*

2005-09-28
21:14:09

Tränat!
Ja nu har man tränat Pilatus...phu jobbigt! Inte så att man blir svettig eller så, men ben, rygg och mage får en rejäl genomkörare.
Och så ska man komma ihåg att andas rätt hela tiden..tiden går jättefort helt plötsligt har det gått femtio minuter.

I morgon eller på fredag kommer mina magmuskler att värka rejält!

När jag kom hem från träningen hade Anders middan klar, det smakade bra, och nu har jag titat på Roomservice...åhh vad fint det blev, jag vill också ha lite afrikansk stil, vackra färger och mysigt!

Nu väntar min bok på mig, bay, bay!

2005-09-27
22:12:22

Kvällen igen!
Ytterligare en dag har gått mot sitt slut, nu väntar snart sängen men först skriva lite. Som sagt idag var jag till Örebro, det gick bra, men tråkig väg att köra.

På IKEA var det lite folk...skönt. Men dom hade inte så värst mycket som jag var intresserad av den här gången.
Men lite grejer blev det, värmeljus såklart, vanliga ljus, servetter, ett litet soffbord till sonen, en gångmatta till vardagsrummet, har jag letat efter länge...den här var snygg och billig.
Ett skärbräde som verkade fiffigt, med en bricka under.Ett par vaser och så fler ljus...doftljus! Ja det var nog allt, tror jag!

Nu har jag tittat på Desperate Housewifes...mysigt program...ja det blev Äntligen hemma också. Stackars små flickor behöva sova i en rosa och illgrön mardröm, men dom verkade ju nöjda!

Godnatt på er alla.



2005-09-26
21:22:00

Tränat äntligen!!
Jippi jag kom iväg och jag dog inte på fläcken, var faktiskt riktigt kul! På onsdag ska vi se om jag kan komma iväg på Pilatus.
Undrar om jag kommer att ha mycket träningsvärk i morgon?

I morgon ska jag åka till Örebro en sväng. återbesök hos doktorn, sen åker jag nog förbi IKEA på vägen hem, måste väl ha lite värmeljus!
Sen finns det nog lite annat smått och gott som kan vara kul, fast det hade varit ännu roligare om jag hade haft nån med mig.
Men alla jobbar ju...suck!

Nu ska jag gå och tvätta ansiktet sen ska jag nog titta på Outsiders som jag spelade in förut.

2005-09-25
10:16:44

Mår som man förtjänar!
Gör jag idag...vi hade fest igår med badtunnebad, vi badade länge. Birgitt&Leif var här sen kom Olli&Catrin en sväng också.
Efter bad fortsatte festen inne i köket...det blev mycket prat och skratt och en och annan drink, så lite tungt är det idag.

Syns på köksbordet idag att vi hade fest...sen ligger det lite chips på golvet...hmm! Nåja jag får väl dammsuga lite senare.
Jag var trots allt duktig jag åt inga chips.....men det var dåligt med mat igår det blev frukost och middag bara!

Och att sitta i en varm och skön badtunna och dricka öl det leder till snabb berusning...inte bra. Men va fasen vi hade ju kul!

Nu ska jag ta mig lite kaffe och se om jag piggnar till.

2005-09-22
21:17:38

Kvällen!!
Tänka sig jag har haft energi idag...undrar var den kom ifrån?? Nu på kvällskvisten har jag faktiskt bytt lakan i sängarna, dammsugit, tvättat, dammat och fixat till det snyggt i köket...tjoho nu kan jag ta helg.
Jag har hostat lite också men inte så farligt!

Kan bara säga till dig kära syster...ja, jag längtar efter dig, det är ju bedrövligt att vi inte kan ses oftare! Kan inte bara du&jag hitta på nåt nån dag??

Nu sitter jag och undrar var min son tagit vägen, ja jag vet att han är hos kompisar...och förresten kom jag på att han är ledig i morgon..då så då lär inte han dyka upp ännu!
Den otäckingen kommer att vara ledig varje fredag, kurser som är klara tydligen. men snart börjar praktiken då blir det hela veckor igen.

Mamma har fixat praktikplats på en skylt&reklamfirma, föräldrar till mig som har den. Tror att det kommer att bli toppen för honom, han är ju duktig på data och grafik...blir bra det här. Och sonen var jätteglad för det här, var otroligt nöjd efter ha varit där och hälsat på.
Vem vet kanske det kan leda till nåt?

2005-09-22
18:14:14

Torsdag kväll!
Åhh va skönt nu är det snart helg, gissa om jag ska ta sovmornar! Men idag har jag känt mig riktigt pigg, har hunnit med att tvätta lite, jobbat förstås, kokat Stifado(grekisk gryta) Den har jag provsmakat nu, den var jättegod!
Jag kämpar på med min Viktklubb, konstaterade att jag gått ner tre kilo på fyra veckor, ganska bra. Undrar om det hänt nåt på måndag...tror inte det.

Skönt i morgon kommer Anders hem efter att ha varit borta hela veckan, jag längtar efter honom, ibland är det skönt att vara själv men nu har det gått många dagar och det är tomt.

Har även hunnit med att tona håret, välbehövligt, jag hatar när det grå sticker fram, fasen att man ska vara grå...vill jag inte vara än!
Tur att det finns färg.

Pratade med min syster förut hon skulle iväg och träna...suck, ja jag får väl vänta ett tag till, har en trälig rethosta och hur kul är det att försöka träna då...host, host och host!

2005-09-21
21:18:43

Roomservice
Har jag tittat på nu och jisses va fint dom gjorde på en pytteliten yta. Skulle verkligen vilja ta hit dom killarna för att fixa till sonens rum.
Vi har inte riktigt fått till det, det är ju sååå långsmalt, kvittar hur vi möblerar så blir det inte riktigt bra, men jag tror nog inte sonen bryr sig så himla mycket.

Idag slutade jag tidigt och det kändes härligt, grejade lite när jag kom hem, tvätt finns ju alltid att ta hand om.
Sen är jag ju lite halvsjuk skrövlig i halsen, men det bryter liksom inte riktigt ut, men jag slappade en stund på soffan.
Sonen anlände från skolan och klagade på att jeansen satt trångt...hmm! Nåja han är ju inte tjock, så jag föreslog att vi skulle köpa nya byxor.
Då kom sonen på att vi skule fixa hans mobil också, joysticket har krånglat en tid, sagt och gjort leta efter kvittot...jaha ja garantin gick ut för typ två veckor sen...F.A..N rent ut sagt!
Men vi åkte iväg gick in och pratade med dom på Expert, dom var jättegulliga, men dom kunde ju tyvärr inget göra åt att garantin var slut, men vi kan göra en reklamation sa han. Han ringde Sony Ericsson och kollade, ja då det var bara att skicka in mobilen, för joysticken skulle tydligen hålla mycket längre än ett år.(tycker man!!)
Jag har en likadan mobil funkar utmärkt!

Va bra det blev och han fick låna en mobil under tiden, så bra!

Slutet gott, nu skriker kudden igen! Natti, natti.

2005-09-20
19:29:32

Nog dax!!
För en förkylning, bara att inse den kommer nog under natten tror jag! Har faktiskt känt mig piggare idag, inte alls lika trött och sliten.
Så därför tror jag att det är på gång...låter kanske lite knäppt men så funkar jag, går jag och drar på nån skit som inte bryter ut blir jag bara tröööött!!

Inte för att jag vill bli sjuk har bättre saker för mig men det behöver ju inte bli så illa!

Min kära syster hade varit inne och kommenterat och hon skrev att hon hade kommit igång med träning, fasen vad alla är duktiga!!
Jag vill också fast ändå inte, så kul är det ju inte att träna, men å andra sidan det är underbart efteråt! Sen sover man bättre mår bättre, ja det finns ju en massa fördelar.

Och jag hade faktiskt tänkt att komma igång...men förra onsdan hade jag jätteont i halsen och man ska inte träna då, ja så är det ju Pilatus i morgon...och jag har fortfarande ont i halsen.

Nåja snart kommer jag nog igång, ska bara låta den här skiten passera min kropp!

2005-09-19
21:30:29

Några rader innan...
Det är dax att lägga sig...jag har nåt skit i kroppen helt klart, jag orkar ingenting. Tog itu med att städa uterummet när jag kom hem det var nog allt jag orkade med!
Sen har jag bara hängt framför TV-n, har lyckats med konststycket att titta på tre program samtidigt...Idol, Från koja till slott och Äktenskapsakuten..bra eller hur??
Kanalerna har ju inte reklam riktigt samtidigt. Jag skulle ha tittat på Krönikan men valde att spela in det, antar att Anders vill se det när han väl kommer hem och det blir inte förrän på fredag.

Men nu skriker kudden och min kropp skriker sööömn!

Godnatt alla!

2005-09-18
19:19:41

Till Emelie
Ifal du skulle var på nåt internetkafe igen...skönt att ni har det bra jag är sååå avundsjuk på att ni är nere i värmen och har det mysigt!
Fast idag har det varit över tjugo grader här, men det var kallare i Umeå. Vi var hemma igen vid tre, det var svårt att lämna Anna med familj, ja du kan ju läsa själv på övriga bloggar.

Ha det jättemysigt resten av tiden, kramar från moster. Skönt att du inte verkar arg längre!!

2005-09-18
19:15:18

Hemma igen
Vi har haft det jättemysigt i Umeå, åhhh guud va Alfred är söööt, jag är inget partisk åhh nej då, han är bara så gullig och mysig!
Det var svårt att åka hem idag det kan jag bara säga, när får man träffa Anna med familj igen!? Dröjer väl kan jag tro.
Tänk att en bebis på bara sex veckor kan vara så social, han babblade för fullt och ville verkligen vara med, jo det är sant!

Direkt jag kom hem tog jag fram videokameran för att njuta ett tag till...nu känner jag mig verkligen fjantig. Den här lilla bebben påminde så otroligt mycket om Christoffer när han var liten, kollade kort och jo då dom var otroligt lika som bebisar.

Nu ska jag ta och njuta av brasan som är tänd sen ska det bli en tidig kväll, ska bara titta på Nip Tuck sedan sova!!

2005-09-15
17:38:52

Hösttrött...eller??
Är det bara jag som går omkring och är ständigt trött?? Dagarna rusar förbi och i ett raskt tempo..idag skulle jag varit iväg till Örebro, men det fick jag ställa in för en kollega var tvungen att sticka iväg för hennes dotter hade blivit sjuk.

Ingen vanlig förkylning det visade sig vara diabetes...stackarn inget vidare. Har tänkt på dom hela dan!!
Så nu blir det sjukhuset ett tag för deras del.

Som tur var i eländet har vår kära vikarie möjlighet att komma, det blir nog lite rörigt (rörigare) på jobbet med bara tre personal.

I morgon är det fredag det känns skönt...då ska jag slappa, nej det ska jag inte då ska jag åka till Umeå.

Bay, bay.

2005-09-14
19:21:20

Vuxna barn!
Ja det är väl bara att konstatera att barnen blir vuxna...Anna har fått bebis, Björn ska gifta sig, Christoffer tar snart studenten.
Sen ska vi ju inte glömma mina syskons barn, många av dom som har barn, gift sig, skaffat hus mm.

Min ena systerdotter skaffade hus, gifte sig fick ytterligare barn, sen sålde dom huset och skaffade lägenhet.
En annan har lägenhet och funderar på hus...undrar när sonen flyttar hemifrån?? Tror att det skulle göra honom gott att inte ha en snälltjatig mamma i närheten.

Ja vi är en stor släkt men jag träffar dom allt för sällan....tyvärr. Varför, varför är vi så dåliga på att umgås, jo vi jobbar för mycket, är jättetrötta när vi kommer hem.
Och helgerna går åt till att hämta krafter det är ju inte klokt.

Ibland eller ganska ofta önskar jag att man hade sååå mycket pengar att man hade råd att jobba mindre tid...typ halvtid så man i allafall kommer ut och är lite social.

Ja man kan väl få önska i allafall, och under tiden jag önskar det så ska jag försöka på att bli bättre på att höra av mig till mina nära och kära.

Kram på er ni nära och kära som läser det här, älskar er!!!

2005-09-14
19:03:56

Halsont,,blä!
Usch jag tror jag har en förkylning på gång, det har jag inte tid med jag ska ju åka och träffa bebis i helgen, så det så.
Men jag knaprar Esberitox, C-vitamin och kurerar mig.

Sen hade jag faktiskt tänkt att träna i kväll, det gör mig riktigt sur, jag skulle ha hållt på för fullt just nu och varit klar om en halvtimme ungefär.
Ja, ja sånt är livet det blir fler gånger, men är det inte typiskt när man väl bestämt sig så händer alltid sånt här.
Eller man har kommit igång med träning jättebra så blir man förkyld eller får jäkligt ont i ryggen så kommer allt av sig!

Jag får ta en tidig kväll, jag har ju iallfall inte blivit sämre sen igår, det var då det började.Men jag är väl ganska immun, inte så ofta jag blir riktigt dålig, man går bland snoriga ungar hela tiden.

Nu ska jag krypa upp i soffan och inte göra nåt, undrar om det är nåt bra på TV?? Jo det är ju Roomservice, det är kul!

Bay, bay

2005-09-12
18:36:12

Till Eve
Hej gumsan, idag har det varit fullt upp som vanligt numera på jobbet, knappt en lugn stund. Har ganska precis kommit hem, jag och Malin har planerat lite grann, har bla gjort massor med sång och ramskort!!

Kommer nog väl till pass för dom små liven. Jag är görhungrig och har inte en aning om vad jag ska äta, får ta en koll i kylskåpet snart.

Det hände nåt riktigt kul på lördag natt...Björn gick ner på knä och friade till Sofia...det var sååå romantiskt, jag grät ju naturligtvis en skvätt.
Så nu får jag äntligen åka till Gotland, för det är där dom ska gifta sig...på stranden, blir säkert jättefint. Björn hade tänkt på det mesta.

Ja efter frieriet sattt vi uppe jäääättelänge, Björn, Sofia och Christoffer drack White Russian....ganska mycket faktiskt, jag och Anders tittade på med varsin cognac.
Gissa vilka som mådde bra dan efter??? Ja det blev som sagt sent eller tidigt, klockan blev väl typ halv fem!!

Hade hoppats på att jag skulle ha korten ilagda i datorn, jag tog kort på Sofia&Björn sekunden innan frieriet.

Nästa helg åker vi till Anna och kollar in bebisen...mysigt!

Nu svälter jag ihjäl!!! Kramar

2005-09-10
23:44:55

Känns bättre nu!!
Nu sitter jag i min ensamhet vid datorn och känner faktiskt att jag mår bättre nu...skönt! Anders har åkt iväg för att hämta Sofia&Björn...hoppas nu att dom haft trevligt. Undrar om dom är hungriga när dom kommer hem??
För i såfall får vi väl slänga fram lite vickning!

Brasan är tänd och jag har tänt ljus överallt, det är så mysigt. Det är det bästa med hösten att det är tillåtet igen att kura inne.
Dagarna är fortfarande härliga och vackra...det blir värre när löven börjar trilla av, då blir det grått och trist. Men det är väl ett tag kvar tills dess eller??

Nu ska jag gå och njuta av brasan och vänta på att resen av familjen kommer hem.

Bay, bay

2005-09-10
15:20:38

Lördag eftermiddag!
Sådärja nu har jag fixat till Sofia i håret...jisses va fin hon blev! Det blev inbakad fläta med pärlor i och massor med spray och lite glitter!

Björn var jättestilig i kostym...hoppas nu dom får kul på bröllopet! kanske , kanske ska vi hämta dom i natt, det beror på hur sent det blir.

Vi hade en mysig kväll igår om än lite annorlunda, tror att vi var ganska så djupa i våra diskussioner, men det är skönt det med.

Idag har Sofia och jag tagit en promenad till affären, sen gjorde hon iordning en jättegod tonfisksröra till lunch.

Jag har sovit pissedåligt inatt, jag har alldeles för mycket att grubbla på just nu, tycker att allt jag gör blir liksom fel.
Svårt att förklara...sen är jag ju värsta grubbelgumman, varför gjorde jag så och inte så, tror att jag är oerhört stressad just nu!
Sen har jag ju så svårt med konflikter...hur jobbar man bort det, varför är jag så oerhört rädd att göra fel eller att göra någon besviken.
Varför har man så himla höga krav på sig själv, jag önskar så innerligt att jag bara kunde ruska på axlarna och skaka av mig allt.
Sen inte alltid be om ursäkt för allting!! Jag är ju för fasen vuxen jag borde inte ta så illa vid mig av allting, men jag och Sofia satt och pratade länge vid frukostbordet i morse det kändes skönt.

Nu ska jag lägga mig och vila lite känns som om det skulle behövas.

2005-09-08
20:51:05

jaha ja!
Då var det snart helg igen, jisses va veckorna svischar iväg. Men det beror kanske på att man gar så himla mycket att göra på dagarna.
När jag kom hem idag sjänk jag ner i soffan och dog en stund, hade faktiskt tänkt att ta en promenad, hade varit bättre.

Men jag låg och samlade lite krafter för att orka åka och handla, i morgon kommer Anders son och hans tjej på besök från Sthl, dom ska på bröllop på lördag i Kristinenhamn.
Jag var tvungen att tänka till lite vad jag ska bjuda på till mat, Sofia är vegetarian, äter som tur är fisk!

Det blir rostade grönsaker, med lite honung och kanel på smakar helt underbart. Man tar bara lite sötpotatis, dom grönsakerna man känner för, dela i bitar lägg på en långpanna ringla över lite honung och krydda med kanel och lite grovt salt, in i ugnen ca 30 miuter...klart!

Sen hoppas jag på att jag får träffa  min kära Eve i helgen också...ring när du är i Karlstad!!!!

2005-09-07
14:42:16

Dax att skriva lite!
Jaha idag ösregnar det, fast det är varmt, hela sjutton grader. Men jag satte på mig kjol i morse och det var väl inget bra val. Nu är jag iallafall hemma, sonen och jag har lagt över plast på all ved som vi fick i måndags, hela 12 kubik är en del kan jag säga.
Anders har hunnit köra några kärror, nu är sonen igång...fast han har en fruktansvärd träningsvärk. Hans träning körde igång igår.Den kanske försvinner nu när han jobbar lite!?

Jag ska bara vara hemma ett litet tag för i kväll har vi föräldramöte, lite träligt när man slutar tidigt och sen måste åka tillbaka igen, det var lika dant förra onsdan, två tidiga dagar borta!

Ska nog passa på att tona håret, börjar se lite blackt ut, man får väl piffa tills sig lite innan mötet.

Idag har det varit en bra dag på jobbet bara tolv barn....skönt! Det känns väldigt väl på ljudnivån.

Nej nu är det väl bäst att jag sätter fart!
Bay, bay.

2005-09-05
17:20:25

intensivt...
...är vad det har varit idag, han knappt sitta ner och äta, så nu är jag lite trött efter en lååång dag på jobbet!Det var sexton barn på jobbet idag, låter kanske inte så mycket, men gör gärna ett studiebesök vid strax före tio när alla ska städa och sen äta frukt.
Städningen tar sin lilla tid, dom här små drar fram fortare än man hinner blinka! Och att städa är ju inte så himla kul.

Sen när alla har kissat, alla som har blöja har fått ny, skor och jackor på sen ut, då kan man pusta en liten stund till alla små vill gunga, i och ur gungor, det gör ont i armarna efter ett tag.

Ja så ska det lagas mat, dukas och så småningom äta, efter det är det vila, tyst i en timme...skönt! Då är det ganska skönt att stå i köket och ta disken.
Ja sen är det ut igen, sen ska alla småbarn väckas, jobbigt att lyfta dom från madrasserna...vill inte vakna riktigt, gosa en stund i knät, knappt så knäna räcker till.

Leka en stund, dax för mellanmål, duka igen och diska igen. Ja sen går man väl ut igen, barnen börjar gå hem, vid halv fem är det ganska lugnt då kan man röja lite, slänga sopor och förbereda inför morgondagen, det kommer ju en frukost också!

Ja så här håller det på dag ut och dag in, snart så börjar vi gruppverksamheten, bara alla inskolningar är klara. Det ska bli kul, då blir det lite annat!

Ja och så kommer ju vintern med alla kläder som ska på så fort man ska ut, det är ett slit. Tur att barn är små härliga varelser annars hade jag aldrig stått ut i 26 år!!

Bay, bay

2005-09-04
14:22:15

Sådärja...
Uppdraget utfört, nya fiskar inhandlade, en växt ( som jag för övrigt glömde att spola av...skit!) Medlet som jag skrev om förut och en syrepump....så nu blubblar det så fint så!

Det står köttfärslimpa i ugnen, tvätten avklarad undrar vad jag ska göra nu?? Läsa lite kanske!

Bay, bay

2005-09-04
11:11:21

Oväsen!
Från min man, han håller på att försöka lossa nån balk eller vad det är. Ett lyckligt utrop från maken han lyckades...slut på banket.

Jag har roat mig med att dammsuga, tvätta, en maskin klar och en på gång. Igår städade jag akvariet, verkligen städade, allt togs bort. Ja, det var så äckligt och geggligt på botten. Men nu är sanden tvättad, jag hällde kokande vatten över för att bli av med alla sniglar....hoppas, hoppas att det lyckades.

Nu är det så fint så fint, men jag ska ta en sväng till akvariebutiken lite senare, måste ha lite mer medel som man har i för att neutralisera vattnet, hade inte nog mycket hemma...men fiskarna ser ut att må bra och PH-värdet var perfekt.

Ska köpa en syrepump också så man kan få lite sånt där trevligt bubbel...en ny växt också kanske, men gissa om jag ska skölja rötterna noga, det är från växterna snigeljäklarna kommer!

Bay, bay!!

2005-09-03
09:19:28

Uppe tidigt!
Var jag idag, före åtta stod jag i köket och satte på kaffe, tror inte ens att klockan hade hunnit bli kvart i!!
Vadan detta, ja det berodde kanske på att vi la oss tidigt igår kväll, vi kämpade ända fram till tio, sen satte stora gäspet igång. Tror faktiskt att jag släckte vid halv elva, sen har jag sovit jätteskönt.
Ja fast jag hade en läskig dröm strax innan sju i morse, jag var hemskt glad när Anders klev upp på toa då, så jag slapp drömma nåt mer.
Jag gick runt på nåt ställe där det var blött och sunkigt, i detta blöta kravlade stora slemmiga djur omkring nån blandning av iglar och äckliga sniglar...rys! Dom här sötnosarna sög sig fast överallt, hua, när jag sen är hemma igen och står i duschan sitter två kvar på benet, den ena får jag loss, den andra är jättestor och uppsvälld.
Försöker att slita bort den, men den går av, åhh det är såå äckligt, där vaknade jag...phu!

Varför drömmer man så här konstiga saker?? Jag hade inte sett på TV eller nåt, fattar ingenting. Hade inte ens sett en snigel under dan!

Nu ska jag ta och blåsa håret, och sen lite kaffe frukosten är uppäten, bestod av havregrynsgröt och mosad banan..mums, mums!
Vid tio är det dax för melodikrysset, vad vi sen ska hitta på förtäljer inte historien, för det vet jag inte själv!

Bay, bat.

2005-09-01
18:29:52

Hade hoppats på...
.....en grillkväll, men det sket sig, maken skulle på nån invigningskväll. Igår var han först på A9 hela dan, avslutning, sen var han ute och åkte båt på kvällen, med middag.

Han kom hem precis när jag somnat, och tyckte att jag skulle komma upp och dricka kaffe med honom...skulle inte tro det!
Men han hade massor att berätta och var pratsjuk, fick faktiskt lite dåligt samvete i morse.
Men så är det, han brukar inte vilja hålla mig sällskap heller när jag kommer hem långt efter honom!

Vi har en mycket vacker blombukett som står på vårt köksbord, den är enorm, den fick Anders igår, plus en otroligt vacker skål från Orrefors.

Idag har det som vanligt varit fullt upp på jobbet, men det fortsätter att gå bra med mina inskolningar...skönt!

Läste på min systerdotters blogg att hon hade lite tråkigt i Sthl...stackarn, ja det blir inte alltid som man tänkt sig.
Jag hade nog kunnat hitta på massor, jag njuter å andra sidan av att vara ensam. Men älskade Eve ta och baka lite eller ta en lång härlig promenad i det vackra vädret.
Nog måste det finnas massor att göra i Sthl??

Bay, bay