*

2006-05-09
18:10:13

Barfotabarn!
När jag var liten tyckte jag aldrig om att ha skor eller strumpor på mig..usch!! Men ibland var man ju tvungen att vara fin när man skulle gå bort eller så.
Då fick man ha fina strumpor, med gördel...det fanns inga strumpbyxor, bara kalasbyxor! Sen till detta hade man då fina skor.

Efter högst en kvart när vi varit borta viskade jag i min mammas öra...har alla sett att jag var fin nu? Kan jag ta av mig, jag fick det!

Tänk på sommaren få springa utan strumpor och skor, fötterna blev rejält härdade jag sprang barfota på grus utan problem.
Ständigt svarta var dom men vad gjorde det för hemma i vår källare hade vi en dusch i tvättstugan där var det stengolv, utmärkt att skrapa av lortiga fötter på.
Önskar att jag hade ett sånt golv nu...för jag hatar fortfarande strumpor och skor! Mina strumpor åker av i April sen kommer dom inte på förrän i oktober ungefär.

Hemma har jag aldrig strumpor på mig, dom åker av så fort jag kommer hem! Så nu när det är sååå fint och varmt väder, ja då är mina fötter svarta och spruckna.

Suck ge mig ett stengolv...men när jag kommer till Turkiet, då ligger jag på solsängen och drar med mina fötter i sanden...då blir dom fina och släta!

Kommentarer:
#1: Ninni

Om nu nån inte vet vad kalasbyxor är..så är det såna som vi sätter på barnen, lite tjockare strumpbyxor!
Min pappa var rolig han dansade alltid med våra till min systers och min stora lycka!

2006-05-09 @ 18:20:54
#2: Pyret

Hihi... jag vet precis vad kalasbyxor är :).

Jag får också så där härligt mjuka fötter när jag är utomlands. All tid man spenderar i sanden är bra peeling för fötterna :). Naglarna brukar också bli så tjusigt vita av saltvattnet.

Strumpor är inte trevliga tycker jag. Blärk. Går gärna också mycket barfota!

2006-05-09 @ 18:35:10

Strumporna är portförbjudna mellan april och oktober, på mina fötter med.

Vill tacka för dina senaste uppmuntrande gulliga kommentarer, de värmer!

Kram!

2006-05-09 @ 18:39:41
#4: frkt

Skor har jag inget mot utomhus, men däremot strumpor. Väck med dem bara!

2006-05-09 @ 18:47:31
#5: Therese

Undrar om det är ett släktdrag att vilja vara barfota eller om våra mammor tvingat oss att ha obekväma skor när vi var barn???
Har gjort lite fotvård idag, skönt, nu är dom redo för sommaren.

kramar

2006-05-09 @ 19:35:12
#6: Miafia

Hehehe... det där låter precis som jag. Hatar strumpor, dock ett måste på vintern.
Kalasbyxor, bläärk, varför var det alltid så kliiga och varför satt alltid grenen så längt ner...
Köpte ett par nya skor i lördags men hoppsan det vart två för jag fick skoskav av de första.
Så det vart till att köpa ett paket av sin bäste vän Compeed!
Jag tycker också att det är synd att du bor långt bort för annars skulle du givetvis också hänga på min balkong å mysa å dricka vin!
Kram

2006-05-09 @ 19:51:54

Hehe... jag vill inte heller har strumpor och skor!

2006-05-09 @ 22:02:52

Hehe... jag vill inte heller har strumpor och skor!

2006-05-09 @ 22:03:46
#9: Nalle

Jag gillar inte att ha skor och strumpor på mig inne. Är alltid barfota inne, även på vintern. Egentligen gillar jag inte att ha mycket kläder på mig alls.Är så varmblodad - har alltid varit så:)
Håller med ovanstående Miafia angående kalasbyxorna. Grenen satt alltid vid knävecken och alltid noppror på sådana, nä fy!
Nalle

2006-05-09 @ 22:40:01
#10: petra

med risk (understatement här) att upprepa nåt för hundrade gången;
VEM VILL HA dojor på fötterna ????
Jag tänkte på det senaste igår när jag stapplade iuväg på fötter inklämda i....ja, bara ett par badskor...ändå denna vantrivsel!
Om det ginge skulle man gå barfota jämt!!!!
Povel ramel hade så rätt!

2006-05-10 @ 08:06:34
#11: martin

Bra ämne.
Det verkar inte finnas lika mycket barfotabarn nu som när man själv växte upp.
De är kanske mesigare nu?
Barnen är väl rädda att de skall bli smutsiga eller trampa på en sten på gatan. De vill väl ha de senaste , moderiktigaste, dyraste skorna att visa för kompisarna. Så man visar att man är kool.
Det är synd för det är naturligt och bra för fötterna att gå barfota.
Det låter som man är hundra år om man säger att man gick barfota hela sommaren som barn, men jag är bara dryga trettio.
Jag tror att mina fötter aldrig var riktigt rena på sommaren som barn. Men vem brydde sig?
Visst var man öm i fötterna i början och det kändes när man trampade på en sten, men man bara fortsatte.
Det tog inte lång tid innan man hade fått fotsulor som läder och kunde gå barfota överallt utan besvär.
Jag går mycket barfota nuförtiden också.
//Martin

2006-06-10 @ 19:43:57
#12: Monica F

Det finns fortfarande barfotabarn. Mina döttrar, 8 och 12 år, har i stort sett gått barfota sen skolavslutningen. Men nästa vecka börjar ju skolan igen så då är det väl dags att ta på skor igen. Det var när den äldsta började på dagis som jag la märke till att de flesta barnen sprang barfota både inne och ute på lekplatsen. Hemma var hon också alltid barfota -varför då sätta på henne skor bara för att sitta i bilen eller bakpå cykeln på vägen dit eller hem. Personalen ville först att vi skulle ha ett par skor på dagis som de kunde ta på henne när de skulle ut och gå eller så. Det fick de, men hon hade lärt sig älska att vara barfota så de fick inte på henne dem.

2006-08-12 @ 17:38:37
#13: Christer

Hej
Jag är också en som älskar att gå utan skor. Så fort det blir varmt på våren så åker skorna av, och åker på igen på hösten.Jag går både barfota och i strumpor (endast vita ,de blir så härligt svarta under.) både innomhus och utomhus.Vad gör det om man blir smutsig om fötterna, det är bara att tvätta av de, och så ut igen.Det är endast då man jobbar som skorna är på.Då man kommer hem så åker skorna av.Vad gör det om strumporna blir skitiga,går de sönder så är det bara att kasta de.
Det är också skönt att gå på nylagdsvart o varm asfaltväg, fötterna blir svarta men vad gör det.
Jag möter både flickor o pojkar som går barfota eller i stumporna efter vägen då man är ute, jag bryr mig inte, men de äldre kommer alltid med kommentarer, att man ska ta på sig skor då man är ute.Varför får man inte gå som man vill??? Det är ju ett fritt land.
Det började sedan man gick på skolan sedan har det fortsatt i vuxen ålder. (jag är en 35 årig kille ).
Man var tvungen att gå utomhus för att komma till matsalen och till hemkunskapen bla. Vi var ett antal elever i våran klass och även i de andra klasserna som gick utan skor både tjejer o killar.
Det var året om som vi gick utan skor på skolan.Det blev lite blött och kallt om fötterna på vintern då vi gick i strumporna ,men strumporna torkade ju under dagen så man var torr om fötterna då det var slut för dagen på skolan, men strumporna var svarta o skitiga,det var bara att tvätta de, och använda de igen nästa vecka på skolan. Varför ska man ha skor på sig då det är så skönt att gå utan strumpor o skor???
Då det är lucia tider så går ju flickorna i vita strumpor då de är ute och lussar, både innomhus och utomhus.(och då går de på kall snö som underlag)
Kommentera gärna detta.

Häls Barfotabarn utan strumpor o skor

2006-10-11 @ 12:47:12
#14: Erika

Jag var också barfotabarn när jag var liten. Så fort det blev vår, hela somrarna och så länge det gick på hösten sprang jag och mina syskon barfota, åtminstone runt vårt hus och i skogen. Bara när man skulle åka till stan och handla tog vi på skor, men inte alltid. Till skolan gick jag i träskor på morgonen när det var lite kyligt, men jag tog av dem när jag kom fram. Det var en gammal byskola på landet med blanknötta trägolv,
underbara att gå på:-)
När jag skulle hem på eftermiddagen var det varmare, då hade jag skorna i ryggsäcken.
Jag går alltid barfota hemma och det kan hända att jag går ut barfota på sommarn när det är mycket varmt, 25-30 grader sådär, och därmed tillåtet. Man kunde ju gå barfota utan att frysa även om det kanske bara är 20 grader -men då stirrar folk tyvärr.

2007-03-25 @ 18:22:54
#15: martin

Jag upptäckte att den här diskussionen lever än.
Jag skulle bara tipsa om ett forum om att stödja barnen att gå barfota.
http://barefootchildhood.freeforums.org

2007-06-12 @ 10:18:59
#16: Anonym

Go on barefooters!Haha...det är svarta fossingar som gäller!

2009-07-10 @ 23:33:20
#17: Alexander

Jaså..haha..då är det svarta fotsulor som gäller för dig.

Själv gillar jag inte att gå barfota,nejnej,känner mig obehaglig.



Men det betyder inte att jag inte tycker om folk som gillar att gå barfota,nejnej utan jag vill stödja dom att fortsätta göra det!

Det är bra att gå barfota,fötterna blir starkare och mer uthålliga,dom mår helt enkelt bra av det.



Så alla ni som älskar att gå barfota,fortsätt göra det!

2009-07-11 @ 00:00:07
#18: anita

det skulle aldrig falla mig in att barfota utomhus. det ser väldigt ovårdat ut.jag brukar reta en tjej som brukar gå barfota ofta.jag kittlar henne under fötterna och jag brukar skrapa bort hennes nagellack.

2012-02-27 @ 13:26:48
#19: micke

tja jag är en 19årig kille som nästan alltid går barfota på sommaren. det är häftigt att göra det är häftigt att göra det.jag har också långt hår vilket retar en del töntar.

2014-07-29 @ 16:55:22
#20: jan

hej mikael vad är det som är häftigt med att gå barfota.och att ha långt hår.själv har jag kortklippt hår.jag brukar alltid ha skor och strumpor också

2014-10-14 @ 10:00:15
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: