*

2012-07-14
13:02:32

Ahh en dator
Så då var vi äntligen i Umeå. det har varit en lång resa...phu. Man blir ju helt slut efter allt tågresande. Och det har inte varit smärtfritt direkt. Förseningar från början, vi anlände Narvik nästan fyra timmar sena...suck. Vi hann inte direkt göra stan=)
Men vi var på Vinmonopolet..jäklars va dyrt det var med vin, en dunk som vi betalar 199 för i Sverige kostade där 450 NORSKA!!
 
Nåja en flaska blev det trots allt, sen var vi och käkade gott på hotellet, två entrecote samt två öl, över 700 norska kronor, som hittat=)
 
Vi fick ett otroligt fint hotellrum synd att det var så få timmar vi använde det. Tåget skulle gå 10 på morgonen, jaha förseningar igen. Först 90 minuter..urk. Vi hade kunnat gå på stan istället..nåja. var på Shell och köpte kaffe. Sen kom då tåget äntligen..men när vi väl satt på våra platser så ropade dom ut att vi skulle inte åka förrän vid ett..kanske.
Ingen talade om varför, jag gick ut och frågade någon hade sprängt sönder en ledning..suck och åter suck.
Vi kom väl iväg halv två..men dom körde på ganska snabbt så vi var väl i Boden två timmar sena. Snabbt till hotellet fixa till sig, sen taxi till våra vänner.
Där kunde vi pusta ut med ett glas vin och sedan GOD mat=)
 
Kom sent till hotellet, sov gott, åt frukost sen checka ut. Massor med  timmat att slå ihjäl i Boden. Vi träffade våra vänner för en fika. Sen gick vi i ösregnet och shoppade lite.
 
Kvart över sju gick vårt nästa tåg till Umeå..jaha försening igen=( Blev väl drygt en timme, sen stod vi still i vad det nu heter för loket fick driftstörningar.
 
Men vi var framme i Umeå, vid strax efter midnatt. En promenad genom stan och till hotellet. Vilket underbart rum vi fck, värsta sviten sönt att vi ska sova där en natt till.
 
Nu är vi hos barnbarnen, fått kaffe. Ska väl gå ut en sväng och tänka sig det regnar INTE..jippi.
 
I morn är det dax att åka tåg igen..när jag väl är hemma ska jag inte åka TÅG på evigheter...hahahah

Kommentarer:
#1: Yvonne

Nä, Sj har spårat ur helt om man säger så ;) Buss är faktiskt bättre! Jag har nu skrivit i alla uppgifter här igen och kryssat i komihågmigrutan, få se om det hjälper...Ha det gott däruppe! Här har solen lyst hela förmiddagen, få se hur kvällen blir...

2012-07-14 @ 14:16:34
#2: Znogge

Jag avstår ytterst gärna jag med. Resan hem från Göteborg gav inte mersmak även om vi bara fastnade i ett barnarbete!

Kram

2012-07-14 @ 14:32:24
#3: Cecilia

Uhh, trist med förseningar... Helt otroligt att SJ fortfarande finns i bruk???
Har vart dåligt väder här med. Men idag har solen lyst och strålat=)
Saknar Er!
Pöss & Kram

2012-07-14 @ 15:18:46
#4: Ragnvi

Morning! Hoppas allt är OK med dig/er...förstår om du vill dröja med tågåkandet sen!
Jag åkte tåg två gånger i veckan i sex veckor...gick hur bra som helst! Otroligt!
Kramen!
Ragnvi

2012-07-15 @ 06:40:31
#5: Ann-Louise

Oj vilken tågresa ni gjort. Många timmar i tåg... Tråkigt med alla förseningar. Trevligt att hälsa på släkt och vänner :) Men borta bra, hemma bäst!!

2012-07-15 @ 20:44:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: