rätta till sig, ska be om massage efter maten eller det får bli till Miss Marple...usch va sonen hostar tror inte jag släpper in honom i huset, ha, ha!!

Nu har vi bytt bredbansleverantör...nu är vi trötta på Telia, det har varit mycket strul...segt värre att komma ut på internet.
Nu hoppas vi på bättring, skulle bli byte om tre veckor...och billigare var det också. Nej nu ropar maken....MAT!!!

2006-06-28
07:40:23

Genomtrött!
Fattar inte varför jag är sååå trött, löser jag världsproblemen på nätterna eller?? När klockan ringde strax före sex i morse trodde jag inte att det var sant...jag hade ju precis somnat!!

Nåja jag kanske piggnar till, men jag har så ont i ena kinden det går ner i halssenan och ner i nacken...vad är det för mysko spänning?

Jag borde inte vara sliten och trött jag har ju haft två veckors semester......men det känns det inte som!

Så nu har jag klagat färdigt för idag...kanske solen tittar fram idag, det har iallafall Nalle lovat.

Ha en underbart härlig dag allihop.....KRAM

2006-06-27
19:25:59

Regn, regn!!
Herregud min blogg håller på att förvandlas till SMHI....alla bloggar jag läser (nästan) har fint väder..snyft!

Nåja det skulle stabilisera sig som det sååå fin heter, men fattar ni vad jag älskar sol och värme??

Nu har vi intagit en god midag bestående av Lax, färsk potatis och spenatsås...JÄTTEGOOOTT som Tina säger. he, he!!

På torsdag väntar en överraskning för Skattkammarens personal, vi har bara fått reda på samlingsplats, inte uppklädda och så blir det hemfärd vid elva, tolv sådär...undrar vad vi ska göra...en båttur kanske!?

Nu tror jag att jag ska gå och ringa min kära Therese..har inte pratat med henne på lääänge och hennes blogg har legat nere också på grund av bredbandsstrul.

Var snälla därute och glöm inte att säga till dom ni tycker om att ni ÄLSKAR dom...gör jag varje dag, kram på er!!

2006-06-26
19:48:30

Apropå camping!
Det är några som skrivit om camping nu ett tag, det fick mig att tänka på nåt kul! jag har berättat förut om vår resa till Jugoslavien.

Men vägen hem var riktigt kul...vi anlände Rödby sent på kvällen, det ösregnade, det var blött och eländigt överallt.
Vi blev hänvisade en plats på campingen, eftersom det var sent var vi jättetysta, vi slog upp vår tält gjorde oss i ordning för natten...sonen somnade med en gång (han var ju liten )

Vi satt i förtältet och pratade lite tyst med varandra, tog en öl...mitt emot vårt tält stod ett litet tält, det lilla tältet var rejält upplyst, vi såg hur dom satt därinne hon&han.

Efter bara en liten stund så kom tydligen han på att dom skulle göra annat än att prata. Det blev ett bökande och knökande i det lilla tältet...vi fnissade tyst.
Det var som en skuggteater...det var bara hon som pratade...aj inte så, nej inte där, aj sa jag ju,gör inte så....jag så höll det på en bra stund...vi var ju tvungna att vara tysta som möss...lite pinsamt var det ju!!

Ja när dom var klara med sitt så kom hon ut ur tältet för att gå på toaletten...och där mittemot satt vi...stackarn hon kväkte ur sig ett hej och pep iväg!!
Ja hon måste blivit rejält förvånad för när dom la sig fanns det inget tält mittemot. Vi fick oss ett gott skratt och ett kul minne.

2006-06-26
16:54:58

Efterlysning!!
Charlotte som skrev till mig och frågade om bakgrunder...du skrev aldrig din bloggadress så jag kunde inte svara!!

Skriv igen!!

2006-06-26
16:53:21

Phuuu!
Idag har jag slitit på jobbet, det har ju blivit mindre barn nu så jag passade på att röja i målarrummet. Slängde en hel massa skräp, tömde ett skåp som är låsbart...det fick flytta in på kontoret nu kan vi låsa in våra väskor...så bra!!
Hyllan som stod på kontoret fick flytta till målarrummet, nu har jag skruvat fast den i väggen om nu nån skulle få för sig att klättra i den.

Jag rensade hårt, nu står alla saker på sin plats...underbart. Två säckar med skräp blev det, Marina har röjt på kontoret, Malin frostade av frysen och lyckades få ihop luncher till hela veckan på det som fanns där.

Nej då barnen har inte varit ensamma, Kajsa var ute med dom små liven...endast sju stycken!
Tänk va härligt det är att röja och slänga en massa skit.

Anders hade grejat hemma rejält också, det får bli en sväng till tippen i morgon...i ösregnet(som det ska bli i morgon)

I kväll skulle vi varit ute med grannarna i deras båt, det skulle ju ha varit fint väder. Vi hade tänkt oss kvällsmat på nån liten Ö, men det får bli en annan gång det mullrar i horisonten.

Nu ska jag se vad vi kan hitta på till kvällsmat.

2006-06-26
08:15:43

Struptag!!
Pessimisten tog ett rejält tag idag.......va less jag blir på att vädret aldrig kan vara lagom, vi bor ju i Sverige ju, det är begreppet lagom väl förankrat!

Nej då, tolv grader varmt och det är den tjugosjätte juni...suck! Man går och väntar och väntar, på semester på fint väder...väntan, väntan hela tiden!

Nu ska jag åka och jobba, Anders har börjat sin sju(!) långa veckors semester...avundsjuk,,,jag, inte då!!

Jag har en och en halv vecka kvar...sen så är det min tur. Nej nu ska jag rycka upp mig, det regnar ju iallafall inte..ha, ha!!

2006-06-25
11:54:32

Frusen öl!!
Frusen öl!!
Visst kan man stoppa in ölen i frysfacket för snabb avkylning.....men glöm den inte, ha, ha!!

2006-06-25
11:53:24

The Winner
The Winner
Så här glada blev vinnarparet i femkampen!!

2006-06-25
11:52:21

Tävling!!
Tävling!!
Att gå balansgång på en bräda och dessutom titta i en kikare bakochfram...det var inte lätt!

2006-06-24
19:43:51

Vilken sort??
Vilken sort??
Den här fina fjärlilen fångade jag på bild idag...men vad är det för nån sort??

2006-06-24
17:35:31

Midsommardagen!!
Hur mås det är alla pigga idag?? Det är jag! Vi hade som vanligt en jäätemysig midsommarafton, vi åt och drack och lekte...mysigt!

Myggen bråkade lite med oss så vid halv tolv gick vi in och myste i stället. Vid halv två gäspade vi allihop, då var det skönt att sova!

Anders var den enda som tog morgondopp....jag kände inte för det. Nu är det gött att vara hemma igen alla sitter och tittar på fotboll runt häromkring.
Jag hör tjoande...men vi bara slappar på altanen.....vi önkskar oss lite SOL, den lyste i morse och på förmiddan...men nu borta!

Okey vill ni ha svaren nu??

Här kommer dom..........Eldboxare- Flamingo

Fåren........Ulrika     Apelsindryck........Josefin

Tom övergång.......Barbro        Ispik............Hackspett

Grassland....Gräsmark!!!

2006-06-23
09:04:59

Mera klurigheter!
Nu ska ni få lite att grunna på under helgen...om ni nu har tid mellan sillen och tårtan??

Är fåren innan dom är klippta??

Här döljer sig en ort i Värmland! Grassland??

Kan man säga om välsmakande apelsindryck??

Tom övergång??

Fåglar igen!!

Ispik??
Eldboxare??              Lycka till!!!

2006-06-23
08:38:38

TREVLIG MIDSOMMAR!!
18790-150
Med denna bid säger jag skål och ha en kul Midsommar!! Men skåla lagom annars blir det skallebank i morgon!!
KRAM

2006-06-22
20:44:16

Va duktiga ni är!!
Rätt svar är: Koltrast, Urban och Sixten!!

Nu vill jag passa på att önska er allihop en riktigt mysig Midsommar...hoppas, hoppas att det INTE regnar på er!

Vi hörs på Midsommardagen, kram på er alla goingar där ute!!

2006-06-22
10:46:32

Dan före Midsommar!!
Idag ska vi sommarfest på dagis för våra sexåringar...just nu är dom ute och klär midsommarstången, jag ska fixa maten.

Har precis skrivit ut lite kul grejer till Midsommar!

Nå vilken fågel döljer sig här???? Revolverpaus???

Flick eller pojknamn!!

Skikens huvudbonad utan engelsk dryck??

610??                            Okey ni får klura på detta tills ikväll, nu ska jag gå ut och leka fotograf!!!



2006-06-21
19:09:57

Måste fråga?
En av mina besökare får högriskvarning från Norton när hon går in på min blogg...är det någon annan som får det??

Detta känns ju olustigt...jag har inte fått nån virusvarning iallafall!

2006-06-20
22:59:38

Måste berätta!
För ett tag sen var ju jag ute och roade mig lite grann...kom hem på morgonkvisten!! Iallafall när vi skulle gå hem från puben så träffade jag vår brevbärare, Birgitta stod och pratade med honom jag kände inte igen honom först!
Men han visste minsann var jag bodde...Hmmm!!

Nå Birgitta gick iväg så vi stod där och bubblade lite grann, så säger han att han hade ringt på min dörr men det var ingen hemma...nej sa jag vi har varit i Turkiet.
Vad ville du då?? Nej det vill jag inte säga nu...det är jobb...ja, men kom igen säg det!! Jo det så att din buske hänger över brevlådan...den skulle behöva ansas!!

Jag fann mig snabbt...men sa jag den är alltid välansad...ja vi bröt ihop fullständigt båda två av skratt! På söndag morgon gick jag ut och ansade min buske..småfnissande!

Birgitta träffade honom när han var och handlade...nå sa hon såg du att busken var ansad, ja herregud sa han så pinsamt.
Han hade berättat det på sitt jobb...de hade fått ett gott skratt allihop..ha, ha så det kan gå. Men skitkul var det!!!

2006-06-20
18:29:56

Gjort en del!
Slutade tidigt idag, klockan tre skulle jag till tandläkaren och laga ett litet hål under en gammal lagning...tjoho det var inget hål visade det sig, tandhygienisten hade sett fel.
Vilken tur för jag brukar nämligen inte ha hål....till och med min tandläkare sa att jag inte är kariesbenägen!!

Efter det gick jag en sväng på stan, kollade runt lite grann och fyndade en skitfin kjol, lång i gröna volangvåder.Olika tyger är det i den också...fyndet kostade 100 kronor, har den på mig nu...skitsnygg är den!

Tänk jag provade inte ens en gång, jag chansade tog en medium satt som gjord för mig och så hittade jag en omlottröja i turkos, jag har en likadan i vitt men den fick jag hosta upp lite mer pengar för den här kostade också 100 kronor.

Väl hemma så satte jag igång att städa, det var ju väder för det, vet inte när jag dammade sist...fullt med pollen överallt.
Tvättmaskinen är igång, diskmaskinen är diskad och urplockad...nu har jag hävt ut alla strykläder på golvet för att kolla vad som måste strykas och vad som kan vänta.

Får se om jag får lust att ta itu med det också. Ja sen har jag förlängt mitt abbonemang på Viktklubben...suck jag har ju gått upp lite i vikt. Har varit lite för mycket av det goda ett tag!

Ja det var det...oj vad jag har varit duktig, ha, ha!!

2006-06-20
06:26:42

Födelsedagsbarnet!
Födelsedagsbarnet!
Hurra, hurra..vi grattade med en mobiltelefon...kan han ju behöva om han skulle cykla omkull nån mer gång.

2006-06-20
06:25:21

Äter god mat!
Äter god mat!
God mat fick vi och gott att skölja ner med!

2006-06-20
06:24:21

Sonen
Sonen
Men vad är det han har i handen...en läsk förmodligen!!

2006-06-20
06:23:08

Picassostatyn!
Picassostatyn!


2006-06-20
06:22:26

Släkta!!
Släkta!!
Lite bilder från båtturen! Här sitter Christoffers kusin och hennes pojkvän!

2006-06-19
20:20:14

Ägget!!
18790-144
För ett tag sen fanns det på bild på Nalles blogg...men nu minsann har det flyttat in i min bokhylla! Jag vet ännu inte om det är äggets rätta plats.
Men nu får den dela plats med små trävaser som min farbror gjort, skålen som pappa gjort och så en lerskulptur som en släkting gjort!
Jo där står minsann en vattenpipa från Turkiet där också!!

Jag är såå glad att jag köpte ägget av Nalle...nu finns en del av henne här hos mig!

2006-06-19
19:36:21

Åska kanske??
Idag är det klibbigt och ganska varmt, måntro det blir åska...jag älskar åska! En kväll för länge sen när jag bodde hemma så vaknade hela familjen av ett rejält dundrande.

Vi satte oss allihop i min säng, jag bodde på övervåningen så vi hade bra utsikt över himlen. Åskvädret höll på länge det var ett fantastiskt skådespel.
Blixtarna avlöste varandra och lyste upp hela himlen! Regnet fullkomligt öste ner...och jag njöt, längtar efter att det ska bli såna åskväder så jag kan sitta ihopkurad mitt i natten och bara titta!

En annan gång när jag var arton år var jag med en kille till ÖsterDeje...vi var långt ute på vischan i en sommarstuga....då kom ett sånt här väder. Fast det var lite läskigt då för åskvädret gick runt, runt och var över oss hela tiden...och så heltplötsligt kommer det in en eldboll genom vägguttaget kilar över ledningen och ut i nästa uttag.

Det var häftigt men kunde ju ha blivit riktigt farligt...men det gick bra inget hände!

När vi var på Dominikanska Republiken...då gick minsann åskan, har aldrig förr eller senare varit med om nåt liknande.
Först torråskade det länge, helt fantastiska blixtar for över himlen,snacka om sicksackblixtar. Vi filmade en del och vi lyckades fånga en hel del på film!
Sen efter ett tag började det regna...och inte dåligt heller, de gick inte att sticka ut näsan utan att bli dyngsur...det gick på bara ett par sekunder!

Vem vet jag kanske får ett skådespel i kväll!?

2006-06-19
07:00:38

Nämen!!
Mitt lilla paradis har fått smolk i bägaren....det regnar! va snopen jag blev när jag vaknade för när jag äntligen kom i säng igår kväll så fanns det inte ett moln på himlen!

Okey då jag får väl stå ut en dag...men bara en!

Oj, oj klockan är redan sju det är bäst jag sätter fart, fyradagars vecka sen Midsommar. Vad ska ni alla göra på Midsommar??

2006-06-18
17:59:00

Mitt paradis!
Har ni funnit ert paradis? Jag har funnit mitt, det första som möter mig är en mysig liten förstukvist som är inbyggd, där kan man tidiga vårkvällar inta sin middag med hjälp av lite värme!
Det finns en säng där man kan lägga sig och vila på maten läsa en god bok och bara ha det mysigt.

Sen kliver man in, där finns ett stort härligt kök med öppen spis...vandrar man vidare kommer man till vardagsrummet som leder ut till ett härligt uterum där vinrankan klänger över hela taket!
Många ljuslyktor finns det att tända, en stor soffa som man kan krypa upp i tillsammans med mysiga kuddar och en filt!
Små bord där man kan ställa ifrån sig kaffekoppen eller kanske ett glas vin.

Från uterummer kliver man ut på ett trädäck där finns massor med blommor och stolar och bord, kliver du ner kommer du ut på stenplattor som skimrar fint i grått och lite gammelrosa!
Här hittar du två träd som är planterade...hortensian klättrar grön och fin över förrådsväggen och runt sonens fönster!

Gå en liten bit till och du hittar en damm full med näckrosor och färglada fiskar ett litet porlande ljud möter dig som är otroligt rogivande!

Här finns även en vedeldad tunna där man kalla, snöiga vintrar kliver ner i ett hett bad!

Och slutligen den nya, fula stora härliga poolen som förhoppningsvis redan nästa sommar ska vara utbytt till en riktig!

Lägg till ett par härliga solstolar, en stor sol och något kallt att dricka och vips där har ni mitt Paradis!!

2006-06-18
10:08:12

Hoppsan!
Blev sovmorgon idag vaknade vid sju...men det var lite för tidigt tyckte jag, sover lite till och vips så var klockan kvart över nio!

Solen flödar idag med...hoppas, hoppas vi får en fin midsommar också den närmar sig med stormfart! Jag blir alltid lite vemodig när Midsommar är över, jag får lite panik..hjälp nu är sommaren snart slut!
Eftersom jag är en sommarmännsiska så vill jag att det ska vara lääänge!

Men inte tänka på det nu,,,jobba ett tag till sen är det en lång härlig semester.

Fick en så fin kommentar idag...den värmde ända ner i tårna, jag blev så glad! Tänk här sitter jag vid datorn och berör människor därute som jag inte ens känner en riktigt häftig känsla!!

Njut alla därute av vår fina sommar...vi hörs snart igen!

2006-06-17
17:19:07

Underbar dag!!
Nu har vi varit på sjön hela dan, vi hade fint väder hela tiden. Båten tuffade på från Kristinehamn till karlstad det tog cirka fem timmar. Vi åt gott och firade Thomas...tänk han kunde följa med visserligen i rullstol men ändå!

Det var vackert i skärgården, massor med båtar ute...ja det var toppen helt enkelt!

Nu är vi hemma och har varit så en stund, jag har hunnit med att bada och somna i solstolen en stund...Mmm härligt!

Nu ska jag gå ut igen i det härliga sommarvädret, ikväll blir det grillning!

2006-06-16
15:39:43

Helgen är här!
Nu mina vänner har jag jobbat klart för idag...nu hoppar jag i poolen som nu har tjugotre grader! Någon har varit rolig och varit här och lagt en liten leksaksfisk i vattnet.
Förmodar att det har varit en vuxen för skyddet låg så ordentligt på!

2006-06-15
22:19:33

Tillbaka!!
Nu kan ni se mig igen...eller?? Jag gick in via Explorer efter sonens fixande..I am back!!

2006-06-15
21:08:27

Ensam hemma!
Sitter och lyssnar på turkisk musik och hänger vid datorn...jag har vikt tvätt, satt igång en diskmaskin och dammsugit lite grann...nu får det duga!

När man sitter och läser andras bloggar så poppar minnen upp allt eftersom man läser.

Jag fick minnen av barndomen som jag på somrarna nästan alltid tillbringade i Småland närmare bestämt i Lessebo.
Där tillverkas fortfarande mycket vackert papper! Min farmor och farfar och många av pappas syskon med familjer bodde där, många bor där fortfarande.

När man var liten var somrarna alltid fina...konstigt eller hur! Jag kan aldrig minnas att vi hindrades av vädret.
Regnade det så hände det att vi badade ändå...vi sprang i baddräkt ute i regnet, härligt skönt. Eller så kröp jag och min kusin ihop i hennes rum och berättade hemlisar eller läste, vi skrev dagbok.

Vi var ute på sommarkvällarna, plockade jordgubbar i landet finns det nåt godare än att plocka och bara stoppa in i munnen...Mmmm!
Vi cyklade, sprang, lekte....var hemma hos farmor och fick god mat, farmor bakade världens godaste limpor!

När jag var där så bodde jag hos farbror Lennart med familj, Bibi min syster bodde hos faster Eva...de fick väl inte plats med båda på samma ställe kan jag tro.
Vi var oftast där själva pappa och mamma var hemma. Pappa jobbade och mamma hon vilade väl upp sig.

Ja vi hade fina veckor där...för några år sen hade vi kusinträff med familjer...tänk jag tror jag har ungefär tjugosex kusiner.
Vi var några stycken(!)...vi hade väldigt kul det var roligt att träffa alla!

2006-06-15
16:49:35

Stackars mig!
Ibland undrar jag om jag är den enda på denna planet som inte gillar fotbolls-VM!? Fast så är ju inte fallet finns ju en blogg iallafall som heter våga vägra VM...ha,ha va bra!

Men alla pratar fotboll, barnen går klädda i forbollkläder av olika slag...vem har satt på dom tro?

Nog om det, nu har ännu en dag gått iallafall jobbdag, i kväll vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på,Anders är i Sthl sonen lanar alla andra tittar på fotboll..suck!

Nästa helg är det midsommar, hjälp redan! Då åker vi till syrrans stuga, det är såå mysigt där man kan bara ta sig dit med båt.
När jag kliver iland kommer friden över mig, jag vet inte vad det är med det stället, jag blir bara glad och lugn!

Vi äter silllunch, dricker öl och nubbe en och annan snapsvisa blir det också. Sen blir det Kubb nere vid sjön, kaffe och tårta. Vi skjuter luftgevär går tipspromenad vinner fåniga priser och har det bara mysigt. När kvällen kommer så tänder vi grillen äter och dricker gott...länge! Sen har vi bara kul, sitter uppe lääänge och jagar mygg.
Sen sover vi över där, vaknar oftast tidigt på morgonen, den som vågar tar ett dopp i sjön, sen solar vi om vädret vill. Framåt eftermiddan tackar vi för oss och åker hem.



2006-06-15
07:17:10

Blöt i håret!
Det ska alldeles strax fixas måste skriva lite bara först! Jobbet väntar också...vill bara önska alla en underbart härlig dag.

Här skiner solen hoppas den gör det hos er också....skriver mer sen!!

2006-06-14
22:51:01

Bilden??
Ja den hade visst försvunnit längst ner i hörnet...där sitter jag nu ni som har Explorer har ni Firefox ser ni mig som vanligt. Men sonen hade visst ändrat nåt när han grejade...han har lovat att fixa det!

Men skanar ni mig mycket så scrolla neråt..tittut där är jag!!

2006-06-14
21:27:27

Hemma efter mötet!
Trots att jag inte hade lust att gå denna vackra sommarkväll...så var det ett bra möte! Vi träffade en person på kommunhuset, utvecklingsledare!

Hon ville träffa alla kooperativ och prata om IUP, kvalitetsredovisning och TRAS, ja vad är det då undrar ni. Jo IUP är individuell utvecklingsplan och TRAS är tidig registrering av språkutveckling.

Det här är ju sånt vi pysslar med bla på mitt jobb, det var ett intressant möte och vi kunde utbyta lite ideér och erfarenheter med varandra.

Hade bestämt mig för att vara tyst och tillbakadragen detta möte, jag pratar jämt så mycket...gjorde jag idag med, nåja jag sa nog ganska vettiga saker!

Nu ska jag snart lägga mig tror jag, visserligen skiner solen fortfarande, men jag börjar bli trött började ju tidigt i morse och gör så i morgon med!!

2006-06-14
16:16:10

Sicken unge!!
Som ni ser har han tagit bort mina tankar och funderingar och skrivit in reklam om sig själv!! Ja låt gå för det då eftersom han fixade en ny sida!!

2006-06-14
16:07:39

Vad tycks??
Min son har fixat en ny...designad av honom, fin blev den!!

2006-06-14
15:04:52

Bra dag!
Idag var det lite regnigt på morgonen...men det gav sig som tur var för vi var bortbjudna till ett av våra barn. Vi hade det jättemysigt i trädgården, saft, kakor, bullar och glass vi vuxna fick även kaffe.

Barnen lekte på studsmattan som hade skyddande nät så man slapp vara nervös att dom skulle ramla ner, vår lille Vilmer som bara är ett och ett halvt skrattade och tyckte att det var vansinningt kul, vi skrattade också gott åt honom för han for som en vante, när de stora studsade!

Men jag blev förvånad för han hade otroligt bra balans när han studsade själv!

Nu är arbetsdagen slut jag är hemma, går här och plockar lite grann helst skulle jag vilja lägga mig på en solstol men det är inte såå stor ide för jag ska iväg på ett möte om ett par timmar.

Innan jag for från jobbet så upptäckte vi en skatunge som satt alldeles övergiven på gräsmattan, jag var jättenära den, den bara satt där..inte kan dom väl flyga ännu??
Jag/vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med den...ingen mamma syntes till heller.

Hoppas inte katten tar den!

2006-06-14
07:01:11

Morgon på jobbet!
Idag är det faktiskt mulet...skit också trodde in i det sista att det inte skulle bli nåt regn. Jag som hade sett fram emot en dag i solen för jag slutar nämligen tidigt idag.

Nåja det går väl fler tåg, jag får väl städa istället  när jag kommer hem..jippi!

Det blev vallfärd igår till vår tomt alla ville titta på vår stora fula pool...lilla Hugo tyckteatt jag kunde köpa en liten stege till honom...den var lite hög tyckte han.
Kan man bada här sa han....oj!! Men igår blev det bara plask med fötterna, inga simringar. Det får bli till helgen.

Ja vi skulle ju ut och åka båt på lördag...vi får väl se hur det blir med det, Thomas födelsedagsbarnet har gått och brutet lårbenshalsen...cyklade omkull. Så förargligt och tråkigt. Han tyckte att vi kunde åka ändå...men Hallå... vi vill väl ha med födelsedagsbarnet!!!

Igår fyllde min storasyster Bibi femtio år...den firadehon med att åka till Åland med sin man......det blir fest senare i sommar eftersom hennes man fyller femtio i Juli.
Kul med hundraårs fest...det ser vi fram emot!

I natt har jag inte haft några läskiga drömmar, sovit som en stock vilket inte Anders gjort. Men jag konstaterade att det var fullmåne i söndags, då brukar även jag sova dåligt i några dagar. Kanske var därför jag drömde så läbbigt.

Nej nu är det bäst jag sätter fart med frukosten!

2006-06-13
17:44:28

Ännu en!
18790-143


2006-06-13
17:42:22

Ha, ha!!
18790-142
Såhär långt kom sonen...han doppade ena benet sen vände han...feglort! Näää, sa han det får allt bli varmare först....det skulle ha varit för några år sen!!

2006-06-13
17:36:17

Brrrr lite kallt!
18790-141
Utlovade premiärdoppet. Det var lite kallt, fast det var hela arton grader..faktiskt! Så det lär nog bli varmt ganska fort i pölen!
Det var iallafall uppfriskande efter en varm dag på jobbet!

2006-06-13
07:50:19

Morgon!
Idag fick jag frukost av min son, rostade mackor med skinka, två bitar melon och så en stooor kopp kaffe. Det var gulligt tycker jag, han kan om han vill!

I natt hade jag en riktigt otäck dröm....jag befann mig hemma i mitt barndomshem, jag gömde mig för någon sprang runt en lastbil för det var någon som sköt på mig!

Jag lyckades sätta mig i bilen och köra iväg Anders var med också helt plötsligt, sen hamnade vi någonstans utomlands.
Nu är vi säkra sa jag...vi gick ner till havet...jag blev kissnödig (som vanligt!) det fanns jättefina toaletter nere vid stranden så jag gick dit, passade på att duscha också då blev jag helt plötsligt inlindad i duschdraperiet. Anders hade dom tagit redan för han skulle skjutas.

Paniken var stor när jag försökta att ta mig loss och rädda Anders...vaknade alldeles uppskakad och rejäl hjärtklappning!
Det var knappt jag vågade somna om....men herregud varför drömmer man såå hemskt. Det enda jag såg på TV igår var Krönikan.

Men jag fortsatte inte drömma som tur var..läskigt var det!

2006-06-12
21:35:22

Hade tänkt!!
Att ta mitt första dopp...nu är den fylld nämligen. Men jag ville ha sällskap, Anders är i Sthl och sonen fick ett migränanfall så han sover.
Okey jag väntar till i morgon....jag mätte temperaturen, arton grader ståtade vattnet med, inte så illa!

Inser att den här poolen är enorm...sex meter lång, tre och en halv meter bred och en och tjugo hög...OJ!!

Nu vill jag bara ha några snygga skärmväggar...för den är ju inte så värst vacker.

På onsdag blir det åska och drivis här, ni i östra delarna av landet klarar er....lyckostar!! Nåja det fina vädret skulle komma tillbaka...ANNARS!!!

På lördag ska vi ut och åka båt, Anders bror fyller femtio så han bjuder på en liten kryssning från Kristinehamn till Karlstad.....mat ska vi få också. Ska bli mysigt, men det är med blandade känslor jag åker hemifrån, jag vill ligga och sola vid poolen och bada...nåja det får jag väl göra när jag kommer hem.

2006-06-12
16:44:58

Varmt och skönt!
Men på jobbet var det hiskeligt varmt...stackars barn, vi svalkade av dom i vattenspridaren. Vi vågade oss inte på att ta ut poolen ännu, vi har så många barn!

Men vi har en ganska stor på jobbet också...men där har vi sjövatten det är ju lite varmare än kranvatten.

Nu är jag igång och spolar igen får se hur lång tid det tar...cirka 2000 liter vatten kvar!

Stoppade ner handen tänkte att jag kanske kunde ta mig ett dopp, men jag tror jag väntar tills det kommer upp några grader till!


2006-06-12
08:03:20

Inte klart!
Vi blev inte klara igår...det tog längre tid än vi trodde, jag får fortsätta när jag kommer hem från jobbet! Anders tog ett provdopp sent igår kvälll.....urk  va kallt sa han!

Men vatten direkt från kranen är ju inte direkt uppvärmt. Poolen är inte vacker så antagligen kommer det säkert reta nån, men grann-barnen var här igår och suckade djupt!

Men jag kanske köper några snygga skärmar och ställer upp så den försvinner lite. Men jag bryr mig inte jag har alltid velat ha nånstans där jag kan bada.
Det här är en test för att se om vi tycker att det är kul.....senare i såfall får det bli en riktig...betydligt snyggare!

Ha en go dag allihop, kram

2006-06-11
17:36:07

Väntar!!
Vilken tid det tar att fylla en pool...undrar när det blir klart? Vattnet är iskallt, ja bara femton grader...men jag ska bada när det är klart!

Den är ganska stor hela sex meter lång och tre meter bred....vi kan simma i den...åhhh så härligt det ska bli.

2006-06-11
15:00:41

Pool
Pool
Vi har blivit med pool...ja ingen sån där flott som är gjuten...men den här duger nog ett tag! Men den är nog inte färdigfylld förrän i kväll nån gång!

2006-06-11
14:58:35

Poolman!!
Poolman!!


2006-06-10
13:20:23

Evelina
18790-137


2006-06-10
12:06:00

Kusiner och syrran
Kusiner och syrran
Emelie håller för öronen...Karin smällde ballonger!

2006-06-10
11:54:07

Mor&son
Mor&son


2006-06-10
11:52:50

Liten&stor
Gammelfarfar&barnbarnsbarn!


2006-06-10
11:51:56

Storasyster med skylt
Storasyster med skylt
Inlägget nyss fick inte med några bilder....fattar inte varför det krånglar jämt när jag ska lägga upp en bildserie!!

2006-06-10
11:49:51

Blandade bilder!
Som sagt vi hade tur med vädret!!

2006-06-10
11:37:15

Christoffer&Alfred
18790-130
Såååå söta ihop, morbror och systerson!!

2006-06-10
11:35:02

Vår student
18790-129
På morgonen..jag och sonen skålade i skumpa!!

2006-06-09
20:00:33

Grilltajm!
Vädret är väl helt underbart...snart ska vi äta jag är döhungrig! Dagen idag har varit seg...men jag la mig och sov en stund efter jobbet, det gjorde susen.

För en liten stund sen badade jag Alfred, han är ju bara för goooo, nu sover den lilla skrutten, helt otroligt, det har varit sena kvällar.
Skönt för Anna och Andreas att få äta i lugn och ro!

Om ni är nyfikna på lite bilder så ligger det just nu en hel del hos www.babys.blogg.se...kolla in min fina student! Jag lägger in bilder i morgon.

Han var sååå fin igår, och dom hade haft jättekul igår kväll...så bra! I kväll ska han hem till en kompis, se på film, dricka coca-cola och äta chips. Han behöver nog en lugn kväll han också!

Nu ska jag se hur det går med pommesfriten i fritösen.

Ha en underbar kväll allihop.

2006-06-09
09:37:36

Trööööött!!
Nu är studenten avklarad....det blev hellyckat, massor av folk strömmade in, sonen fick massor av fina presenter.

Vid tio igår ramlade jag i säng, men inte somnade jag! Ska jobba idag, men inte förrän vid tolv.

Återkommer med utförligare berättelse om denna fina dag, kramar

2006-06-07
18:38:56

Jag lever!
Tror att jag har allt under kontroll nu....men det är fortfarande mycket att göra! Men nu har vi en tiomånaders pojke som "hjälper" till en hel del, ha, ha!

Men det gör inget för han är sååå jäkla sööööt, jag är helsåld! Vi har varit på långpromenad och plockat blommor och han var såå snäll hela tiden, bara satt i sin vagn och småbabblade!

Nu ska vi grilla sen ska jag börja med att skära kött till i morgon. Antar att jag får kliva upp redan vid sex i morgon om jag ska hinna med att förbereda maten...men det ska bli såå kul!!

Ha det gott allihop, återkommer med bilder när allt är över....Kraaaam.

2006-06-06
12:37:23

Nationaldagen!
Vi har roat oss med att inhandla studentpresent till grannpojken, jag har köpt en klänning och en kofta för säkerhets skull!

Köpt en stooooor rostbiff som ska göras i ordning, ja sen åkte både det ena och andra ner i korgen, bla BWO senaste skiva, lyssnar just nu!

Menyn på studentskivan blir som följer:
Frukter av olika slag
Ostar
Bönsallad
Potatissallad
Rostbiff&Kassler
Bröd
Grekisk sallad
Oliver
Tatziki
 Tilll detta serveras skumpa, rött vin, öl och något alkoholfriii alternativ......till dessert blir det Mandeltårta och Sachertårta.

Det låter väl gott!?


2006-06-05
17:00:08

Helg igen!!
Ingen ordning alls på dagarna! Har precis kommir hem från jobbbet...och jag har haft det sååå jobbigt, inte! Vi hade fem barn idag, jag var ensam efter halv två med tre stycken...tråkigt att bara vara på dagis.

Sagt och gjort...kom ungar så går vi och köper glass sa jag...maja tittar upp från sin teckning, men sa hon då blir vi ju ensamma!!
Nej sa jag ni ska ju med....ska vi till en riktig affär sa Jacob som trodde att jag skojade. Jodå på med skorna så går vi.....det är en bra bit att gå men snart var vi där, glass inhandlades plus en kartong med Tom&Jerrykex vilket visade sig vara ett bra drag från min sida!!

Vi mös i solen när Jacobs mamma kom, Jacob följde med henne hem, bilen drog mer än promenaden tillbaka.
Vandringen hemåt började, Maja fick ganska snabbt ont i benen.....jag orkar faktiskt inte gå längre, men nu matades det med kex, vi vilade lite efter vägen så det gick bra.

Nu ska jag njuta av solen utanför, Anders är och hämtar studentpresenten...ikväll blir det grillning.

2006-06-05
10:03:42

Ny dag!
Solen skiner och jag ska snart åka och jobba....men det är lugnt idag denna klämdag. Det blir en konstig vecka. Jobbar knappt en heldag idag, ledig i morgon, heldag onsdag ledig torsdag och halv dag på fredag!!

På tisdag eller onsdag kommmer lilla barnbarnet Alfred...jag längtar har inte träffat honom sen i Augusti, det är länge när dom är så små.
Vi har köpt världens sötaste Pumaskor till honom, svarta och röda, hoppas dom passar.

Känner mig härligt utvilad idag, somnade vid halv elva sen sov jag hela natten fram till kvart i nio, vet inte när jag sov en hel nattt utan att vakna.
Men alllergin har vaknat igen....mindra kul. Tänk ingen medicin på hela semestern...undrar vad det är nu för nåt?

Ha en bra dag allihop, kram

2006-06-04
16:14:44

Slödag!
Har det varit idag...jag var ute och slarvade med en kompis till över tre i natt....vi hade skitkul! Men detta betyder ju att man är lite seg.

Jag har iallafall köpt blommor, kollat på kläder till studenten men jag hittade inga.....får väl ta nåt i garderoben.

Nu ska jag ställa ut mina blommor....och ta det lite lugnt!

2006-06-03
15:54:40

Sååå bra!!
Såg till min lycka att driftlösning är på gång....då kanske man slipper att trumma i bordskivan medans man väntar på att bloggen ska svara!?

Idag har här fejats minsann, stolar och bord och altan har högtryckstvättats. Dammen städad, rabatter rensade......tvättkorgen tömd (men massor med tvätt ska vikas och läggas undan)

Nu ska altanen oljas, akvariet inne städas....stackars fiskar dom har nog snart syrebrist...pumpen igenslaggad.

Menyn är planerad. ska bara inhandlas....det gör jag på onsdag! Nu ska det bara fixas björkar också....undrar var jag kan knycka dom??

i morgon ska jag köpa lite mer blommor....det saknas lite. Va bra at ha student så det blir ordentligt städat!

Ha en go kväll allihop!!!

2006-06-03
08:52:29

Trädgårdsjobb!
Tänker vi ägna oss åt idag...Anders klippte gräset igår men det behöver trimmas runt kanterna...det är högt! Sen måste jag köpa lite mer blommor, sen måste jag snart börja fixa maten till studenten sen måste jag......phu!
Tur att jag haft semester det finns en hel del att pyssla med!

Tänk när jag var i Turkiet fanns det inte tillstymmelse till allergi....det räckte med att jag kom hem så blev jag rasslig i halsen....åhhh så träligt!

Det är klarblå himmel idag men det blåser fortfarande lite grann, jag hoppas att jag kan gå i bikini, solbrännan får inte försvinna än!
Min ena kollega ställde sitt ben mot mitt igår....hon bara....kolla skillnaden...vi skrattade gott!

Nej undrar vad jag ska börja med måntro...sitter jag här lär det väl inte bli nåt gjort!



2006-06-02
18:20:10

Fredag kväll!
Det var soligt och fint..men den försvann! Samt att det blåser som skrutt...hörde att i Sthl var det 24 grader varmt och vindstilla, så skönt för er!

Jag sitter här och lyssnar på min MP3 skiva från Turkiet....snart ska vi grilla, börjar bli smått hungrig! Konstigt i Turkiet åt vi inte förrän vid halv nio, nio på kvällarna...kan det ha varit värmen?

Ha en underbar kväll allihop!

2006-06-02
07:43:17

Gratis är gott!
18790-128
Irisch coffe....mums! Vår sista kväll blev jättebra, restaurangen spelade bara gamla låtar som vi hörde när vi träffades -84.
Jag sa spelar dom Hello så gråter jag, dom gjorde det....helt plötsligt strömmade musiken ut. Den låten är våååår!!!!
Avslutningen var alltså perfekt! Kan bara säga att tårarna kom....kyparen tittade lite underligt på mig, men jag förklarade varför.

2006-06-02
07:34:27

Min älskling!
18790-127
Två hela veckor tillsammans bara vi två.......jag njöt av varje sekund!

2006-06-02
07:27:56

Sista kvällen!
18790-125
I mörkret är alla katter grå! Ganska brun blev jag!

2006-06-02
07:07:01

Båttur
Båttur


2006-06-02
07:06:16

Titanic
Titanic
Ja nu kom bilderna lite i oordning...men besättningen hade lite kul grejer för sig! Här spelades naturligtvis Titaniclåten!

2006-06-02
07:04:31

Kuttersmycke
Kuttersmycke
Vi var på båttur i måndags....det var helt underbart! En hel dag på havet. Vi stannade på en del ställen för at bada!
Vi hade det så skönt!
på vägen hem kröp jag upp här och satte mig, där fläktade det härligt....solen tog som skrutt! ja som ni ser hänger volangerna över....ha, ha!

2006-06-01
06:58:02

Vill också ha mat!
18790-121
Ooops kissen var jättesnabb och hoppade upp i Anders knä!

2006-06-01
06:54:44

Sol!!
18790-120
Hur skönt kan man ha det?? Ute är det kallt och blåsigt...kan det inte vara lagom nån gång? Jag försökte tappert ta med mig minst tio grader hem och lite sol...inte lyckades jag!