*

2006-04-30
15:44:23

Solen lyser fortfarande med sin frånvaro!
Jag har inhandlat lite presenter till min man...skriver inte vad ännu ifall han smygläser! Han fick två i förskott, ett par träskor och ett par arbetarhandskar......för han river sig alltid på rosorna när han klipper dom.
Det lyckades han med iallafall, för han glömde att använda dom....suck!

Uterummmet är städat, om ett par timmar kommer våra gäster. Jag känner mig lite småhängig, kanske en förkylning på gång, hoppas det går över!

Ha en bra Valborg allihop, kram

2006-04-30
11:05:53

Valborg!
Sista April är det idag ifall att nån har missat det! Idag bara måste jag fixa en födelsedagspresent till Anders, han har ju födelsedag i morgon.
Har frågat och frågat vad han önskar sig...men han vet inte! Herregud vad ska jag köpa??

Ikväll ska vi träfa lite vänner och grilla, sen går vi till puben, de har uppträdande i kväll...dom ska tydligen vara bra!
Vi struntar nog i att gå och kolla in majbrasan....det var kul när sonen var liten! En Valborg så satt vi här med vänner.......mellan det ena paret var det lite tjafs, vi hade besämt att gå och kolla brasan men han ville inte följa med.

Det hela slutade med att vi var tre som gick....efter allt tjafs så var vi ganska sena, så på promenaden mötte vi alla människor som var på väg därifrån.....det var en liten glödande hög som mötte oss.
Så då gick vi till puben i stället, där hade vi jättekul! Men som sagt det var ju lite snopet!

Idag hade dom lovat SOL...jag ser ingen...suck! Nåja jag får väl greja lite inne, vi får ju gäster.

2006-04-29
17:53:17

LÄNK!!
Under länkar har min son lagt in sin...kolla gärna! Han har gjort sidan själv....sa den stolta modern!

2006-04-29
17:25:44

Klar!!
Tack söta sonen för all hjälp...han har varit suverän! Han kollade upp exakta färgerna på bakgrunden så det skulle matcha!

Jag är så nöjd med min nya vårfina blogg!

Nu är brasan tänd, regnet öser ner utanför fönstret...vi var på OBS en sväng förut och jisses hur mycket folk som helst.
Det gick knappt att hitta en parkeringsplats, Anders fick hoppa ur bilen för att hinna till systemet innan dom stängde.,jag fick roa mig med att snirkla runt för att hitta en plats att ställa bilen på....det gick till slut!

Jag fyndade ett par skor...så fina med kilklack! Dom kommer säkert att bli flitigt använda i sommar.
Nya gardiner till vardagsrummet blev det också...helvita, tunna precis såna jag ville ha!

I kväll blir det lax med ädelostsås, i den smälter jag osten, häller på matlagningsgrädde, smakar av med dijonsenap och rosepeppar.
Och så blir det bakad potatis till det och en god grönsallad...tror det kommer att bli MUMS!!!!

2006-04-29
14:08:30

So far so good!
Inte riktigt klar ännu, lite detaljer att fixa och lite ändring av färger...men snart så! Men nu tar vi en paus och åker till OBS.

I eftermiddag kanske det färdiga resultatet syns!  Och tack Pyret...du är suverän!! Sonen är duktig, men du är duktigare!!
Stor kram till dig!

2006-04-29
10:41:01

Oj, oj och åter oj!!
Debatterna går höga ute i bloggvärlden, jag har vandrat runt lite grann och framförallt läst! Har insett att jag tillhör en nonsensblogg.
För jag har aldrig fått taskiga kommentarer eller påhopp!

Vissa anser tydligen att man måste stå ut med det, för hur kul är det att folk alltid håller med en!( Så stod det att läsa på en kommentar!)

Jag anser nog att man inte behöver skriva taskiga kommentarer eller göra påhopp, visst förstår jag att människor inte alltid tycker som jag!
Men det här är ju mina tankar&funderingar....jag har flitiga besökare, dom som inte gillar min blogg lämnar nog den illa kvickt....hoppas jag!

Jag kommer att fortsätta i samma stil....låt vara att det är nonsens då.......men det struntar jag i, det här är jag.
Jag har aldrig varit någon debattör och kommer nog aldrig bli heller!

2006-04-28
22:18:03

Pömsig!
Tror jag ska sova nu...det bidde ingen ny blogg i kväll heller...i morgon kanske! Kraaamar!!

2006-04-28
17:52:36

Dagdrömmeri!
Jag har ju berättat om själförtroende och självkänsla! Det är viktigt att ha bådadera..men ibland så funkar det ju inte riktigt!

Jag brukar drömma ibland att jag är  lång, smärt, långt hår naturligtvis.....helst lockigt, brunt ska det vara, gärna lite naturliga slingor i lite guld!
Mina ögon är bruna eller rejält gröna....jag är "duktig" och tränar regelbundet. Jobbet har jag inte riktigt kommit underfund med...men eftersom jag pratar fyra språk flytande så har jag ju naturligtvis något "viktigt" jobb!

Jag tjänar massor med pengar, jag kan resa vart jag vill och jag har inte några volanger runt midjan!
Jag glider genom livet, jag har naturligtvis inga sjukdomar...jag är helt igenom frisk och sund!

Men om nu allt detta vore på riktigt...skulle jag vara lyckligare då?? Skulle inte tro det...för jag är ju lycklig just nu med det jag har i mitt liv.
Visst är det kämpigt ibland...men det är väl så det ska vara.....man måste väl kämpa lite för lyckan.

Men ibland är det såå skönt att bara drömma sig bort.........

2006-04-28
08:30:57

Hoppas, hoppas!
Att sonen hjälper mig med bloggen i helgen, hade tänkt att han skulle hjälpa mig igår...men inte hade han tid med mamma då!!

Jag vill ha den vårfin....nåt grönt kanske!

2006-04-28
07:52:31

Fredag
Hade tänkt att ta en riktig sovmorgon idag...men kvart i sju hade jag sovit färdigt! Börjar nämligen inte förrän vid halv tio.

Ja då kan jag väl gå här och skrota, duscha länge, läsa tidningen i lugn&ro. Idag är det strålande sol, hoppas det blir det i helgen också, har inte kollat nåt väder.
Ska ta och göra det på Aftonbladet.

Klippte tånaglarna för en stund sen..jag min klump lyckades klippa lite för mycket på lilltån...aj, det blöder. Nu kommer den att göra ont...så klantigt!
Men mina lilltånaglar är sååå små så det är svårt att träffa rätt. Jaha nu vet ni det också!

Tänka sig på måndag är det första maj, svårt att fatta, jag fick Novairs katalog på posten igår, det var massor med bra erbjudanden...då läser jag att dom gäller bara till femtonde maj. Ja men tocken skit varför skickar dom den lappen till mig då...vi åker ju den sjuttonde?

Fast å andra sidan är det väl storutskick på sånt där nån åker väl före mig antar jag.

2006-04-27
20:55:54

Härligt!
Nu har volangerna fått sig en svängom...iallafall en promenad! Nu är det VÅR ute jag lovar, fåglarna kvittrar överallt, det är ganska varmt.
Jag blev svett av promenaden, jag var ute i en halv timme så det blev väl ungefär tre kilometer.

Kom precis på...jag har inget liv, ha, ha...jag skriver jämt.....men det är en del av mitt liv!!

2006-04-27
20:14:42

Passar på!!
Att skriva lite nu innan bloggen blir seg...den var ganska seg runt halv åtta, nu är det lite bättre fart, men vid nio...suck!

Va bra att jag kunnde skicka ut lite energi i cyberrymden!! Jag tycker att jag har klagat och gnällt så himla mycket så det var dax för lite ändring.

Energin är kvar...tror jag ska ta en promenad så sover jag nog toppenbra i natt.

Tänker på en kul grej som Mia på föreläsningen sa igår......jag har två saker som gör mig lycklig....att hångla med min man och att äta chokladtårta!
Men....det finns en nackdel med chokladtårtan, man får volanger runt magen...ha, ha den var bra!! Hädanefter har jag inga valkar, eller bilringar, jag har volanger!!!

2006-04-27
18:11:17

GLAD!!!
Det känner jag mig idag...vet inte riktigt vad det beror på..men jag känner mig så där bubbligt glad! Trött som F.A.N men glad!

Kan det bero på föreläsningen..jag fick en kick helt klart, kände igen mig i sååå mycket...nu vill jag fortsätta att känna så här för det är ju så härligt!

Jag har till och med röjt undan här hemma, solen är framme så jag ska nypa till mig några solstrålar till!

Till alla där ute, skickar jag lite av min energi hoppas den kommer fram....kraaaam!!!

2006-04-27
16:44:47

Jobbdag slut!
Nu har man "bara" allt hemma...det märks att jag har jobbat mycket den här veckan, allt ligger strött överallt här hemma!
Får se om jag orkar ta itu med det...sen!

Nu har jag varit hos doktorn, det gick väl bra, jag hade lite förhöjt blodtryck och eftersom det ligger i familjen så ska det tas lite prover, nu var inte labbet öppet så jag kanske går dit i morgon bitti!

Det togs även EKG...det var bra...vilken tur!
 
Barnen på jobbet har börjat bli rejält snoriga och griniga nästan allihop.
Två var hemma idag, två skickade vi hem...ingen feber men allmäntillståndet var inte bra. Ena pappan sa ja är det ingen feber i morgon så kommer vi...nja sa vi det är nog bra om hon får vara hemma, vi kan inte gå och bära på henne hela dan....lite suck men han förstod!

Det är ju så vi har ju arton barn att ta hand om, vill någon bli buren hela tiden, ja då blir det svårt att räcka till!

I morgon var det meningen att jag skulle ha slutat tidigt....men det körde ihop sig så jag kör en eftermiddag till....det är ju tre dar ledigt sen.


2006-04-27
08:01:16

Redan torsdag!
Den här veckan som jag visste att jag skulle jobba mycket, den har snart gått...och det har gått bra! gårdagens föreläsning gav mig massor med energi.

Det är härligt när man kommer på vad man ska göra för att må bättre. Tänk att jag inte tänkt på det tidigare, jag har bara kört på!
Jag vet ju hur jag mådde för några år sen när jag alltid höll på med mental träning...jag var fylld med självkänsla och självförtroende.....varför slutade jag med något så bra???

Ja, jag vet inte riktigt....jag vet att det hände en massa just då som gjorde att jag inte riktigt hade orken....men det var ju då som jag skulle ha fortsatt...så urbota dum man är ibland!

Nåja det går ju att rätta till...jag ska spela av en del av mina band som jag kan ha på stranden. Tänk er sol en härlig solstol och ett ljuvligt avslappningsband!!

Idag ska jag till doktorn för blodtryckskontroll....får se om jag klarar besiktningen, ska även få påfyllning av allergimediciner.

/Kraaaam

2006-04-26
21:47:40

Måste dela med mig!
Jag har varit på en helt fantastisk föreläsning med Peter (efternamnet borta just nu!) och MIa Törn...nånting....vilket minne eller hur?

i vilket fall som helst Peter sitter i rullstol och har gjort så hela sitt liv, han har vunnit en massa medaljer i handikappsimmning....vet ni vem det är?
Han kan inte använda sina armar...sina ben lite! han berättade om sitt otroliga liv...hela föreläsningen gick upp på självförtroende och självkänsla!

Karln var otroligt rolig, vi fick många skratt och många tankar och funderingar! Men den som imponerade mest på mig var Mia
Hon lyste på scenen av självförtoende och framförallt självkänsla....hon var pesonlig coach och föreläsare, det som imponerade mest på mig var att tjejen var 39 år, för nio år sen var hon uteliggare och sprutnarkoman.

Jag har läst en del om henne...ska se till att få tag på hennes bok, den var slutsåld i kväll. Hon hade lärt sig att älska sig själv med alla sina fel och brister.
Ja hon var helt fantstisk....jag insåg att jag bara måste börja med min Mentala träning igen...för min självkänsla är INTE bra.

Som hon sa man har för många stooora uttag ibland...och man glömmer att fylla på...så sant!

Hur många gånger står ni framför spegeln och säger till er själva att du duger precis som du är?? Det var längesen jag gjorde det kan jag meddela.

Det ska bli ändring på det...jag ska sluta jämföra mig själv med andra...tar bara energi! Hon sa en riktigt bra sak...när man träffar nya människor och självkänslan är låg....då sitter man bara och koncenterar sig på om man är snygg nog, intressant nog...hänger magen över, ligger håret rätt osv!!
Så man missar en hel del vad den andra personen säger. KLOKT sagt.

Så om ni har möjlighet...gå och lyssna på dessa människor....eller läs deras böcker!

Det här var precis vad jag behövde just nu!!!

2006-04-26
06:24:59

Godmorgon
Snart dax att åka till jobbet...jag är görtrött, förstår inte varför jag har sovit som en stock. men jag vaknade med huvudvärk...som så många gånger förr!
Usch jag är stressad just nu...imorgon ska jag till doktorn för att kolla blodtrycket, det var ganska högt sist jag tog det.
Ja det var visserligen precis innan tarmundersökningen....så det kanske har sin förklaring.

Nu har jag iallafall lagt fram mina avslappningsband, ska ta itu med det här nu....äntligen! Jag vet ju att det hjälper och jag mår bra av det!

Men om två veckor åker vi på semester...ska bli sååå skönt, vi har ju så lite tid numera jag och min älskling!

2006-04-25
18:57:37

Så skönt!
Nu är alla utvecklingssamtal avklarade...känner mig lite tom i huvudet efter allt pratande! Idag har det varit full rusch, på förmiddan var vi ute i skogen med dom små barnen, dom knatade på bra.

Ett av barnen hittade en pinne...kolla sa hon ett stödhjul varpå hon knallade iväg stöttande sig på käppen...det var väl fyndigt!

Idag hade vi sexton barn till mellis...så vi valde att gå ut direkt efter vilan och inte gå in igen, det blev mellis ute!
Så mycket enklare och skönare för öronen...och vädret var helt okey, ingen sol men heller inget regn!

I morgon ska jag på föreläsning, ska bli kul, men det var inte den bästa veckan att ha det på med tanke på att det har varit sent både måndag och fredag!
Men jag slutar tidigt i morgon så jag hinner greja lite hemma och så ska jag iväg och lämna ett kort till framkallning....där det är ju som sagt student snart!

2006-04-24
22:08:12

Dokumentär!
Var det nån som såg programmet om amning på femman igår?? Jag blev bestört över mamman som ammade sin snart åttaåriga dotter, den andra hade hon ammat tills hon var fem.

Det var många konstiga människor med...jag vet inte vad ni tycker men jag tycker att det inte känns rätt när ett barn kan gå själv till bröstet!?

Att kunna amma sitt barn måste ju vara helt underbart, själv lyckades jag bara i nån månad....men i flera år??

2006-04-24
20:31:36

Hemma!!
Allt gick jättebra alla samtal avklarade ja fem stycken...i morgon tre också! Alla föräldrar var såå nöjda, det är ju jättekul!

Lite trött är jag...men det var ju en lång dag. Först handla en massa till dagis, vi brukar ta hemleverans, men i fredags orkade vi inte skriva nån nota och skicka iväg! Ja sen har det ju varit full rulle idag, med nästan full barngrupp bara en borta. Men trots att det var måndag gick det relativt lugnt tillväga.

Så har jag hämtat sonen, skönt att få hem honom, han har varit borta sen förra torsdagen!

Nu har jag ätit en bit pizza som var kvar sen gårdagen det var lite tomt i magen åt lunch vid tolv och sen en macka vid tre.

Nu ska jag sjunka ner i soffan en stund...om en halv timme är det Cityakuten

2006-04-24
08:44:55

lååång dag!
Nu ska jag strax åka till affären...vi måste handla lite så inte barnen behöver svälta! Sen är det måndag idag och full barngrupp...tror att jag kommer att vara megatrött innan den här dan är slut!!

Tror vi har fem utvecklingssamtal idag och tre i morgon....men det kommer att gå bra, inga problem med nån av barnen......bara positiva samtal!

Ha en bra dag allihop, kram

2006-04-23
21:58:39

Pizzamätt!
Vi gjorde det lätt för oss till kvällsmat...det bidde Pizza, ack så gott, men jag kommer med all säkerhet att törsta hela natten.

Idag har det trots vackert väder varit lite småtrist....Anders var till Kristinehamn till sin pappa, jag var ensam och övergiven....jag läste ut en bok av björn Hellberg, Besatt.....mycket bra!

Nu är det snart sängen som gäller Anders ska upp skittidigt och jag har tre långa dagar framför mig, urvecklingsamtal två kvällar framöver och föreläsning på onsdag.
Fast helgen blir ju tredagarsledig!

2006-04-23
08:24:52

Gårdagen!


Lite bilder från igår.......middag i uterummet och så en bild på två fiskar i dammen....vi har säkert över hundra nu!
Massor av yngel från i fjol klarade sig, det är flera olika storlekar. De största vi har är fyra år nu!!
Och nu börjar dom leka igen!!

2006-04-23
08:05:39

Ingen är vaken!!
Mer än Ullis och jag....det är tyst och tomt på bloggen just nu...jag har varit vaken ett bra tag. Kunde inte sova mer så då gick jag upp satte på lite kaffe och så kolla in bloggen.

Jag har kämpat en stund med min SP gubbe...tyckte den blev såå fin, lyckades spara den i Word...sen helt plötsligt så var den inte där??
Jo då jag hade sparat den, den fanns....sen ofanns den!! Åhhh jag är värdelös på sånt här...sonen var är du??

2006-04-22
16:40:29

Det är sååå underbart!
Idag har jag solat...i bikiniöverdel, jisses va det tog!  Hela jag vaknar till liv och lyckan bubblar i mig när solen skiner och är varm.

Nu sitter vi på baksidan, grillen är tänd, klyftpotatisarna står i ugnen, doftande av citronolja och timjan. till detta serveras entrecote, ruccolasallad, gröna oliver och ett underbart gott rödvin...kan det bli så mycket bättre???

Ha en underbart härlig lördag allihop.....jag vill se allihops kylskåp på bild...okey?? Det ska ju inte bara vara jag som är utmanad!!
Nu väntar min GT på mig!!!

2006-04-22
14:07:47

skönt i solen!!
  Såhär skönt hade vi det igår eftermiddag...vi glufsade i oss Tacos och drack iskallt vitt vin till det...härligt!

2006-04-22
11:04:00

Kissekatt!
   Vi fick besök igår av en lite kattdam, hon brukar komma och hälsa på och gosa lite!
Hon tog sig en lov inomhus...sen gick hon ut i uterummet och la sig och gonade sig i solen. Sen kom hon ut till oss på altan.
Hon kråmade sig och jamade lite grann! Sååå söt! Jag tog med henne och visade grannpojken, han är två år och sa att han var jättestark och kunde lyfta kissen.
Det vågade jag mig inte på....dom har två taxdamer som inte gillar katter.

2006-04-22
10:48:16

Utmaning!!
18790-8218790-81Jag är utmanad av Humla, så här ser min kyl och frys ut!!

2006-04-21
09:30:33

Sooolen skiner!
Fredag igen...veckorna bara visslar förbi...snart är det semester! Om en månad ligger jag på en strand i Kemer och njuter!

Försökte hålla mig vaken igår kväll Anders kom ju hem....det var med nöd och näppe, jag kunde prata lite med honom innan ögonen föll ihop.
Men sen vaknade jag vid tre....sen var det svårt att somna om....jag måste verkligen börja med mina avslappningsband igen!

Men nu är jag vaken, hoppade in i duschen för att vakna till, borde ha duschat innan jag kröp till sängs, men då hade en propp gått...så det fanns inget varmvatten.

Om ett tag ska jag åka iväg och köpa en födelsedagspresent till en kollega som fyllt år....det måste firas. Ska åka till min favoritaffär men dom öppnar inte förrän vid tio!

Ha en bra dag allihop, kraaaam

2006-04-20
21:59:57

Sovmorgon
Har jag i morgon...så skönt! Nu har jag suttit i telefon ooch pratat med Therese i över en och en halv timme...jag älskar våra telefonsamtal!!

Snart, snart kommer Anders hem...och jag längtar efter min son har inte sett honom på över en vecka. Han har parkerat sig i stan hos en kompis...får se om han vill hem i morgon.

Har alla tagit fram sina stegräknare nu så vi kan jämföra våra steg???Fast det blir svårt att klå Alexs Stefan, han travade på bra... över 12000 steg...imponerande!

2006-04-20
18:53:17

Aprilväder
Har det verkligen varit idag...ömsom regn ömsom sol! Vi var ute på förmiddan barnen hade hur kul som helst...mycket gegga blev det!

Efter lunch och vila funderade vi på om vi skulle gå ut för det såg ut att klarna upp....men icke det började spöregna igen.

Då var vi inne åt mellis lite tidigare, sen tog vi hela skocken och gick upp i målarrummet...där hade vi hur kul som helst, barnen fick klippa och klistra..det blev jättefina tavlor som vi hängde upp i hallen.

Sen som ett under när alla var klara sprack solen fram så då gick vi ut. Nu har jag varit hemma ett  bra tag, grejat lite, dammsugit och bytt gardiner i vardagsrummet...vet inte om det blev jättebra.
Men jag ville ha in ljuset så panelgardinerna åkte ner och upp kom tunna vita gardiner....nåja det får duga så länge!

Jag hade på mig min stegräknare idag....det blev en hel del steg, dessvärre när jag skulle kolla när jag kom hem så lyckades jag nollställa den.
Får testa i morgon igen!

2006-04-20
07:24:56

Regnigt!!
Efter två vackra dagar så ösregnar det! Men jag sätter på mig nya vårjackan iallafall..........kommer ihåg när man var liten och skulle gå på valborgsmässoelden.
Ofta att man ju fått ny vårjacka och nya skor.....nog ville man ha det på sig oavsett väder!!

Sen stod man ofta där och frös....för jag kan inte minnas nån varm Valborg, det har säkert funnits många men jag kommer bara ihåg att jag stod där och huttrade!!

Nu ska jag åka till jobbet, kram på er!

2006-04-19
16:45:53

En del av släkten!
    Sä här glada var min syster och hennes man när vi var där och firade deras son!!

2006-04-19
16:26:51

Gnälla lite
Måste jag göra nu...jag har varit på en helt underbar massage...men jisses va ont jag hade! Det var spänningar överallt.
Idag kunde jag knappt gå min högerfot för jag hade så jävla ont, men jag hade massor med spänningar i vaden!
Vad är det för fel på mig som blir så här hela tiden!?  Tråkigt är det, jag kunde knappt hjälpa barnen att sätta på sig skor idag...helt jälkla otroligt!

Men i morgon hoppas jag att det känns bättre....så slutgnällt!

Det var mycket folk nere på stan dom skulle ta emot våra Guldhjältar...jag bryr mig inte, aldrig i livet att jag skulle ställa mig på torget och trängs.

Jag gick och köpte mig en vårjacka istället...sen gick jag förbi en liten affär på väg till bilen och där hängde topen jag letat efter.
Det blev den och ett linne och tänka sig det blev ett halsband också som jag bara inte kunde motstå. Små cerise pärlor på en silverlänk...helt underbart!
Detta fina halsband stoppade hon i en ljuvligt fin sidenpåse...lycklig åkte jag hem med mina köp!

Nu har jag satt på kaffe....solen väntar utanför.....DET ÄR VÅR!!!!

2006-04-19
07:16:04

Färjestad tog Guld!
Om nu nån missat det! Jag hade gjort det...tittade inte på matchen, jag var väl en av de få! Men jag var trött och gick och la mig i stället.

Nu har jag varit vaken en bra stund, på jobbet är det ännu lugnt, inga barn i sikte ännu. Jag har dukat borden, satt på ägg, tevatten och förberett gröt.

Tvättmaskinen brummar, mopparna sen kvällsstädningen måste ju tvättas!

Får se hur många kommentarer jag får idag...det är en bra bit av håret som ligger kvar hos frisören. Det gick bra att få till det i morse också...jag är himla nöjd, men visst känns det konstigt, jag kunde ju få upp en liten svans bak i nacken!

Lilla Klara kanske blir sur, hon brukar tulla i mitt hår när hon är trött!

Åhh idag blir det massage, ska bli såå skönt, en hel timme bara till mig!

2006-04-18
20:18:52

Nyklippt
Är jag och det känns helt underbart...det blev precis som jag ville ha det! En kort page tack...och det fick jag!
Mitt hår var slitet och tråkigt, det märks att man inte har mått hundra, då blir håret risigt och tråkigt!

Jag är alldeles ensam hemma, sonen hos en kompis och maken i Sthl....det är lite tomt.

Hade ingen lust att laga mat heller så det fick bli en flingtallrik och ett par mackor...hittade lite övergiven rischoklad som skrek....Ät upp mig, så då gjorde jag det!I kväll får det bli tidig sänggång, ska upp tidigt i morgon..........men å andra sidan får jag gå hem tidigt.

Efter jobbet ska jag på massage....härligt, jag har såå ont överallt.

2006-04-17
12:04:57

Det bidde regn!
Ja jag fick i allafall en långpromenad i solen...Anders har flyttat på datorn och kopplat upp oss på icke trådlöst igen....gud så skönt nu går det snabbt igen!

Den här helgen har det varit lite dött i cyberrymden....saknar flera stycken, var är ni????

Trots påskhelg har jag lyckats med konststycket att tömma min tvättkorg, jag har tagit reda på det också....oj, va duktig!!

Idag värker mina armar jag blir tokig snart.....måtte det komma värme snart min kropp gillar inte lågtryck.

Har läst att många har ätit lamm i helgen....jag tycker inte om lamm. Jag gjorde det förr, men när jag väntade min son var jag iväg och köpte lammfärs för att steka goa biffar!
Dom blev inte goda, hela köket luktade blöt yllekofta....det kan inte ha varit lammfärs snarare ett gammalt självdött får.

Jag kunde inte äta skiten....sen dess så mår jag illa bara jag känner doften av lamm. Kan äta lammstek eller kotletter bara det är nog varmt...men bara lite.
Anders älskar det....han beställer ofta lamm när vi är utomlands. Jag tror nog att jag hade kunnat komma över det om det inte hade varit så att jag var gravid när jag lagade till det.
Kan ju tillägga att det var i början av graviditeten!!

2006-04-17
09:11:39

Sista lediga dan!
Bäst att passa på att njuta....just nu är det sol här, ska gå ut med min kaffekopp i solhörnan. Det sägs at det ska bli regn i eftermiddag....vill inte jag!

Igår vann Färjestad....så då blir det fler tråkiga hockeymatcher....undrar när dom spelar nästa gång. Som tur är är vi inte så värst sportintreserade i den här familjen.
Igår kollade vi lite grann bara för att se hur det stod!

Nu ska jag gå ut!!!

2006-04-16
22:36:33

Sängen lockar!
Efter en lång och slö dag ska jag nu krypa ner i min goa säng och läsa en stund! Hockeyn håller på fortfarande....det tar aldrig slut....suck!!

Idag är bloggen seg, det tar tid innan bokstäverna fastnar på inlägget...irriterande!

Undrar vad alla gjort idag, det har inte varit mycket liv hos mina favvisar! Hoppas vi hörs i morgon.

Natti, natti och Kraaaam!

2006-04-16
10:09:46

Godmorgon!
En del av er har kanske varit uppe jättelänge, men jag har ganska precis gått upp! Vi hade en sån mysig kväll och dag igår!

Bibi&Lennart var här och käkade, vi satt i uterummet och pratade pch skrattade! Idag har jag faktiskt lite ont i huvudet......lite mycket vin kanske??

Undrar vad vi ska hitta på idag då, det är så där väder, kanske solen tittar fram om vi har tur.

Tror att Anders&Lennart kom överens om att vandra i fjällen....detta måste jag kolla, undrar när dom ska göra det?

Nej lite kaffe kanske kan skingra min huvudvärk lite grann!

2006-04-15
09:07:57

Påskafton
Glad Påsk på er allihop...idag är det en strålande dag ute...tänla sig solen skiner! Idag blir det påsklunch ute i solhörnet...mysigt!

Igår kväll var vi så trötta efter all städning så vi slötittade lite på TV, vi tittade på den svenska serien Mellan liv och död...andra delen i kväll....men vi tycket inte att den var speciellt bra, ganska seg.
Så den skiter vi att spela in i kväll!

Ska åka till affären en sväng behöver lite räkor och musslor...och nån efterrätt.

Nu väntar kaffet...vi hörs kanske under dagen!!

2006-04-14
14:27:01

Jisses
Nu har jag förvandlats till Duracellkanin...igen!! Dagens motionspass definitivt avklarat...jag passade på att sanera sonens rum nu när han inte här hemma.
Det han kallar städning kallar inte jag städning....jag dammsög under dynorna i hans soffa...där fanns mat till en hel andfamilj!!!

PET.flaskor överallt....jag kommer att bli förmögen! Stoooora hemska dammråttor som högg efter mig, fattar inte att han har vågat sova där!

Nu är det dammat, jag har dammsugit, vädrat och torkat golv...samt slängt allehanda skit...han kommer attt bli glad...man jag vet jag skämmer bort honom!

Nu har jag även fått en massa tvätt, jag hittade strumpor och kalsonger överallt och andra kläder. Herregud va han är slarvig...detta tjatar jag om jämt!

Resten av huset har också fått en genomgång...plock, plock och åter plock....men va fint det blev, nu kan vi ha gäster i morgon.
Anders hade städat en hel del när jag kom hem igår..påskpyntat hade han gjort också...så fint!

Nu håller han på i trädgården....nu är det snart paus, tänk om solen kunde titta fram lite grann också för då ska det bli en GT i trädgården!!

2006-04-14
10:28:22

Morgonrock
Jag går här och hasar i morgonrock...får se när jag får på kläderna! Vi la oss tidigt igår kväll, vaknade vid tre efter en knäpp dröm.

Jag drömde att jag och Anders for runt på en parkering utanför ett sjukhus, det visade sig att man skulle välja parkering efter vilken säng man skulle ligga i på sjukhuset!?

Tydligen skulle jag läggas in....vi valde en parkering till slut, jag låg helt plötsligt i en säng, men där trivdes jag inte så Anders fick flytta på bilen.

Sen gick jag omkring och funderade på när han skulle komma tillbaka och tala om var jag skulle ligga....då satt han i en trapp och pratade med läkaren.
Hörde att läkaren sa till Anders att han tyckte att jag var tjock....då blev jag skitförbannad..gick fram och talade om hur lång jag var och vad jag vägde (korrekta uppgifter i drömmen!).

Du kan ta och räkna ut BMI på det sa jag så ser du att jag är helt normalviktig...jag var skitarg!! jag ville inte stanna kvar så vi åkte därifrån.
Så himla knäppt....kan nån tyda den drömmen åt mig??


2006-04-13
21:41:02

Glad Påsk!!
Mmmm härligt fyra dars ledighet...så mysigt! Jag hade tur idag, vi skulle haft barn till fem, men det blev barntomt redan vid tre! Vilken påskpresent.

Fick en liten söt påsklilja på jobbet idag av barnen! Jag gav mina kolleger en varsin kruka med små påskliljor...dom heter säkert nåt annat...skit samma dom blev glada!

i kväll är vi ensamma jag och min man, sonen har åkt till en kompis och blir borta hela helgen...ganska skönt (får man säga så??) vi behövde lite ensamtid. Vi har haft det jättemysigt, ätit lite kex och ost, druckit gott vin, tittat eller snarare lyssnat på Tommy Körberg....jättebra!

Nu har vi slagit över till hockeyn, måste ju se hur det går för Färjestad...nu är det paus   därför sitter jag här!

Nu börjar det snart igen......kram på er!

2006-04-13
08:03:49

Skärtorsdag!
Sista dan innan helgen..jag slutar sent dessvärre. Idag tänkte vi bjuda på Påskmat...får se om det smakar, antar att det är köttbullar och påskmust som är bäst!

En del har undrat om min son är lik mig...vet ej, har alltid hört att han är en kopia av sin Far, det var han när han var liten.
Nu tycker jag att han är otroligt lik sin morbror Håkan. Syrrans son är jättelik en annan bror till  mig, lite häftigt att det kan bli så.

Christoffer är även jättelik min pappa när han var ung, jag hittade ett kort på pappa när han var runt tjugo, det var så att jag hajade till....prick lika.
Alla jag visat håller med....så visst har han drag från vår sida av släkten.

Nej nu är det bäst att jag sätter fart.....ha en bra dag allihop!!

2006-04-12
22:30:16

Christoffers vägg!
Christoffers vägg!

Min son är konstnärlig av sig...det här har han gjort själv...riktigt snyggt tycker stolt Mamma.

2006-04-12
15:47:44

Jisses va trött jag är
Nu skulle jag vilja gå hem och bara lägga min ner och vila! Idag har det varit en högljudd dag...det räcker ju att titta på vädret så fattar man varför!

Om det nu är så att ni har en strålande sol utanför fönsret och inte har en aning om vad jag pratar om så kan jag säga att här öser regnet ner...vi har alltså INTE varit ute i eftermiddag!

2006-04-11
22:14:05

Två kusiner
18790-76

Min systers dotter Emelie och min son!! Visst är dom fina...det skiljer ett år på dom!

2006-04-11
15:27:56

Känns som VÅR
Visst är det underbart härligt...det var sju minus i morse när jag vaknade...men nu skiner solen från en molnfri himmel.
Var ute och tog en lång promenad på förmiddagen med våra små, de fick bytas av att sitta i vagnarna. Det är ett lustigt fenomen med små barn, det är sååå jobbigt att promenera, dom suckar och stönar.

Vi avslutade vår promenad med ett besök i en lekpark...och vips är benen raska och pigga, tröttheten är som bortblåst!
Men sen när vi skulle gå sista biten hem till dagis...då blev det jobbigt , när vi väl var framme och dom kunde skutta in innanför grindarna...ja då var dom pigga igen(?)

Sötnosar!!!

Idag slutade jag tidigt, borde göra en massa saker...men jag tror nog inte att jag gör nåt, sätter mig nog ute i stället...innan det är dax att åka på födelsedagskalas.

2006-04-11
06:50:26

Sitter på jobbet!
Skulle försöka med att skriva innan jag åkte hemifrån...men min dator krånglade och ville inte släppa in mig på internet!
Det krånglade igår kväll också!

Så nu sitter jag tidig morgon och skriver innan nån hinner komma. Ska börja med frukost om en liten stund, duka och greja lite innan första barnen anländer.

Hade så svårt att somna igår kväll, antagligen för at jagvisste att klockan skulle ringatidigt i morse, Anders åkte redan halv sex.
Han har varit hemma i över en vecka så det kändes konstigt att han åkte...men det är ju snart Påsk. Den otäckingen är ledig på skärtorsdan...inte jag då slutar jag sent....suck!

Nej nu är det bäst att jag sätter fart, ha en bra dag allihop.....Kraaaam!


2006-04-10
07:58:25

Ny vecka!
Frukost intagen även den första koppen kaffe. Har sovit som en stock...försökte att läsa ut min bok men det lyckades jag inte med!

Idag jobbar jag till halv fem sen ska jag och sonen iväg och köpa present til kusinen som fyller 18 år....vad ska man köpa??

Nej nu är det bärst jag sätter fart, börjar om en halv timme.

2006-04-09
20:03:36

Sett på film!
Igen...nu blev det Kurt Wallander Afrikanen...den var bra! Nu har jag lite söndagsångest...inget allvarligt bara så där man känner inför en ny vecka!

Men den är ju relativt kort, det är ju Påsk undrar vad man ska hitta på då?

Gör ni som jag när ni vandrar runt bland bloggvännerna att även om det inte skrivits nåt nytt så måste jag läsa andras kommentarer??
Det tycker jag är jätteku!!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, en liten promenad kanske, känner mig högravid...min mage är inte riktigt med ännu, den gillar inte att få mat?

2006-04-09
15:06:26

Hockey!!
Är det nu, jag har slagit på Tv-n är inte så värst intresserad , men dom är ju i slutspel! Nu har jag och en kompis vandrat runt i affärer i över två timmar, tog en hamburgare på Mc-Donalds och pratade och bubblade!

Jag handlade inte så värst mycket en ny foundation och en mascara blev det...men det är härligt att bara vandra runt med en kompis!
Nypa lite peta lite på grejer och bara kolla på folk!

2006-04-09
10:50:08

Skitväder
Är det ute....det snöar!! Igår såg vi på film Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö...en annorlunda film, men väldigt bra!

Efter filmen satte vi oss vid brasan bryggde kaffe tog lite gott till kaffet och bara pratade...kändes skönt vet inte när vi fick tid till att bara prata!

Vi pratade gamla minnen från resor, och något som är väldigt konstigt....min pappa dog -94 men nu kan jag knappt prata om honom utan att tårarna rinner.
Jag saknar honom så mycket....mer och mer ju längre tiden går! Satt och önskade att han skulle vara med på Christoffers student.
Men han är säkert med på sitt sätt också.
Mamma dog i Maj förra året..jag saknar henne också....men det var en jobbig tid på slutet så jag var på nåt vis tacksam att hon fick gå bort.

Jag var pappas flicka, han var rolig och underbart snäll. Men oj om han blev arg nån gång..då blev jag rädd!

Varför vi började prata om pappa var att vi pratade om en resa när mamma och pappa var med. Vi åkte till Kreta olika bolag olika hotell men samma tid.
Min pappa började bli skröplig redan då...det här var -88. Vi tog med dom till stranden en dag...men det var svårt pappa hade stora problem att gå i sanden. Men vi lyckades i allafall ta honom ner i vattnet....det var en härlig känsla!

Men dom hade det bäst på sitt hotell, med en lagom stor pool där klarade han sig fint!

2006-04-08
19:53:04

Drömmer mig bort!
Både Pyret och Mia skrev om resor idag...det fick mig att längta...långt, långt bort! jag har ju en resa att de fram emot till mitt älskade Turkiet!

Vi reser varje år, det blir som ett gift...många ställen har vi besökt! Ett härligt minne var när vi en midsommardag satt på vår altan det ösregnade vi var deppiga över vädret, vi hade knappt några pengar. Vi hade semester vad skulle vi hitta på!

Vi fick ett ryck vi lånade ihop tält och en massa andra grejer, vi packade bilen full. Christoffer var tre år han packades också in..naturligtvis!
Vi drog ner till Gbg som första anhalt...vi var ju tvungen att ha ett greencard, det fixade vi! Sen drog vi söderut.

Vi campade i Danmark, i en mysig liten tysk stad, i Österrike vår sista anhalt var Jugoslavien. Vi hamnade på en underbar camping precis vid havet.
Som sagt vi var fattiga men det kostade nästa ingenting att bo och leva där!

Vi träffade andra svenskar som också var där, vi hade jättetrevligt tillsammans, vi grillade ihop, vi pratade till sent på nätterna drack vin tillsammans.

Där stannade vi i nio nätter sen gick färden hem igen....det var nog en av de bästa semestrar vi haft. Vi tänker på det ofta och funderar på att åka tillbaka.
Men vi kanske ska låta det vara ett ljuvt minne!

2006-04-08
17:38:13

Snart middag
Det blev inget besök i stan...jag fortsatte att ha tråkigt. Vi åkte iallafall ner till Skoghall och hyrde två filmer och så köpte vi en massa godis.

Nu har jag legat på soffan och läst, somnade till en stund...skönt. Värmedynan på magen kändes skön, under tiden lagade Anders middag.

Det blir fisk två  sorter, fiskfile med lax instoppad till det serveras pressad potatis och hollandiesås! Det kommer att smaka mums...det vet jag, han har gjort den förut.

Nu är det varsågod!!

2006-04-08
13:35:39

Uttråkad
Kan nån hitta på nåt kul att göra åt mig?? Jag går här och skrotar får inget gjort, har plockat lite men suckar djupt när jag går in i vårt skräprum...när ska vi få energi att göra något åt det!?

Har "städat" lite i vår lilla tvättstuga....grejer överallt, fast det är saker jag behöver och inte vet var jag ska göra av!

Funderar på att åka in till stan bara för att ha nåt att göra.......det kryper i hela mig av att bara låta dan rinna mig genom fingrarna.
Anders föreslog en promenad...men jag bara suckade...ingen lust, det är gråkallt ute. Värken i tarmarna vill inte släppa....nåja de har ju bökat rejält där så det är väl bara väntat, antar jag.

Nej nu måste jag hitta på nåt innan jag blir tokig!

2006-04-08
08:41:54

Vaknade tidigt!
Så är det när man får sova, då vaknar man jättetidigt...tvingade mig att ligga til strax före åtta!

Läste på Johannas blogg om hennes lilla dotter som älskade sånger jag hade själv väldigt mycket fantasi när jag var liten.(har fortfarande!!)

Min mormor bodde tre år hos oss, från det jag var tre till jag var sex. Hon var min stora idol, hon hade alltid tid med mig, mamma hade så mycket annat att göra.
Jag satt inne hos henne jämt och lekte och pratade...jag var tydligen en riktig turbotrut...mamma frågade alltid min mormor hur hon stod ut med mitt pladdrande? Men mormor tyckte bara att det var trevligt.

Jag hade massor med dockor och djur, olika personligheter hade dom, hade bland annat en trasdocka som var en negerdocka (ooops får man skriva så?)
Den dockan var alltid elak kan inte komma ihåg vad han hette....men olydig var han jag hotade alltid med barnhem.

Jag undrar så vad jag hade fått det ifrån...var jag en liten rasist fast jag inte visste det...färgad docka som skulle åka in på barnhem så fort han var elak...vilket tydligen han alltid var!

Tycker fortfarande om dockor, jag är noga med på jobbet innan jag går hem (om jag stänger) att alltid bädda ner dockorna...dom måste ju ha det bra!!

Ofta går jag igenom barbiedockorna och kollar så att dom har benen i behåll och kläder på kroppen.
Kan någon svara på varför barnen alltid tar av Barbie och vanliga dockorna kläderna???
Dom är ju alltid nakna!!!

2006-04-07
17:49:18

Fredag
Va härligt nu är det helg, jag hoppas på en helt normal helg utan sjukdom och elände! Nu håller Anders på att greja i uterummet, vi tänkte att vi skulle sitta där i kväll och äta middag.

Jag har fått ett glas bubbelvin...okey då, två glas...solen skiner och snön är nästan borta!!!

Jag mår bra, förutom lite eftervärkar....ni vet var!! Mina kolleger var såå gulliga idag och ville höra allt jag varit med om.
En mamma visste vad jag hade gjort och frågade mig hur det var...för jävligt sa jag, men nu är det över. Ja men sa hon hur mår du...du har blivit såå smal!

Har jag sa jag, tror inte jag gått ner nåt på sistone....det kanske jag har!?

Nu ska jag slurpa i mig lite bubbelvin till...det var jättegott! Sen ska det bli god middag, helstekt fläskfile späckad med örter och ädelost, till det serveras Rösti och pepparsås och en sallad.

2006-04-06
21:32:03

Piggare!
Nu mår jag betydligt bättre, nu kan jag lägga den här coloskopin bakom mig, hoppas att jag aldrig mer behöver göra nåt dylikt! Fast å andra sidan har jag en masa tarmfickor som kan ställa till det för mig, men det ska jag inte tänka på nu!!

Nu ska jag snart lägga mig, känner mig ganska trött men det har väl sina randiga och rutiga skäl!

I morgon lovar jag att skriva om nåt roligare!

2006-04-06
18:04:40

Vilken pärs!
Nu är jag äntligen hemma...det blev en lång dag. Jag kom inte in till läkaren förrän vid halv ett, det kom akutfall.
Så där låg jag och väntade och väntade i min snygga sjukhusrock och söta långa strumpor.

Men till slut blev det min tur, rejält med avslappning och en dos smärtstillande satte han igång...det var en skitsnygg läkare för övrigt, trevlig också!

Men det här mina vänner var inte kul...mycket roligare att föda barn. Det gjorde ont..mycket ont, tack och lov för profylaxandning.
Em meter tjocktarm skulle gås igenom, det tog nästan en halv timme. Stackars sköterskor jag höll på att klämma sönder deras händer.

Anders som satt utanför påstod att jag skrek...jag har ingen aning. Efteråt så sov jag en stund, jag fick en macka att äta....jag var otroligt yr...usch!

Sen ville jag åka hem då hade jag legat där två timmar efteråt...mådde så där. När vi kom ut på parkeringen trodde jag att jag skulle kräkas, men klarade mig.

Men det kom när jag kom hem i stället...så nu när jag får äta vill jag inte. Nu ska jag vila och hoppas på att jag mår bättre i morgon.

2006-04-06
07:34:47

Godmorgon!
Jag har sovit jättegott i natt, som en stock! Nu är jag utvilad och ska snart hoppa in i duschen.....frukosten får jag naturligtvis hoppa över!

Om en timme åker vi! Ha en bra dag allihop. Kraaaaam!

2006-04-05
21:38:12

Nu vill jag sova!
Men jag vet inte om det är nån ide att jag lägger mig än...vet inte om magen är klar ännu. Tog ju den sista flaskan vid sju...det kunde hålla på i upp till tre timmar.

Den första stod det sex timmar på....tog längre tid än så kan jag säga. Nog om skitprat nu.........jag vill väldigt gärna sova är trött som skrutt.

Jag försöker nog, kan ju alltid ligga och läsa en stund.

Natti, natti!!

2006-04-05
17:57:45

Ensam
Nu har dom åkt....för att äta...snyft! Anders skulle köpa med en isglass hem till mig, läste i pappren att det fick jag äta..hurra!

Jag fryser som attans, jag har gått med en stor fleecejacka på mig hela dan, nu har Anders tänt en brasa,. ska ta och trycka mig nära, nära!

Idag när jag vandrat runt bland bloggarna, så har det varit flera som har skrivit om mat, visat bilder på bullar, tårtor....vad är det här??

Nej nästa inlägg ska jag inte gnälla mer...tack alla sötisar för gulliga kommentarer idag!

2006-04-05
15:51:06

Hungrig!!
Herregud va hungrig jag är....ingen mat i sikte på lääänge! Klockan sju i kväll ska jag ta min andra flaska Phosperal....ser jag inte fram emot.

Men herregud varför gnälla, jag får inte äta på drygt ett dygn...det är väl inte hela världen. I morgon får jag mat igen...det finns ju dom som går hungriga jämt.
Skäms på mig..........men jag tycker lite synd om mig. Anders och Christoffer är snälla och går ut och äter i kväll....bra då slipper jag matlukt iallafall!

Nu ska jag ta och dricka lite till, lägga mig och läsa, och tänka på nåt annat än mat !!!

2006-04-05
13:15:27

Dryck, dryck
Jag ska dricka minst tre liter idag...inga problem! Jag har fått i mig ett par koppar kaffe (ingen mjölk, förbjudet!)
Sportdryck....tänk att det finns såna som dricker den frivillgt...inte god! Energidryck, vatten, sockerdricka och nu har jag toppat med buljong...kändes nästan som om jag fick äta lite!

Så var jag inne på Nalles bloggg och vad finns det där på en bild...jo fyra jättefina vetekransar...suck!

Jag är jäääättehungrig....och det blir inte mat ännu på minst ett dygn...jag dööööör!! *fniss*

2006-04-05
08:11:34

Morrn, morrn!
Nu har jag druckit min första flaska Phosperal....smakade skit kan jag lugnt säga..bläk! Plus tre glas vatten.

Om en halv timme ungefär ska det hända nåt.*fniss*. Ja nu vet ni vad jag ska roa mig med i några timmar framöver...Ha,ha!!!


2006-04-04
22:25:55

Kanske , kanske!!
Färjestad vinner i kväll...då blir det fler matcher! Inte för att jag är speciellt sportintresserad...men har dom kommit så här långt kan jag ju inget annat än att HEJA!!!!!

2006-04-04
20:27:07

Jag har insett!
Att jag är en snäll människa...låter kanske själgod...men det är sant! Jag bryr mig om människor jättemycket.
Jag är ingen ängel absolut inte för i så fall har jag fläckar på mina vingar, jag kan prata skit men jag är en sån person som ångrar mig i samma stund jag säger nåt elakt...sen går jag och grubblar massor och funderar på om jag har sårat någon!

Det är jobbigt...men samtidigt är jag glad att jag är empatisk...för det finns massor med människor som inte bryr sig det minsta över hur andra mår eller känner.

Vi får väl alla horn ibland........men mina vingar vinner för det mesta. Det finns vissa som jag bryr mig om mer än andra (jag är inte mer än människa!!)
Det finns människor bland bloggarna som jag känner för väldigt mycket...verkar kanske konstigt jag känner dom ju egentligen inte...men dom berör mig oerhört mycket!

Jag skrev för en stund sen att jag skulle vilja ha en helikopter för att kunna flyga iväg till dom som behöver mig....jag menade det av hela mitt hjärta.

Jag tror ni vet ni som läser det här vilka jag menar......ni är mina bloggvänner...Kram på er!!

Och alla ni som inte är mina bloggare utan mina fysiska vänner som läser det här...ni betyder massor också...naturligtvis!

2006-04-04
17:50:40

Kaka!
Hur många har bakat kaka idag..räck upp en hand?? Och om ni har gjort det...blev den god??

Jag har bara jobbat, inget bak idag, har varit ute massor, barnen har fúllkomligt badat i alla pölar...blött, blött och sååå härligt tycker barnen.
Att vi kunde vrida ur dom när vi kom in spelar ju mindre roll!

I kväll ska vi äta lite gott, det blir ju min sista måltid på några timmar...tänk på mig när ni äter i morgon. Jag kommer att sitta med mitt vatten, sportdryck, läsk, te osv!!

2006-04-04
10:35:42

Glömde!!
Ha gärna vaniljsocker i glasyren också!!!

2006-04-04
08:38:03

Godmorgon
Hoppas ni haft en god natts sömn....det har jag! Igår kväll planterade jag en massa frön, jag var duktig och tog rätt på frön från mina petunior som var såå fina förra sommaren.
Hoppas nu jag får lika fina igen!

Det blir mycket finare plantor när man driver upp dom själv, kraftigare och tåligare, och fram för allt billigare.
Dom jag hade förra året, dom fröna hade jag fått av grannen som i sin tur hade fått av sin mamma, så blommorna har några generationen på nacken!

Sen har jag massor med krassefrön, men dom behöver jag inte så ännu! Nu är det snart dax att åka och jobba.
I morgon ska jag ju som sagt vara hemma....och svälta..suck! Men det ska nog gå bra det här. Anders mår mycket bättre nu, men idag har svullnaden gått upp i ögat, ser ut som han åkt på stryk....hi, hi.

2006-04-03
22:02:21

Skattkammarkaka
Det här är definitivt ingen bantarkaka...men ack såå god!

300 gram smält smör
2 dl mjölk
4 ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 msk kakao           Vispa ägg och socker tills det blir pösigt. Blanda alla torra ingredienser, häll smör&mjölk i äggsmeten.
Sikta i mjölblandningen, rör i vispa inte!   

Idag hade jag en mosad banan i smeten och lite pressad lime. Man kan ha i citronskal eller apelsinskal något som är jättegott att ha i är riven mandelsmassa ca 1 dl. Ja man tager vad man haver!!

Häll i en smörjd långpanna gärna bakplåtspapper också, grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Den här blir härligt hög och pösig.

Vill man ha en vanlig sockerkaksform tar man bara hälften av ingredienserna.

Och så en god glasyr:

150 gram smält smör
ca 7 dl florsocker
3-4 msk kallt kaffe        Bred över kakan när den är kall, strö på strössel, kulör eller brunt. Eller kokos om ni föredrar det...eller flagad mandel!

Skär upp i bitar när glasyren stelnat...det blir många goda kakor! Lycka till!!!




2006-04-03
16:59:45

Piggare make
Efter håltagning på böld i tandköttet, rensning och antibiotika mår han mycket bättre! Ett tandläkarbesök kvar...sen ska han nog vara Fit for fight igen!

Tänk vad det kan ställa till med, hela kroppen får infektion..usch.

Idag har jag knappt hunnit sitta ner på jobbet, det gick i hundra hela dan....men idag funkade Duracellbatterierna igen.
Vi har haft Drop-in fika idag...kakan gick åt som smör i solsken. jag hade bakat Skattkammarkaka, döpt efter vårt dagis.
Det är en typ av Kärleksmums...fast omgjort recept av mig. tog med en bit hem till sonen som bara älskar den kakan...han njöt kan jag säga.

Nu ska här fixas lite middag...potatismos och kotletter blir det!

2006-04-03
08:00:18

Svullen man!
I nat konstaterade han att det nog kommer från en tand....han var hos tandläkaren för knappt en månad sen, inga hål.
Nu har han fått en tid klockan tio...stäm dom för felbehandling sa jag, det är ju mysko att en inflammation kan komma så snabbt när det inte fanns några fel!

Hoppas nu att han får bra hjälp, jag har min "roliga" tarmundersökning den här veckan...Gulp, vill inte.

På hela onsdagen får jag inte äta en endaste matbit, bara dricka klara drycker. Nu får jag inte äta fiberrik mat...inte så lätt kan jag säga.

Ha en bra dag allihop, kram

2006-04-02
19:50:52

Söndag
En ganska tråkig sådan också...Anders känner sig inte bra så han är inget kul sällskap. Hans ena kind började svullna upp rejält igår morse.
Jag har bett honom att ringa rådgivningen...har han gjort det...inte då?? Stönigare karl får man leta efter. Och så töntig kan ju inte jag vara så att jag ringer...ja hallå jag ringer angående min man, nej tack!

Nu ser han ut som en guldhamster som har hamstrat rejält...kul han får sitta i telefonkö i morgon, han har inte ens listat sig hos nån läkare.

Och i morgon är det måndag igen!

2006-04-02
14:41:28

Batterierna tog slut!
Jag hade nog inte satt i Duracell...för dom ska väl bara gå och gå och gå!! Jag tog nog vanliga...för idag har jag ingen energi alls, det räckte att titta ut i morse så tog den slut.

Så idag har det inte blivit mycket gjort, tvättat lite, strukit en hög..ja det var väl allt! Sen har jag legat på soffan och glott på lite repriser.
Nu har jag tänt en brasa för jag tycker att det är lite småkyligt!

Jag berättade ju att jag fick komplimanger förra helgen när jag var ute. Birgitta hade träffat honom på en annan pub igår...vi hade tänkt att gå dit för det var uppträdande, men vi orkade inte.

I vilket fall som helst så hade han tyckt att det var så tråkigt att inte jag var där, han hade sett mig förut och tyckt att jag var nåt speciellt.
Kan du inte ta med dig henne hit nån gång så jag får träffa henne igen? Ja men sa Birgitta du vet ju att hon är gift...där har du inget att hämta.
Nej jag vet sa han....men jag får ju se henne i allafall! Birgitta sa att han var nog kär..stackarn!

2006-04-02
12:14:34

Mysigt!
18790-75

Här sitter son och man och njuter av god mat, på vår ännu lite röriga förstukvist....men det blev ganska bra städat igår.
Och idag är det grått, grått ute, det har snöat lite grann inatt.
Undrar om jag hade fått grillat om jag hade flyttat till Colombia?? *fniss*

2006-04-02
12:09:58

Grillkväll!
18790-73

Det var jättemysigt..och gott! Att sen sitta på förstukvisten och mysa med en massa tända ljus...och bara va`!!

2006-04-01
17:52:41

Minneshistoria
Här kommer den Mia.........

En gång för länge sen var jag och några kompisar på väg till Hamburg..Party, party!!

Vi åkte färja, vi var på topp, vi hade fina hytter tack vare att en av tjejerna jobbade på färjebolaget. Vi var unga och vackra.
Vi var och dansade hade jätteroligt, jag kände ett par gånger att jag var rejält bettittad...men brydde mig inte så mycket, det var ingen som kom fram till mig.
Jag upptäckte ett par gånger när jag var på väg till toaletten att det stod ett par utländska killar och kollade på mig...men jag bara log och gick vidare!

Lite senare gick vi till hytten för att fräscha upp oss och ta ett par drinkar till....då knackade det på dörren, en av tjejerna öppnade, ropade på mig och sa att det var nån som sökte mig????

Jag gick dit som ett stort frågetecken, där stod dom utländska killarna...dom pratade bara franska, vi hade en tjej som kunde det så hon fick tolka.
Det visade sig att den ena killen var intresserad av mig...han ville rent av gifta sig med mig??

Det roliga var att han pratade inte själv, killen som pratade var hans betjänt eller nåt sånt, han som ville gifta sig med mig var rik och ägde en massa kaffeplantage i Colombia.
Jag skulle få det mycket bra bara jag tackade JA till frieriet...en kompis kläckte ur sig...GIFT DIG FÖR FASEN...du vet ju hur mycket jag gillar kaffe!!!

Jag stod som ett fån och fattade ingenting..........jag tackade naturligtvis artigt NEJ.......molokna gick dom därifrån.
Jag kommer aldrig att få veta om dom det var sanning eller ej...men det är en histora vi pratar om än idag!

Det är i allafall ett otroligt kul minne...han tittade långt efter mig även dagen efter och såg riktigt ledsen ut!!

2006-04-01
14:39:59

Duracellkanin!
Har jag varit ett bra tag nu. Men när väl energin strömmar är det bara att tacka och ta emot. Akvariet är nu städat...glada fiskar igen!
Uterum och förstukvist är någorlunda vårstädade. I kväll ska vi sitta på förstukvisten...ja den är isolerad. Där har skurats nu och elementet är påsatt. Vi ska grilla i kväll det gör vi alltid 1:a april.

Det blir fläskkarre och potatisgratäng! Nu känner jag mig helnöjd...visst är det härligt.

2006-04-01
12:48:53

Ingen akvariestädning ännu!!
Men jag har rensat bland alla gamla tidningar, tömt braskaminen på en hel massa aska...hur mycket som helst.
Ja när jag gjort det var jag tvungen att dammsuga....tittade ut i uterummet, det behöver också städas...det är ju snart dax att sitta där!

Solen har inte trängt fram ännu, men i eftermiddag kanske!! Men det kanske redan är det lördagar bara svishar förbi.

Så gick jag här och funderade över sonens student...var ska vi lägga alla folk som kommer...ja, ja det löser sig!

2006-04-01
10:17:30

Jag älskar dig!
Om ni vill imponera på era älsklingar i kväll så kommer här "jag älskar dig" på olika språk!

* Engelska- I love you!
* Spanska- Te Amo
* Franska- Je Tàime
* Japanska- Ai Shite Imasu
* Tyska- Ich Liebe Dich
* Italienska- Li Amo
* Kinesiska-  Wo Ai Ni
* Spanska- Le amo
*Grekiska- S Àgapo
* Persiska- Du Stet Daram
*Finska- Mina rakastan sinua      Hur romantisk är den då??
* Katalanska- Testimo Molt
*Hebreiska- Ani Ohev Otakh
* Hawaiianska- Aloha Wau la Oe
* Stockholmska- Schyssta tuttar       Ha, ha...säger som så i storstan??
*Ryska Ya Lyublyu Tyebya

Ja då är det bara ni sätter igång att träna!! Jag tror jag ska testa persiskan...lät lite fint tycker jag!