*

2006-02-17
19:46:00

Mitt jobb
Som många har räknat ut vid det här laget så jobbar jag som förskollärare! Jag är egentligen fritidspedagog i botten, men det var längesen jag jobbade som det.
Börjar från början...1979 så tog jag examen...endast nitton år gammal (och där kunde alla räkna ut hur gammal jag är..suck!)
På den tiden var det jättelätt att få jobb, fick sommarjobb direkt som kock på en förskola...ltie pirrigt men det gick alldeles utmärkt.

Sen fick jag ett vikariat på fritids, det varade ett år, sen blev jag erbjuden att vara med och starta upp ett helt nytt fritids...ja tack sa jag!
Där var jag tills jag fick barn -86. När jag sen sökte dagis till min son fick jag inget, det hela slutade med att jag fick säga upp mig och jobba som dagmamma...inget dåligt val visade det sig, jag fick ju vara hemma med min son.
Hösten -90 fick jag ett vikariat på mitt gamla fritids, kul att komma tillbaka, sonen började på dagis, tre år gammal.
Sen gick vikariatet ut, jag fick ett nytt på en förskola, hann att jobba där i ett par månader innan jag blev erbjuden tjänsten jag har i dag.

Hösten -91 startade vi Föräldrakooperativet Skattkammaren...och där är jag än idag. Har många gånger funderat på att byta bana.
Men vad ska jag hitta på då...det är ju det här jag är bra på?? Det är slitigt, tröttsamt men ack så härligt att jobba med barn.

Man får mycket tillbaka, men det känns ju att jag har jobbat mååånga år, jag har ju dessvärre värk i axlar, nacke och rygg!
Men vilka får inte det, det är ju många jobb där man får samma problem. Och jag tvivlar på att dom får kramar varje dag.

Jobbet är fritt, vi planerar vår verksamhet själva...toppen! "Mina" barn tycker att jag är en tokig och glad fröken som blir arg ibland...men som gosar mycket!

Ja så ser det ut...en stooor del av mitt liv!

Kommentar:
#1: Alexandra

Jag jobbar också på föräldrakooperativ förskola! Är förskollärare och har jobbat till och från (har fått fyra barn) sedan -94. På föräldrakooperativet har jag varit sedan aug förra året. Jag har en jättehärlig 3-års grupp!

2006-02-18 @ 02:16:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: