*

2006-06-19
19:36:21

Åska kanske??
Idag är det klibbigt och ganska varmt, måntro det blir åska...jag älskar åska! En kväll för länge sen när jag bodde hemma så vaknade hela familjen av ett rejält dundrande.

Vi satte oss allihop i min säng, jag bodde på övervåningen så vi hade bra utsikt över himlen. Åskvädret höll på länge det var ett fantastiskt skådespel.
Blixtarna avlöste varandra och lyste upp hela himlen! Regnet fullkomligt öste ner...och jag njöt, längtar efter att det ska bli såna åskväder så jag kan sitta ihopkurad mitt i natten och bara titta!

En annan gång när jag var arton år var jag med en kille till ÖsterDeje...vi var långt ute på vischan i en sommarstuga....då kom ett sånt här väder. Fast det var lite läskigt då för åskvädret gick runt, runt och var över oss hela tiden...och så heltplötsligt kommer det in en eldboll genom vägguttaget kilar över ledningen och ut i nästa uttag.

Det var häftigt men kunde ju ha blivit riktigt farligt...men det gick bra inget hände!

När vi var på Dominikanska Republiken...då gick minsann åskan, har aldrig förr eller senare varit med om nåt liknande.
Först torråskade det länge, helt fantastiska blixtar for över himlen,snacka om sicksackblixtar. Vi filmade en del och vi lyckades fånga en hel del på film!
Sen efter ett tag började det regna...och inte dåligt heller, de gick inte att sticka ut näsan utan att bli dyngsur...det gick på bara ett par sekunder!

Vem vet jag kanske får ett skådespel i kväll!?

Kommentarer:

vi satt en gång längst uppe på bergen ovanför Oslo. På Voxenåsen tror jag det hette. Där var vi ett tag OVANFÖR de moln där det åskade. lite läckert.

2006-06-19 @ 19:38:51
#2: Josephine

usch - historier om eldbollar är min lilla skräck efter att de drog ut el till sommarhusen på Storö 1985. När jag var liten fick vi läsa eller skriva dagbok med stearinljus... *ler*

2006-06-19 @ 19:39:50

Jag tycker att det är verkligen mäktigt med ett riktigt åskväder, fast jag har en stor respekt också.
-98 var vi till min mans hemland i VästAfrika och där gick det åska minsann. Jag har väl aldrig sett eller hört maken till något sånt.
Ena blixten han inte sluta förrän 3-4 stycken till korsade himlen samtidigt. Det kändes faktiskt riktigt kusligt, kanske också för att man var aningen långt hemifrån...
En enda knall har vi hört nu i afton, men det var ett bra tag sedan.
Oj om det kunde bli något så vi fick en fin midsommar!
Men vilken tur att ni hade sån tur i stugan..!

2006-06-19 @ 20:03:35

Här är en till åskfantast! Älskar åskväder och sitter bara och njuter av skådesspelet om jag kan.

2006-06-20 @ 12:41:02
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: