*

2008-03-06
11:57:03

Minnen!
När jag satt och läste en blogg i morse om barndomsminnen..blev jag sittandes och tänkte tillbaka jag med!

När man var barn så var det ju ALLTID fina varma soliga somrar...eller? Jag var mycket i Småland hos mina kusiner(några av dom) när jag var liten.
Vi hade mycket kul för oss...badade varje dag oavsett om solen sken eller inte. En gång när det ösregnade badade vi med kläderna på...vi hade skitkul men min faster var mindra lycklig! Vi fick själva centifugera våra kläder och hänga upp, men det var det värt!

Ösregnade det så satt vi inne och läste serietidningar och myste. Vi cyklade mycket, träffade kompisar..minns en gång när vi stod och pratde med ett gäng killlar, så sa min ena kusin när vi åkte därifrån. Den där ena killen är så stygg!
Va sa jag det var han väl inte, jag tyckte han var ganska söt.....men det var ju inte det hon menade, det var ju elak hon menade...så är det med dialekter.

Vår farmor fick besök hon med..hon bodde i världens häftigaste hus..tyvärr rivet idag.
Taket gick ända ner till trottoaren....längst ner i källaren var det ett badhus, med stora häftiga badkar, bastu och stora härliga duschar.
Där hade vi mycket kul...att få sitta med farmor i biljettluckan var kul. Dit kom fabriksarbetarna efter avslutad jobbdag och badade.

Min farfar hade frisersalong längst upp i huset...spännande.

Vintrarna var alltid fyllda med snö..vi åkte pulka, skidor och skridskor. Min pappa brukade spola en skridskobana på baksidan sen satte han upp en lampa i plommonträdet..sen var vi skridskoprinsessor jag och min syster.
Vi byggde härliga snökojor i snön som plogbilen plogade upp....snölyktor gjordes som vi fick tända på kvällarna.

Men var det alltid snö måntro..ja vad jag minns så! Och vi var ute jämt och lekte.....trots att vi inte hade termovantar utan stickade Lovikavantar som blev äckligt våta.
På somrarna fick mamma släpa in oss på kvällarna för vi var ju tvungna att sova också.


Kommentarer:
#1: Socrate

Hallå Ninni.
Nytt kort på dig -se där, Socrate har koll ibland. Vad vantarna beträffar har jag faktiskt ingen koll på om sonen hittade dem för vi har liksom förträngt det där...åtminstone jag. Tror nog han frös lite men han är tåligare än de flesta så ingen fara tror jag.
Vad härlig och nostalgisk läsning om din barndom. Jag kan skriva under på väldigt mycket av känslan av barndomens somrars STOOORA ÄVENTYR och VINTRARNAS TJOCKA SNÖTÄCKE. Hade oxå jag en härlig barndom med många minnen från mormor/farmor på landet här i Småland. Man är vrekligen RIK när man fått ha en så fin uppväxt. Inte alla förunnat.

HA'T HELGOTT säger vännen Socrate

2008-03-06 @ 13:15:00
#2: Pialotta

Ja du Ninni, visst är det härligt att minnas tillbaka på barndomen.. så roligt och busigt tillvaron var..
Du beskriver med dina ord en målande effekt av din barndom:-) Tack för det.
Stygg betyder elak.. snygg betyder söt.. eller var det så..
Ha de fint kramar*

2008-03-06 @ 13:41:40
#3: Gunnel

Visst är det så att det var mera snö. Mycket kul och mycket frisk luft. Jag var också många somrar i Småland då jag hade min mormor och morfar boendes där.

2008-03-06 @ 14:18:00
#4: Nalle

Härliga barndomsminnen ! Ja tänka sig, sommarlovet var ju jättelångt. Solen sken jämt. Eller....nä man brydde sig inte om vädret. Kul att läsa
Kram

2008-03-06 @ 17:39:12
#5: Kersti

Ja viss var det så det var. Varma somrar och kalla snörika vintrar. Friluftsfrämjandet hade skidskola på tv minns du det. Glida på skida...jag komer ihåg att jag gick ut och övade. i morse var här snö men sedan smalt den bort i solen, solen som faktiskt värmde. Kram

2008-03-06 @ 19:24:17

Det är konstigt vad lite det behövs för att trigga igång minnet...Jag har också börjat tänka på min egen barndom coh man blir lite vemodig över alla fina minnen ,,,,,var det bättre förr,eller????
Kram
Margaretha

2008-03-06 @ 20:23:28

Man minns den knaggliga isen och all snö som alltid fanns förr. Att det alltid var så mycket snö var nog för att vi var så små så att man upplevde snödrivorna som höga. Din beskrivning triggar igång minnena.

2008-03-06 @ 22:06:10
#8: Monica

Ja så vardet ,sitter också och minns!
Nu får man tjata på ungara att GÅ UT!!
Jag var också som dig jämt ute när jag var liten , yngre alla var ute fasen va kul vi hadde!!

2008-03-06 @ 22:35:51
#9: Inga M

Oj, det här var en nostalgitripp! Lovikavantarna alltså! Det hade jag också, det hade alla. De var suveränt varma men precis som Du skriver så blev de så blöta och tunga och som de luktade då! Minns att vi frös också när vi var ute och lekte, det fanns helt enkelt inte kläder som höll kylan ute på vintern på samma sätt som idag. Speciellt utsatta var fötterna. Vi kom ofta in med rödsvullna värkande tår och det var skridskoåkande på isiga
pölar. Ack ja...

2008-03-07 @ 05:33:15
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: