*

2006-04-03
22:02:21

Skattkammarkaka
Det här är definitivt ingen bantarkaka...men ack såå god!

300 gram smält smör
2 dl mjölk
4 ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao           Vispa ägg och socker tills det blir pösigt. Blanda alla torra ingredienser, häll smör&mjölk i äggsmeten.
Sikta i mjölblandningen, rör i vispa inte!   

Idag hade jag en mosad banan i smeten och lite pressad lime. Man kan ha i citronskal eller apelsinskal något som är jättegott att ha i är riven mandelsmassa ca 1 dl. Ja man tager vad man haver!!

Häll i en smörjd långpanna gärna bakplåtspapper också, grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Den här blir härligt hög och pösig.

Vill man ha en vanlig sockerkaksform tar man bara hälften av ingredienserna.

Och så en god glasyr:

150 gram smält smör
ca 7 dl florsocker
3-4 msk kallt kaffe        Bred över kakan när den är kall, strö på strössel, kulör eller brunt. Eller kokos om ni föredrar det...eller flagad mandel!

Skär upp i bitar när glasyren stelnat...det blir många goda kakor! Lycka till!!!




Kommentarer:
#1: Miafia

Den kakan ska jag absolut prova att göra.
Kram

2006-04-03 @ 22:28:43
#2: ULLiS

Tack tack! Ska provbaka en till helgen. Haha, banta kan man göra i graven ;) Hehe...

2006-04-04 @ 06:52:29
#3: Alexandra

Det låter jättegott!

2006-04-04 @ 07:01:23
#4: ULLiS

Detsamma vännen! :) Kram

2006-04-04 @ 07:55:23
#5: Pyret

Åh! Den skall jag provbaka i eftermiddag!!! Tack för att du tog dig tiden att lägga upp den.

Ha en kanondag!

2006-04-04 @ 08:37:15
#6: Nalle

Tack för receptet! Den ska jag prova. Verkar mums...
Banta? Det får man göra mellan målen...hm..
Nalle

2006-04-04 @ 10:28:30
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: