*

2006-07-31
20:16:50

Regn igen!
Nu verkligen öser det ner..vilken tur att det inte var så i lördags!! Nu väntar vi på mat...vi dör av hunger snart!!

Nu ska jag se om jag får fram några små symboler!

                       ♥ KRAM ♥

Ja titta det gick!!

2006-07-31
18:59:13

Slutat regna!
Det har regnat ett tag nu...men nu verkar det vara över. Inte blev det nån förstukvist för mig inte, jag var och hämtade sonen på jobbet...regnet vräkte ner och jag tyckte synd om honom.

Sen bidde det en sväng för att köpa grillen trots allt...och så lite gott att grilla. Det blir grillspett med fläskfile, champinjoner, auberginer, små lökar, lite korv, ja och så majskolv men dom får ligga brevid.

Och jag är såå hungrig!!!

2006-07-31
14:45:29

Smatter, smatter!
Raindrops is falling....vilket härligt ljud....trodde jag aldrig att jag skulle säga! Det smattrar rejält den snustorra marken suger girigt i sig dropparna som faller ner.

Det är riktigt mörkt inomhus, jag har till och med fått tända lite lampor.......undrar om jag kanske skulle lägga mig på förstukvisten med en bok...hmmm tål att tänka på!

Har lite att greja med också....nåja jag hinner väl!

2006-07-31
12:09:25

Skrivarcirkel
Ämne: Sänka skepp!

Det ståtliga Regalskeppet Wasa  beställdes av Gustaf II Adolf år 1625....skeppet stod klart 1628. Jungruresan gick av stapeln den 10 augusti.
Massor av folk samlades för att se det ståtliga skeppet segla ut på öppet vatten.

Tänk att stå där och se det vackra skeppet segla ut....men så händer något, strax efter starten kommer en vindpust som får skeppet att kränga till en aning.

När hon kom ut på öppnare vatten fick ett par kraftiga vindpustar henne att börja kränga kraftigt. Vatten strömmade in genom de nedre kanonluckorna, fatyget började omedelbart att sjunka!
Att räta upp henne var meningslöst!!

Det visade sig att man visste att Wasa hade kunnat kantra, trettio man hade fått springa över däck medan skeppet låg nedanför slottet, redan efter att det hade sprungit fram och tillbaka tre gånger höll skeppet på att kantra, Amiral Klas Fleming lät ändå Wasa segla ut!!

I många  år efter att skeppet sjunkit stack masten upp ur havet. Man kunde se det ligga och blänka på botten.
Kanoner och andra föremål bärgades....Wasas mast bröts till sist av och skeppet föll i glömska.

Dykaren Anders Franzén upptäckte skeppet 1956 och såg att skeppet var i förvånansvärt bra skick, detta berodde tydligen på Stockholms bräckta vatten.

Det bestämdes att skeppet skulle bärgas.

Dagen då Wasa bärgades stod Sverige stilla. Press och radio och Tv från hela världen fanns på plats. Svensk Tv hade till och med direktsändning.
Alla tv-apparater var slutsålda, barnen skolkade från skolan, arbetsplatser avstannade...tydligen hade det till och med varit lungt på BB?

Wasa bryter ytan den 24 april klockan 09.03 år 1961.

Och var Wasa nu befinner sig vet vi allihop...ett museum som invigdes 1988 av kung karl XVI Gustaf..om ni ännu inte varit där så bege er dit och kolla in det vackra skeppet.



2006-07-31
11:24:04

Sitter här ännu!
Vi kommer nog inte iväg nånstans min kära make har såå ont i ryggen han haltar omkring här på tomten. jag tror jag får roa mig med nåt annat.
Ska sätta upp rullgardiner i sonens rum, sen får vi se om jag gör nåt mer....det är ganska klubbigt ute. Vaknade vid tretiden inatt fick knappt luft så varmt var det... slängde upp fönstret vred på fläkten så den blåste rakt på mig...då kunde jag somna om.

2006-07-31
09:17:22

Sista veckan!
Ja då är man inne på sista veckan av semestern....svisch har det sagt! Men vi har haft så mycket kul och tur med vädret, men det har väl alla haft!

Idag är det genommulet med härligt varmt..undrar vad vi ska hitta på idag måntro. Vi ska nog åka och köpa en ny grill vi också.
Men det blir nog en gasolgrill har varti lite emot det för jag tycker att när man grillar ska det smaka lite kol.
Men å andra sidan en gasolgrill tänder man upp snabbt och lätt...ja vi får se!

Sen ska jag plocka upp björkfrön ur poolen...masor, massor finns det där, Vi har två stoooora björkar på tomtgränsen, dom är inte våra men den ena har vi fått lov att ta bort.
Det får bli till vintern! Först kommer alla pollen sen alla dessa frön...suck!

2006-07-30
17:54:27

Mera fest!
DANS!!
vi hade som sagt otroligt kul...det skakades loss rejält, tyvärr inga bilder på mig och Börje när vi buggade...herregud den karln kan bugga...det rann av oss efter två häftiga låtar.
Att bugga är ju såå himla roligt..och då speciellt när det är någon som verkligen kan!

Festen tog slut vid tre ungefär då var alla lagom runda under fötterna, vickning bjöds det på också, korv med bröd för dom som var vakna.
Det var jag...sen knallade vi hem i mörkret till den stugan där vi skulle bo...det blev mycket fniss under den promenaden.
Anders blev hellycklig när han hittade en tvättlina han kunde hålla sig i..den höll inte, jag höll på att kissa ner mig av skratt.
Men han landade mjukt och gott i en massa mossa.

Klockan halv tio i morse var alla vakna och pigga, det blev morgondopp och frukost...sen har vi fortsatt att skratta och prata hela dan..vid halv fem var vi hemma igen.

Tack kära Bibi&Lennart för en underbart rolig fest som innehöll både skratt och tårar /(många fina tal!)

2006-07-30
17:34:48

Farfar och Bonusfarmor!
I går kväll klockan halv åtta blev Anders farfar till ett litet gossebarn på tre och ett halvt kilo och fyrtionio centimer lång.

Han föddes på Gotland och ska heta Oscar...han är skitsöt...naturligtvis!! Anders jag och Christoffer grät en rejäl skvätt igår kväll.

Har precis pratat med den stolte fadern och alla mådde såå bra!

2006-07-30
17:32:10

Full fart!
Party!!
Nu är det full fart på festen...här sjungs det för fulla muggar. Vi bjöds först på fika när vi kom dit och sen blev det massor med lagtävlingar...skitkul!
Middag var Asiatisk buffé fantastiskt gott. Vi sjöng, skrattade och pratade så småningom blev det dans också fram på småtimmarna.
Bilder kommer!

2006-07-30
17:01:23

Holmen!
VyLite tunga moln!

Det kom ett rejält åskväder på eftermiddan..det var allt, vi hade jättetur med vädret!

2006-07-30
16:59:34

100 årsfesten!
Fest!!

Här kommer lite bilder från festen, vovvarna badar, Bibi och Lennart öppnar presenter. Vovve i båt också svåger och svägerska!
Vi hade skitkul...jo då barna hade köpt en grill dom med, ha, ha!!
Men dom tyckte inte att det gjorde nåt, den ena var med lock och den andra utan.

Det kommer fler bilder sen!

2006-07-29
13:36:36

Hej då!!
Nu vinkar jag med lilla handen...snart dax att åka. Jag bara håller på att förgås av svettanfall vad i herrans namn ska jag sätta på mig...suck!

Ha en skön eftermiddag och kväll allihop, vi hörs i morgon...kraaam

SOLEN SKINER.....JIPPI

2006-07-29
10:41:07

Gooo förmiddag!
Igår blev det inte så mycket bloggandet, det var mycket på programmet. Handla present, handla mat vi hade gäster på kvällen. Sen var sonen och jag och shoppade kläder..han ska vara fin när han äker till Bulgarien.

Som sagt vi hade gäster här igår...mysigt. Vi bjöd på helstekt fläskfile, sallad på olika sorters tomater, även soltorkade, ruccola, babyspenat, parmesanost, fetaost, oliver, och så röd pesto.
Till detta alldeles färskt bröd...mums va gott det var!!

Gästerna gick hem vid ettiden, då hade Anders och Catrin även hunnit med ett dopp i poolen, jag och Olli avstod.

Idag är det stoor fest  syrran och hennes man har ju fyllt femtio så vi ska till deras stuga. Halv tre avgår båten, sen blir det lekar fika och senare i kväll grillning!
Det får bara inte regna idag, nu har det inte kommit nåt på måånga dagar...men molnen hänger tunga..F.A.N rent ut sagt!

Vi har köpt en ny grill till dom i present..den dom har är gammal och rostig..hoppas nu att inte fler har kommit på den geniala ideén.

PS Tack för alla fina kommentarer och min nya frisyr...snygg, vacker...jo ja tackar jag! DS

2006-07-28
13:33:42

Nyfriserad!!
nyklippt!
Skönt att äntligen bli klippt...nu klarar jag mig några veckor till!

2006-07-28
08:47:03

Har ju glömt!
I förrgår fyllde ju min blogg ett år...hur kunde jag glömma detta?? Jag har iallafall totat ihop 656 inlägg och fått 2740 kommentarer.

Så idag har jag varit med i 366 dagar! Tack alla mina besökare...för utan er hade jag nog inte fortsatt skriva...det blir liksom roligare med besökare.........så PUSS PÅ ER!!!!

2006-07-28
08:15:10

Godmorgon alla glada!!
Ännu en varm härlig dag, det var som att kliva ut i tropikerna när jag körde sonen till jobbet i morse! Varm och fuktig luft.

Idag ska jag äntligen klippa mig...ser ut som ja, jag vet inte vad i huvudet! Idag var jag något stel i kroppen när jag vaknade rejäl träningsvärk efter hårt jobb i trädgården.
Min stackars kropp är inte van att jobba....denn har legat i träda hela semestern.

Igår beställde min son en resa till Bulgarien han och ett par kompisar fick ett ryck..kolla på jobbet om han fick ledigt, han har ju ganska nyss börjat, men det var inga problem.

Den åtttonde augusti bär det iväg till Sunny Beach...gulp mammas lilla pojk iväg alldeles ensam i stora världen.
Fånig jag...nej då!!

Det kommer att bli många förmaningar innan det är dax att åka han kommer ta en lättnandets suck när han väl är på väg, he, he!!

Det blir kul för dom att få åka iväg och ha kul!!!

Nu är det dax för en kopp kaffe....ha en härlig dag vi hörs!

PS Ninni är nästan på topp igen.....fånigt eller hur??? DS

2006-07-27
16:24:01

Våffelrecept.
Lovade Solskugga ett recept på våfflor! Dom här våfflorna åt vi i Umeå på hotellet dom var jättegoda!

Frasvåfflor á la Uman.

4,5 dl våffelmix
1 dl havregryn
3/4 msk vaniljsocker
125 g smält smör
4,5 dl Ramlösa eller liknande (
prova att byta ut mot öl!)
1 krm salt
1 dl filmjölk eller yoghurt

Blanda samtliga ingredienser och låt stå i kylskåp över natten!

Dan efter är det bara att grädda och njuta!!!

2006-07-27
14:46:56

Aj min rygg!
Så går det när man ska rensa rabatter, trimma, tvätta, vika tvätt, sopa plattor, vattna på samma dag!

Nu är jag slut....men nu ser det faktiskt ut som om det skulle bli åska...kan det vara möjligt!?

2006-07-27
11:45:23

Sista anhalten!
Hos min bror!

Ja då var vi på sista anhalten på vår resa...hos min älskade bror och hans fru!! Här hade vi det skitkul i ett par dagar...vi har alltid så mysigt ihop.

Vi äter och dricker gott och vi pratar och skrattar en hel massa...Tack för senast, hoppas vi ses snart igen!!

2006-07-27
10:04:25

Svetttig!
Är det nån mer än jag som svettas?? Vi håller på iträdgården, vaknade tidigt i morse och trodde att idag blir det nog inte så varmt...jo pyttsan. Svetten dryper hela tiden, jobbigt att gräva minsann.

Kanske man borde ligga på stranden i stället?? Vi får se sen, nu behöver trädgården fixas...torrt som cement överallt.
Tänk att det aldrig kan vara lagom!?

Nej dax att svettas igen...PHU!!

2006-07-27
08:31:03

Färd söderöver!


Bilden längst bort är tagen i Gnarp där vi stannade för lunch, ett mysigt lite värdshus! Dom andra bilderna är från en rastplats norr om Gävle, här var jättefin och en fin badstrand.
Det var otroligt varmt just där, bilen visade på över trettio grader!

Nu är vi snart i Sthl vår sista anhalt på den här semestern!!


2006-07-27
07:32:39

Snuttungen Alfred!
Det goaste som finns!

Också träffade vi natutligtvis Anna&Andreas med gullungen! Hur charmig som helst, började gå när vi var där ja han hade tagit några steg men nu travade han på ganska bra!
Han fick nya fina kläder, skjorta och byxor..blev så stilig så. Vi fick låna Alfred och gick på långpromenad, Umeå är en fin och mysig stad!

Ja och många pussar blev det också förstås..det gjorde ont i hjärtat när vi skulle åka ifrån dom.

2006-07-27
07:23:07

Umeå!
framme I Umeå

I Umeå kom värmen...här bodde vi på ett mysigt hotell, efter installering så gick vi ner och käkade skitgoda våfflor.
Inte för att jag behöver några...vågen visar uppgång, nåja det fixar jag till senare, ha, ha!!

2006-07-26
22:19:28

Kramfors!
18790-214
Ja den här stan gjorde man fort...men utsikten var ju jättefin!!

2006-07-26
22:16:09

Höga Kustenbron!
Höga kusten bron!Maffigt!!

Härifrån var det en bedårande utsikt!! Men tyvärr kunde man inte stanna på bron.

2006-07-26
21:58:40

Norrfällsviken!!
18790-21218790-211Vackert!!18790-210

2006-07-26
19:55:44

Mera bilder!
18790-20618790-205
Härnösand var en vacker liten stad..här shoppade vi lite grann...eller ganska mycket. Anders köpte en massa kläder...tänk att behöva åka såå långt för att hitta kläder!

2006-07-26
19:33:38

Semester
Semester
Taget genom bilrutan!! Riktigt var vet jag inte...på väg till Falun är det iallafall!

2006-07-26
19:19:39

Hemma igen!!
Första dan!!

Här är vi i Falun...vi träffade Evelina och Morgan, vi hade en mysig stund tillsammans. Tog en öl på bryggericafeet...solen sken.
Sen gick vi till en Loppis och senare kollada vi in hur dom bodde...urmysig lägenhet!

Anders och jag var efter det och käkade middag på en engelsk pub innan vi gick tillbaka till campingen...där vi för övrigt höll på att frysa ihjäl på natten...skitkallt!

Tidig morgon fortsatte vi vår resa norröver.......det kommer mera!!!

2006-07-24
12:21:49

Stockholm

¨Ja då är man i huvudstaden, kom fram vid sex efter många timmar i bilen...men det gick jättebra! Nu är vi hos min bror och svägerska.
Vi har det jättebra...det är varmt och skönt ute.

Ska väl ta en promenad om en liten stund, vi är lite trötta idag vi satt uppe till halv fem och pratade...gäsp! Men alla mår bra ifall nån undrar, ha, ha!!

Vi är experter på att sitta uppe sent och prata, vi är ju tvungna att prata ikapp oss.

Det är så mysigt att vara här jag har längat  så efter dom...nu ska jag dricka lite kaffe, nästa gång vi hörs är jag nog hemma, kraaam


2006-07-21
13:58:35

Hej alla glada!!
Nu är jag i Umeå...vi har haft en bra resa så långt! Norfällsviken som såg sååå fin ut på bild,var så där. Men, men man kan ju inte få allt!

Havet var vackert...men att trängas bland hundra husvagnar och husbilar var ju så där. Och faciliteterna hade ju mer att önska.
Sunkiga duschrum som luktade mögel...urk!!

Men resan dit var förträfflig, vackert så det gjorde ont! Och tänk inte en droppe re gn förrän vi hade packat ihop tältet och var en bit på väg. Nu skiner solen igen och det är faktiskt varmare här än i Mjällom.

I kväll får vi sova på hotell....jippi!

Och Ullis...jag var där du bor...tror jag iallafall, var osäker på vad det hette...men inte hittade vi nån färgaffär, och Kramfors gjorde vi på en kvart, ha, ha!!

Nu ska jag vara lite social.....kraaaaam

2006-07-18
08:38:06

Hej alla glada!!
Nu vinkar jag hej vilt...ser ni mig...om nån timme eller så går färden uppåt landet! Ni som får abstinens av att jag inte kommer att vara här på en vecka elller så....ni får väl läsa riktigt gamla inlägg, ha, ha!!

Jisses va många Spams (eller var det är) jag får hela tiden...gulliga kommentarer om vilken fin sida jag har...sen free ringtones!!
Bort med dom!!

Vem vet jag kanske lånar min brors dator när jag är i storstan...kanske jag dyker upp som gubben i lådan, jag är ju lätt beroende av det här...finns det behandlingshem ( med datorer, fniss)?

Ha det jättebra allihop.....jag skickar er allihop en STOOOR cyberkram...ja vore ni i närheten så skulle ni få riktiga.



2006-07-17
20:00:51

Skrivare och batteri!
Vi åkte iväg i eftermiddags för att inhandla ett stycke ny skrivare, vi fann en med både foto, papper och scanner...så bra nu kommer jag kunna att terrorisera er med gamla kort.
Vänta bara tills jag vet hur den funkar!!

Efter besök hos El-Giganten gick vi vidare till Biltema för att köpa en förlängningssladd..måste ju ha lite lys i tältet.
Vi kanske vill göra som dom i Danmark...hi, hi!! Sonen satt kvar i bilen...han satt där i godan ro när vi kom tillbaka...ja inte bara med en sladd, utan diverse småprylar jag inte visste att jag behövde!

Sonen vill köra hem...tror ni biljävel startar...NIX...sonen hade lyssnat på CD...det räckte för att batteriet skulle balla ur.
Det krånglade ju när vi skulle åka från flyplatsen i maj också. Men ska man få problem med batteriet...få det utanför Biltema...lätt match att fixa ett nytt!

Nu ska jag kolla om allt är med för morgondagen...KRAM

2006-07-17
13:00:08

Åttaåringen!!
Nu har flickan blivit lite större....jag hade börjat andra klass, nu hade vi flyttat till en lite större skola, skolvägen var lite längre.
Men inte fick vi någon skolskjuts...gränsen gick två hus längre bort!

Men det var inte det jag skulle berätta.....det här var en helt vanlig dag vi hade gått till skolan som vanligt. På rasten är det en flicka som säger att hon har ont i magen.
Oj då säger fröken då får du vara inne på rasten...vädret utanför var ganska uselt. Hoppsan där var vi två till som fick "ont i magen".

Fröken var snäll hon lät oss också vara inne...vi ritade och hade kul. Sen när rasten var slut frågade fröken om hur vi mådde...jag sa att jag hade kräkts i handfatet...hade jag fejkat magont så!!!
Ja då är det bäst att du går hem sa hon...gärna för mig...jag knallade glatt hemåt....väl hemma så undrade ju naturligtvis mamma varför jag var såå tidig.

Hoppsan det hade jag ju inte tänkt på.....jag hittade på nån story kommer inte ihåg vad. Långt senare så sitter jag och min ena bror i soffan, han busar med mig...och vad får han se om inte två av mina klasskamrater komma gående på vägen med skolväskorna dinglande!

Men varför kommer dom nu...ni har ju slutat tidigare??? Gulp, svälj...vad skulle jag säga nu??
Ja inte vet jag dom stannade väl kvar och lekte...kanske!

Som tur var ringde aldrig fröken...det var första och sista gången jag skolkade!

2006-07-17
08:43:21

Godmorgon!!
Tänk idag var jag uppe klockan sju...ganska härligt faktiskt...jag kommer att hinna massor idag. Och massor har jag att göra..vi bestämde att vi åker i morgon bitti istället för idag, vi hinner nog inte få ihop allt idag!

Sonen är på jobbet, Anders är iväg och hämtar en grej...stackars Christoffer han kunde inte somna igår kväll, men det är väl som det är för oss alla andra efter en lång ledighet så ska man helt plötsligt gå upp tidigt.
Men han kom upp...får se om han är trött nog i kväll.

Idag ska vi bege oss ner i dammen för att plocka sten...vi har ju en läcka nånstans...förra året var det småpojkar som roade sig med att slänga ner massor av våra stenar som mormalt ska ligga på kanten i dammen.
Det var även vassa skifferplator som åkte i..nånstans är det ett hål...och hur ska vi kunna hitta det?? Jäkla ungar rent ut sagt...ingen var här och bad om ursäkt..jo en mamma kom men inte hade hon grabben med sig.
I början på sommaren då var han här och plockade av mina syrener...men då blev jag arg och talade om för honom att så gör man inte, men ber om lov!

Jag trodde då i min enfald att mamman skulle fatta misstankar när ungen kommer hem med famnen full av vita syrener...var har han fått tag på dom, men inget hände.
Nåja gjort är gjort...och jag var väl som sagt inte guds bästa barn som liten, MEN jag förstörde aldrig hos nån annan, det hade jag iallafall lärt mig!

Nu vill jag ha lite kaffe....vi hörs senare!!

2006-07-16
22:16:49

Tidig kväll!
För en gångs skull...har lovat att skjutsa sonen till jobbet första riktiga jobbdan. Cykeln hänger på cykelstället så han får ta sig hem själv!
Det är en bra bit att cykla..får se om han pallar med det...annars så går det ju bussar...men inte så ofta på sommaren.

Tänk att han börjar nu...sitt första riktiga jobb, jag håller mina fingrar och tår för att provanställningen ska gå bra....mend et hänger ju på honom själv och ingen annan!

Godnatt med er allihop...I am in heaven...(med syfte på designen alltså)

2006-07-16
18:56:06

barndomen!
Jag är fortfarande sex år...men jag vet inte om detta hände före eller efter förra händelsen!

Jag vaknar en natt...våt av svett...kliver upp ur sängen och trevar mig upp för trappan till mamma&pappa, på väggen uppenbarar sig ett strort monster ialla dess färger.
Jag stannar upp förstummad över vad jag ser...över hela väggen är detta monster..konstig nog kan jag fortfarande se det om jag blundar och koncenterar mig!

Jag blev inte rädd utan tittar en stund, sen vacklar jag upp till mamma och pappas säng...på nåt konstigt vis kliver jag fel och det gör vansinningt ont i min ena fot...men jag kryper ner till min pappa och sover vidare.

På morgonen har jag ruskigt hög feber och min fot är uppsvälld...mamma bäddar i rummet innanför köket där vi brukade sova när vi var sjuka!
När jag ligger där febervarm så studerar jag min ena hand...där är stora blåsor....mamma säger jag min hand ser konstig ut.
Mamma tittar bekymrat och ringer efter doktorn...doktorn kommer och skickar oss genast till sjukhuset...min feber är farligt hög nu...över fyrtioen grader!

Utanför står mina grannkompisar och gråter för att jag är sjuk...på sjukhuset blir jag genast inlagd på infektion.
Där ligger jag alldeles ensam...ingen mamma och ingen pappa...bara en massa sköterskor som sticker mig hela tiden.

Så småningom får jag komma på en lite störra sal...kul för nu fick jag lite vänner. Besökstiderna var inte för ofta...och min syster som var nio år då fick inte hälsa på mig...så var det då!
Pappa lyfte ut mig på balkongen så jag kunde vinka till henne..vi grät båda två. När besökstiden var slut så kom en syster in och ringde i en klocka...dax att säga adjö.
Usch det var inget kul då kröp jag ner under täcket och grät tyst!!

Mina blåsor hade jag nu fått på både fötter och händer, läkarna kliade sig i huvudet och funderade vad jag råkat ut för.
det jag vet idag var att det var en virusinfektion av något slag...men jisse va mycket prover dom tog på mig...det stack och stacks.
Konstigt nog är jag inte rädd för det idag. Men det som var värst det var när dom frågade om en elev fick sticka mig...vad säger en liten flicka då...jo visst.

Men sticka kunde hon inte...då knorrade jag högljutt..det gjorde ONT!!!

Det jag kommer ihåg bäst av den här tiden var att flickan i sängen brevid var tolv år och hade en Barbiedocka den ffick jag låna till min stora lycka!!
Och tänk...jag fick en egen...hon hade Askungekläder på sig...dels en klänning i säckväv och så en vacker balklänning...och små "glasskor".
Den ena försvann dessvärre på sjukhuset....det var sorg. Men dockan och den fina klänningen finns kvar!

Jag blev frisk och fick komma hem...men tänk hur det var..nu får man stanna hos sina barn, inte lämnar man dom ensamma på ett stort sjukhus!!

Men systrarna och doktorerna var så snälla så...och jag var en modig liten flicka...jag fixade det bra!!

2006-07-16
15:30:48

En dag i solen!
18790-200
Här har jag tillbringat det mesta av min tid idag...hur gött som helst!!

2006-07-16
10:23:12

Skäms ännu!
Jag var sex år hade börjat lekskolan..det var spännande. Jag och två kamrater knallade iväg varje dag till skolbussen.
Vi hade två snälla fröknar...och jag var nog mest i dockvrån när jag var där!

En kväll hade det varit en pysselkväll för föräldrarna, mamma hade tillverkat små tomtar. Dom fick man köpa, pengarna skulle väl gå till materiel kan jag tro.

Jag fick med mig en krona till "lekis" för att köpa med mig tomtar hem...just den här dan gick jag ensam till bussen mina kompisar var sjuka.
Väl framme, lekte jag och hade kul...inte kom jag ihåg att köpa tomtar!! När jag klev av bussen på väg hem, kom jag ihåg kronan som låg i min fina väska.

Vid busshållplatsen låg en kiosk...jag fick inte äta godis på vardagarna, endast på lördag!! Jag visste ju så väl vad kronan var till för men jag plockade upp den...den brände i min hand.
Jag föll för frestelsen, jag gick in til farbrorn i kiosken som var alltid sur och grinig. Jag la upp min peng och sa att jag ville ha godis.
Det blev mycket godis för en krona...jag knallade ut med min fulla påse...nu var jag lite rädd, vad hade jag gjort!!!

Jag smakade inte på mitt godis, påsen låg långt ner i väskan, och vad skulle jag säga när jag kom
hem?
Vägen hem blev lång, jag hade ont i magen...hoppas nu att mamma inte skulle fråga om tomtarna. Mamma stod i köket när jag kom hem, hon frågade om jag hade haft kul...och ja det hade jag ju...sen kom frågan...köpte du tomtarna?

Nej...pep jag det glömde jag......var är pengen då? Nu hade jag kunnat ljuga rejält och sagt att jag hade tappat den....men jag sa istället. jag köpte en banan för jag var hungrig!

Ja men sa mamma, då blev det väl slantar över (en banan var inte såå dyr!) Nej pep jag igen, farbrorn sa att den kostade en krona!

Mina bröder anlände köket och hörde vad jag sa...dom var mycket äldre än mig...dom blev skitarga på gubben i kiosken...tänk lura ett litet barn!!
Dom skulle minsann gå dit och läsa lusen av honom....nu blev jag rädd på riktigt, nu skulle sanningen komma fram.

Nej bry er inte sa mamma..gjort är gjort, jag andades ut en aning....nu skulle jag nog klara mig. Den kvällen var det en liten tjej som mådde väldigt dåligt...vad hände med godispåsen??
Jag vet inte riktigt...jag åt inte upp den iallafall! Jag vet att jag skämdes något så ohyggligt, jag grät mig till sömns. men inte vågade jag berätta för mamma vad jag hade gjort.

Jag vet inte riktigt om sanningen någonsin kom fram....och nu när jag skriver det här så skäms jag fortfarande!

2006-07-15
19:57:23

Bloggjäkel!!
Eller snarare bredbandsjäkel...jag har i flera dar haft problem att komma ut på bloggsidor...hittar inte servern står det hela tiden...suck!

Ja och så helt plötsligt funkar det...en del sidor kommer jag in på andra inte...myskofiko!!

En liten undran...jag har helt plötsligt fått flera kommentarer på engelska...inga bloggare, en stod det nån googleadress på...en var nåt annat konstigt.
Jag har fått två idag...men inte på de senaste inläggen...utan en var på en i Juni. Har ni fått sådana???

2006-07-15
17:31:13

Glittrande vatten!
18790-197


2006-07-15
17:29:49

Vår vackra skärgård!
18790-198Fast fabriken är väl inte så fin!18790-196

2006-07-15
17:21:39

Hemma från Sjön!!
Åhh det blev en tur på sjön...jättehärligt! Vi har legat på varma klippor, druckit kaffe och ätit bullar!

Jag vågade inte bada, men Anders och Birgitta slängde sig i...det var inte kallt men klipporna var såå hala!

Nu ska jag ta och fixa lite mat...sjön suger. Idag blir det hemmagjorda hamburgare, med grekisk smak....inte dumt!

Ha en skön kväll allihop, kram

2006-07-15
12:00:18

Härligt väder!
Men idag är jag lite trött...helt självförvållat...det blev lite fest igår....kul hade v,i men som sagt man blir lite trött! Men det rättar nog till sig så smånigom.

Idag hoppas vi på en båttur, grannen har båt så vi kanske ska med ut, det vore mysigt!

Nu ska jag ta och ta på mig bikini och parkera mig i en solstol i väntan på om vi ska iväg eller inte!!

Ha en skön dag!!

2006-07-14
15:36:36

Läst!
Har jag gjort mest hela dan...började på en bok igår kväll, den var så bra att jag hade svårt att släppa den. Den heter En helt vanlig familj...handlar om en elvaårig flicka som får aids av en blodtransfusion som hon fått vid en blindtarmsoperation några år tidigare.

Sorglig men bra...och nu är den utläst! Ute blåser det ännu, jag försöker att söka lite lä, men det är lite kyligt i vinden.
Sommaren vart tog du vägen???

Vi hade tänkt oss en mysig uteservering idag...men jag vet inte om det känns så där jättemysigt. kanske det får bli restaurang Båtvägen som vanligt....ja det brukar inte vara så illa det heller!!

Tänk nu har jag haft en hel veckas semester...hua va fort det går...när man är ledig visslar tiden iväg!

2006-07-14
10:50:04

Godmorgon.
Eller förmiddag för en del...själv har jag varit uppe i ca en timme....det blev sent igår, vi spånade om vår resa. Tack för alla tips, har kollat in idag....det blir nog en camping i Norrfällviken i Mjällom...såg otroligt fint ut!

I Falun blir det lugnets camping..då har vi gångavstånd till Evelina...nu får jag äntligen se hur hon bor, skäms på moster som inte varit där!
Men så är det i vår familj..vi är utspridda lite här och där. Skulle behöva massor med semester för att åka runt till alla.

Ska bli kul att komma iväg lite grann....hoppas nu att vädret blir någorlunda...hällregn och tält...ingen bra kombination.
Fast det finns säkert campingstugor också...tänk nu får jag se havet...härligt!

Jag skäms att säga det men jag har aldrig varit på Höga kusten....det är väl dax nu!

2006-07-13
22:10:33

Undran??
Vi har spånat lite fram och tillbaka...nästa helg ska vi vara i Umeå. (runt den tjugonde alltså!) Nu går vi här och trampar och funderar vad vi ska göra innan dess.
Vi är lite less på att bara gå här hemma och glo...nu har vi ju gjort en del hemma också.

Så nu tänkte vi packa ner lite grejer bland annat tältet och fara upp i landet innan vi anländer Umeå. Första etappen blir nog Falun...sen tänkte vi åka efter kusten.

Nu min undran är det nån som har nåt bra tips efter vägen, bra campingplatser...nåt kul att titta på??

Jättetacksam för tips!!

2006-07-13
13:16:33

Fortsättning!!
Inser att jag besitter en stor portion dubbelmoral...för å ena sidan vill jag ju vara smal och kunna äta precis vad jag vill...å andra sidan vill jag älska mig för den jag är!!

Jag blir ju precis lika påverkad som alla andra......om jag gör så här blir det så, om jag klär mig så blir lilla maggen mindre.
Herregud.......va trött jag blir på mig själv ibland!!

Men jag hävdar fortfarande trots allt......Älska dig själv.....nu ska jag gå ut i blåsten!!

2006-07-13
11:39:34

Ideal!!
Efter som det är tråkigt och blåsigt ute så sitter jag här och funderar!! Jag läser ju en hel massa bloggar, vi är ju alla olika .....som tur är!

Men jag har funderat på ideal...vad är det?? Varenda kvällstidning ståtar med rekordbantning...eller också så står det banta INTE...gå ner fem kilo utan att banta??

Jag blir snurrig i huvudet av alla tips och ideér.....gör det så himla mycket att man har ca fem kilo för mycket?? Igår pratade dom om på radion att det här med BMI var inte såå bra...det stämmer inte...utan mät dig i stället. Vi kvinnors midjemått ska inte överstiga 88 centimeter (phu där klarade jag mig!) män inte över hundra!!

Nej jag tror att vi måste börja tycka om oss själva...okey att ha en övervikt på många, många kilo är ju inte bra för hälsan!
Jag tror att vi kvinnor sätter upp alldeles för höga mål för oss själv, det är vi som skapar idealen inte männen!
Jag har aldrig hört nån man klaga på lite hull....gött att hålla om och klämma på!!

Läste att Victoria Beckham hade den kroppen som kvinnorna i Storbrittanien minst ville ha..tacka fasen för det....hon är ju grymt smal!

Nej mina vänner....njut av livet....njut av er själva....ni duger precis som ni är!!! Nu vill inte jag påstå att jag adrig klagar på mig själv...så "duktig" är jag inte.....jag håller på som alla andra!
Anders ser jag tjock ut i den här klänningen...kan jag verkligen ha dom här byxorna?? Usch va ögonen hänger....jävla hår.....varför kan jag inte vara lite längre.....ser jag bra ut??

Men jag försöker verkligen att tycka om mig precis som jag är....det är en lååång väg att vandra, men jag har kommit en bra bit på väg.

2006-07-13
10:10:56

Blåsigt!
Igår var jag lätt rastlös...visste inte riktigt vad jag skulle ta mig för, ligga i solstolen...Nä. Provade att ligga på en filt i gräset..låg på mage och läste....det ena krypet efter det andra vandrade över min kropp.

Vem kan koncentrera sig då....jag hade inte bjudit in dom eller såg min kropp ut som en spännande landningsbana med utmanande kurvor??
Nu menar jag inte att mina kurvor är utmanande utan för dom små krypen!!

Nåväl på eftermiddan åkte vi till OBS en sväng..där var det maratonlopp minsann, vi skulle handla kött....ja då var det, det som skulle handlas...suck!
Jag vill gå och strosa lite, nypa lite i grejer som jag inte vill ha eller behöver.

När vi kom hem igen så kom jag på att jag skulle varit in till en speciell affär för att köpa en speciell sak, men eftersom allt gick så snabbt glömde jag det!

Nu när jag var såå dum att jag inte passade på att slappa i solen...så fick jag mulet väder idag och det blåser så jag tror jag lyfter och flyger iväg!

Nu ska vi försöka att hinna på nåt bra...om det blir bättre väder i morgon tar vi nog tältet och hittar på nåt!

2006-07-12
18:39:34

Kväll!
Grillen är tänd, potatisen puttrar på spisen, kall sås är iordninggjord...bara lite sallad och vitlöksbröd som fattas!
Jo då en liten drink har jag fått också...Latmasken tipsade om Gimlet..väldigt gott!

Idag äntligen fick vi sol igen...men inte orkade jag ligga i den, var alldeles för rastlös...tror jag har grejat så mycket i ett par dar så det var jobbigt att sitta stilla!

Nu ska jag stoppa in brödet i ugnen...ska inte göra som Nalle...blogga under tiden, ha, ha!!

Ha en skön kväll allihop...ja vi hörs nog!!

2006-07-12
09:56:40

Godmorgon!!
18790-195
Idag fick vi besök på morgonkvisten....den här lilla kattfröken kommer rätt var det är! Idag tog hon sig en lov inomhus, satt nedanför akvariet och kollade in fiskarna....sen travade hon ut igen!
Hon hälsar bara när hon själv vill, då är det keligt värre!

Måste ta reda på vad hon heter...jag vet vem som äger henne...hon är såå söööt!!

2006-07-11
23:03:34

Tanden är borstad!
Jag har tittat på Morden i Midsumers...inte så bra som det brukar vara! Nu har jag plockat klart för idag...kanske , kanske det blir fint väder i morgon...då ska jag bara slappa och ha det skönt!!

Godnatt!!

2006-07-11
17:39:09

Nästan, nästan!!
Någorlunda klart!!

Den stora bänken brukar ha en hel del grejer...men inte såå mycket för det är bra arbetsyta! Men oj va städat det är nu!!!
HÄRLIGT!!

2006-07-11
16:54:43

Nu så!!
Ganska klar!!

Nu haver jag plockat och plockat...köket är nästan klart, väntar bara på att oljan på stora bänken ska torka så jag kan ställa dit lite grejer...men å andra sidan är det snyggt när det är rent också!!

Jag får väl återkomma med ytterligare bilder senare i kväll eller i morgon!

2006-07-11
13:26:02

Hjälp!!
Mitt hem är förvandlat till katastrofområde.....men ska fixa en sak, men blir det så icke!!! Allt ska flyttas på allt ska städas prylar ska bort, passar inte här och passar inte där!

Hela köket är omdisponerat eftersom vitrinskåpen (dom fula) plockades ner, där stod en massa glas. Men jag köpte en kryddhylla att ha i en låda...ja vips fick jag ett skåp över!

Men allt som stod i kryddskåpet fick ju inte plats i lådan, jaha omdisponering i skåpet ovanför fläkten...där fick jag in massor. Skåpen blev urtorkade...så bra!

Men inte nöjde jag mig med det, badrummet fick sig en genomgång det också, en hel kasse med burkar och schampooflaskor slängdes.
Man behöver inte sjuttioåtta flaskor och burkar!!!

Sopskåpet var lite äckligt det med, sagt och gjort nu är där skurat. Anders slipade bänken i köket...blev som ny!
Nu är alla stolar uppställda, dom gamla fula pinnstolarna kommer att huggas till ved, men bordet sparar vi...sonen flyttar väl hemifrån nån gång, ha, ha!!

Nej dax att fortsätta.............och jag vet att jag har semester...men det här är KUL!!!! Och vädret visar sig ändå inte från sin bästa sida, blir fint till helgen igen har jag hört!

KRAAAAAM!!!

2006-07-11
09:34:08

Nya bordet!
18790-187köketDet är inte klart ännu, två stolar ska till och sen ska det duttas och fixas lite runt omkring!!

2006-07-10
20:04:00

En liten paus!!
I allt arbete som vi satt igång...det började med att vi ville ha ett barbord i köket, mer space! Sagt och gjort...leta stolar, dom fick vi tag på Jysk...bänkskiva eller färdigt bord??
Det blev billiga ekskivor på Rusta...dom har Anders förvandlat till ett bord, jag inhandlade ett ben på Kvik

Nu sitter det på plats...men nu har vi skaffat oss merjobb.....vitrinskåpen passade inte in...ner med dom, bra då blev glasen diskade..upp med ett annat.
Lampan ska bytas ut till den som vi köpte ursprungligen som vi inte tyckte passade då...den kommer att bli perfekt nu.

Nej tillbaka till arbetet.....ingen rast och ro, återkommer med bilder när det är klart....ha en skön kväll!!

2006-07-10
12:48:52

Nallar!!
Nu har jag och Nalle visat våra nallar...har ni andra era kvar eller något annat speciellt från barndomen? Kom igen nu visa vad ni har fram med kameran och fota!!

2006-07-10
12:43:41

Min Nalle!
BrunoBrunoNalle hade fotograferat sin nalle...här är min! Han heter Bruno och har ögon i nacken!! Han har varit min följeslagare så länge jag kan minnas!!

2006-07-10
12:25:49

Mamma
MammaTvå bilder på min mamma!Dom blev lite mörka!!
Mamma

2006-07-10
12:21:47

Svart och vitt!
Familjen!18790-179Lite kort från min familj!
Jag har ju ingen scanner så jag plåtade utan blixt på lite gamla kort!
Överst: Tjockisen det är jag....även hon i baljan och tärnan!!

Nederst är mina fyra äldsta syskon...jag och Bibi fattas..ja vi var ju inte födda då!!

2006-07-10
00:11:20

Sängen väntar!
Det är väl dax att krypa ner och tacka för idag..har suttit och tittat på en film...måndag hela veckan, ja jag har sett den förut men den är ganska rolig!
Stackarn han återuplever samma dag i sex månader tror jag att det är...hemska tanke!

Men om jag skulle vara tvungen att uppleva en dag flera gånger i mitt liv så skulle det nog vara när jag träffade Anders, ja inte den första dan...men den tredje.
Den dan skulle jag gärna spela upp flera gånger...ni som har läst min blogg länge vet att det var väldigt mysigt.

Nåväl det kommer ju aldrig att hända men jag har ju mina minnen kvar...dom är inte fy skam dom heller!

Det var många som funderad på vad det var för blomma jag har...fick lite förslag Femöring, Begonina, Flitiga Lisa....men det som kändes rätt var nog Paulinas förslag........PURPURBRÄCKA Saxifraga oppositfolia.

Jag vet inte om det är den.....men det lät väldigt vackert!

Sov gott alla vi hörs i morgon...eller snarare senare idag, kram!!


2006-07-09
18:04:37

En bild till!
18790-178
En bild på lite avstånd...kanske kan hjälpa!?

2006-07-09
17:48:01

Får jag fråga??
18790-177
Ursäkta en okunnig...jag älskar blommor men kan inte namn på alla som jag köper. Den här dravlade jag bort lappen på...den växer som skrutt och är otroligt vacker med alla sina blommor i överflöd!

Är det nån därute som kan hjälpa mig med namnet??? Kan säga att det är en ampelväxt, jag har den i en hög kruka...snart når blommorna ända ner till backen!

2006-07-09
09:33:41

Langen går vidare!
Det här fick jag från Kristina alias Solskugga.

Fem saker i min frys
 * broccoli
* Kött alla möjliga sorter, vi gillar att grilla!
* Glass...gott men aj va ont i magen man får
* Rostbröd
* Is.. ett måste i dessa dagar!
Fem saker i min garderob
 * Väskor ifall jag vill byta!
* Kläder
* Skor
* Behåar
* Skräp...som borde rensas ut!

Fem saker i min bil

* Solglasögon ett absolut måste!
* CD.skivor av alla möjliga slag!
* Filt om nån fryser
* GPS om jag inte hittar hem!
* Första Hjälpen kudde...om olyckan skulle vara framme

Fem saker i min handväska

* Lypsyl, ett måste för mig!
* mobilen ifall nån ringer!!
* Plånbok pengar behövs ialla lägen
* näsdukar kan ju bli snuvig!
* Lite piller av olika slag om jag får ont nånstans!

Fem personer att langa vidare det här till!

*Therese
* Johannapanna
* Excessa
* Evelina
* Frktjatlund



2006-07-09
09:08:17

Morrn!!
Här sitter jag och försöker att gnugga sömnen ur ögonen..ser knappt tagentbordet!! Borde faktiskt inte vara så trött...natten har varit god och inte speciellt varm.

Men jag somnade nog ganska sent...jag var inte trött alls och så började jag på en ny bok..vad hette den nu En spricka i kristallen eller nåt sånt...jag bra är den i allafall!

Igår så var jag tvungen att röja lite...jag blev trött på den där som stökar till så jag gjorde slag i saken, diskbänken röjdes, kläder veks och las undan, tvättställ och badkar fick sig en duvning...och till sist dammsög jag.

Det var inte dumt kände mig nöjd när jag  var klar....nu är kaffet klart, vi hörs senare!!

2006-07-08
16:29:33

SOLEN!!
Den är ju farlig har vi hört...så farlig så det går nästan inte att vistas ute förrän man får malignt melanom! Nu ska jag inte skämta bort det för det är inget att skoja om. Men....jag säger men, varje år kommer det vi den här tiden stora larmrapporter om faran att sola...men vi solar glatt vidare eller hur?

Den senaste jag läste var att man skulle bara vistas i solen en halv timme om dan sen på med kläder och in i skuggan.
Då undrar bara jag som älskar solen...vi åker utomlands varje år, vi är noga med att smörja in oss med solkskyddsmedel (som för övrigt är farliga dom med!) vi bränner oss aldrig!

Då ska jag alltså betala dyra pengar för en solsäng som jag kan nyttja i en halvtimme. Vad gör jag resten av tiden då??
Sätter mig i baren?? Farligt, man kan få leverskador av för mycket alkohol...nåja jag kan dricka coca-cola fast det är ju inte bra det heller, för mycket socker.
Okey jag dricker bara vatten då...med följd av att jag får kissa en gång i kvarten...liten blåsa!

Jaha då kanske jag kan åka och titta på lite ruiner...men har man sett en så har man sett alla (förlåt alla ruinälskare!)
Vandra i bergen då?? Fast där är det säkert sol också...jaha ja då får jag väl sätta mig på hotellrummet tills det är dax för nästa halvtimme i solen!! Eller också kan jag strunta i att åka utomlands...jisses va mycket pengar jag sparar...då kan jag åka till IKEA istället och sätta sprätt på dom!

Nej jag tror man ska ta solen på allvar men inte överdriva farorna, för det är nyttigt med SOL också, vi behöver så väl vitaminerna som solen ger oss!

Jag kommer definitivt fortsätta att resa....jag älskar värme och sol, men jag måste ju erkänna fast det gör ont...DET ÄR VARMT!!

2006-07-08
11:23:52

Tyvärr!!
Måste bara meddela att den skyldige inte är funnen....det hjälpte inte att jag satt upp länge igår kväll, den/det hade vett att gömma sig...suck!

Men den/det har varit här igen det är jag säker på!!

Igår kväll var det varmt om nu inte nån märkte det, vi travade ner ganska sent till puben, dels för att få en promenad och dels för att ta en öl...det blev två och så delade vi på en pizza som var väldigt god!!

När vi kom hem slog värmen  emot oss i huset, men herregud hur ska vi orka sova här....korsdrag, på med alla fläktar.
Vi la oss...men det var så varmt så det gick bara inte att sova...kom sa jag vi går ut och badar. Vi gick ut insvepta i badlakan...nog nära poolen kastade vi av oss och slängde oss i poolen nakna. Hoppas ingen såg oss...ja det de hade sett var två vita rumpor..hi, hi!!

Det var så härligt, vi låg i en bra stund och svalkade oss, sen efter det kunde vi faktiskt sova!!

2006-07-07
15:26:54

Men hallå!!
Vem är det som går omkring i mitt hem och stökar till?? jag fattar ingenting...sonen kan det inte vara han sover ju mest hela dagarna...tur att han börjar jobba snart. Han gör mig galen rent ut sagt!!

Tillstökning var det ja...är det Anders...nej tror inte det för han är mest ute och grejar och stökar till där, ja då måste det vara jag...men det stämmer inte heller, för jag sitter mest snällt ute i solstolen och läser eller också så tillbringar jag en hel massa tid i tvättstugan...för skitkläder blir det trots det vackra vädret...konstigt vi har ju nästan inga på oss!!!

Nähä...ingen i familjen som är skyldig...då är det nån jäkel som smyger sig in här och ställer skitig disk på diskbänken, slänger kläder omkring sig precis överallt, lägger blöta badhanddukar på golvet.
Lämnar äckliga hårstrån i badkaret och handfatet. Lämnar dammråttor på golvet och annan skit!!

I kväll är det jag som lägger mig i bakhåll måste finna den skyldiga!!

2006-07-07
11:23:00

Etikett och god ton.
Så heter en bok som jag fann i bokhyllan alldeles nyss...nej jag har inte kommit till stan ännu!!

I vilket fall som helst så är den här boken utgiven av Husmodern. Så här står det att läsa i den om Uppfostran till goda manér.

Från barndomen, ha lärt sig goda manér Säkerligen inte alla som ej åtnjutit en god uppfostran- och med god mena vi då ej god i moralisk betydelse-veta hur hindersamt, tidsödande och ofta till synse tröstlöst det varit att på egen hand lära sig levnadsvett. Men det har gått, om hågen varit stark, ty det måste kraftigt framhållas vid vilken ålder som helst kan man lära sig reglerna för gott uppförande!

Att se vårdade ut, det målet nå de lättast om de från början lära sig att sköta morgontoaletten ordentligt. Därmed menas ej endast, att de skola tvätta sig och kamma sig,utan de skola gjort det grundligt så att de o och med morgontoaletten äro färdiga för dagen.
Det skall också synas att de gjort det, naglarna skola vara putsade, hakan rakad om de hunnit den åldern, benan rak. Man visar sig inte ens i familjekretsen orakad,  med sorgkanter kring naglarna, rufsig i håret!!

Vad sägs om det....äro ni så här väluppfostrade???

2006-07-07
08:41:28

Tältnatt
Vi sov i tält i natt, ha, ha!!
Det var mysigt, skulle egentligen bara kolla så tältet var helt!
Men det var så hiskeligt varmt i huset igår kväll så vi ställde in tältsängarna. jag sov jättegott, vaknade vi sex då gick jag på toa sen kröp jag ner i min egen säng.
Nu är kaffet på Anders har också kommit upp, ska kolla om han också sovit gott! Idag är det lite mulet tror att det blir ensväng på stan idag.....det är ju REA!!!

Ha en skön dag allihop, kram

2006-07-06
11:44:36

Ang skrivarcirkeln!!
Jag berättade för min man om att jag varit med i skrivarcirkel och att det handlade om en tågresa...jaha sa han berättade du om resan till Sthl??

Nej det gjorde jag inte, den hade jag förträngt....men här kommer den!

Jag var på väg till min systerdotter i Huvudstaden. Jag klev på rätt tåg den här gången, ha, ha!! Jag fick plats brevid en äldre dam vi började prata med varandra hon hade massor med spännande saker att berätta om sitt liv, jag lyssnade intensivt!

Sen skulle damen gå på toaletten och bad mig att ha lite koll på hennes väska...naturligtvis sa jag. Resan fortsatte sen vidare, vi pratade i stort sett hela resan.
På stationen i Sthl tog vi adjö hon tackade för trevligt sällskap...vi gick åt varsitt håll och så var det inget mer med det trodde jag....ack vad jag bedrog mig!!

Några dagar senare när jag väl är hemma igen så sitter jag hos min mamma, hon hade en annan dagstidning än oss så jag småbläddrade i den, jag kommer till insändarna....och då får jag värsta chocken.
Inser när jag läser att det här handlar om mig. Damen som jag rest med har skrivit en insändare och beskyller mig för STÖLD av hennes plånbok.
Hon skriver var vi suttit i tåget hon skriver om vårt trevliga samtal....hon skriver att hon är djupt besviken på mig att jag hade STÄLLT in mig hos henne och bara spelat trevlig för att sen stjäla hennes plånbok när hon är på toaletten!!

Jag blev djupt chockad....herregud inte att jag tagit hennes plånbok...vad skulle jag göra? Jag mådde dåligt  över att hon hade dessa låga tankar om mig....men visst förstod jag att hon trodde att det var jag, jag hade ju faktiskt passat hennes väska.
Men jag skulle ALDRIG sjunka såå lågt. Nå jag skrev ett svar till tidningen, bad henne att kontakta mig via tidningen, förklarade att jag absolut inte hade något med stölden att göra.

Men hon hörde aldrig av sig...kanske hon hittade sin plånbok igen eller så hade den stackars damen råkat ut för en ficktjuv på Centralstationen...inte vet jag!

Men jag hoppas hon läste min insändare och att hon förstod att det inte var jag!! Herregud jag som är såå snäll och empatisk.

Ja det var nog bland det värsta jag varit med om ........orättvist anklagad för något jag ABSOLUT  INTE gjort!

2006-07-06
09:50:06

Andra semesterdan!
Idag ska jag inte trampa på nån snigel...har inte planerat det iallafall!! Kanske jag trampar på en stackars humla, vem vet.
Men jag hoppas jag slipper för det gör så förbenat ont!

Nej det blir nog lite plock i trädgården ett dopp i poolen, kanske inte så svalkande för den är uppe i tjugosju grader nu!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och göra allvarliga försök att vakna till, jag sover inget vidare när det är varmt.
Jag slingrar in mig i mitt svettiga lakan och drömmer en massa konstigt. Men jag klagar inte jag gillar den här utlandsvärmen!!

2006-07-05
11:40:12

Vill bara meddela!
Att jag trampade nyss på en snigel....det var jätteläskigt, jag kände hur jag halkade till på vägen från soptunnan...trodde att jag kanske tappat en bit melonskal...men icke då när jag tittade ner låg där en mosad snigel, stackarn!!

Men i sommarvärmen frös jag av obehag...Hua!!!!

Nu far jag till stranden!!!

2006-07-05
10:54:18

Första semesterdan!
Vad göra denna fina dag, vaknade strax före nio med en dunkande huvudvärk...ha, ha va kul! Nu börjar det släppa lite grann.
Men jag har nog lite spänningar som ska ut innan min ledighet börjar. Idag har jag försökt att få en klipptid ser ut som en bäver i huvudet (inte för jag vet hur en bäver ser ut i huvudet!)

Men det är ju semestertider så dit jag ville gå ja där fanns det en tid på lördag klockan två, kändes inget bra att förstöra hela lördagen......sen fanns det inget tid förrän i slutet på Juli.
Nåja det finns fler frisörer, men det här är typiskt mig, alltid vänta till sista sekunden, sen är det panik!

Lite senare idag ska jag åka till stranden med en kompis, hon skulle tvätta först...va kul att ha en tvättstugetid denna vackra dag.

Nu ska jag ta mig lite kaffe till och se om jag vaknar till!

2006-07-04
16:32:07

Gissa vem.....
.....som har semester nu?? Jo lilla jag, det känns skönt, vid fyra gick sista barnen och resten av veckan är det tomt!

Känns lite konstigt att veta att nu ska man inte tillbaka på fyra och en halv vecka...men som sagt skönt!
Synd bara att inte Anders är hemma då hade vi kunnat fira lite, gått ut och ätit kanske.
Men han var tvungen att avbryta semestern i ett par dar för att åka till Sthl på nåt viktigt möte! Men han kommer hem i morgon, jag överlever nog!

Tack alla för alla fina kommentarer jag fått för min tågresa...det var kul att få vara med i skrivarcirkeln, hoppas det blir fler gånger!

2006-07-03
17:45:39

Skrivarcirkel.Cirkel nr 10
En gång för länge sen hände sig följande....Ninni läste på högskolan i Örebro. Hon veckopendlade varje vecka till denna stad.
Nästan alltid åkte hon tåg, utan några som helst problem!

Men just den här fredagen, slutade skolan tidigare, Ninni jublade, hon visste att det gick ett tåg tidigare, hon skulle få betydligt mer tid med sin vän än vanligt.
Glad i hågen knallar hon iväg med sitt pick och pack till stationen...vädret är lite blåsigt och kallt, men snart , snart ska hon vara hemma.

Hon löser sin biljett på stationen, köper en banan i kiosken, ringer till sin vän och talar om att hon minsann kommer hem tidigare.
Fixa nåt gott att äta och dricka så är du rar!!! Ninni står i snålblåsten och väntar på sitt tåg...Oslopilen ska hon åka med.....så dyker då tåget upp...äntligen är det dax att gå ombord.
Hon känner en speciell förväntan...tänk så härligt hon kommer att vara hemma två timmar tidigare än vanligt!

Hon kliver ombord, sätter sig i en kupe, slår upp sin bok, äter sin banan. Så börjar tåget gå...konstigt det går tidigare än vanligt tänker hon, nåja klockan går säkert några minuter fel!!

Hon njuter av sin bok och värmen i kupén...och där kommer konduktören. Ninni tar upp sin biljett och visar snällt upp den för konduktören.
Konduktören tittar på biljetten och han tittar på Ninni....och vart ska du resa då?? Konstig fråga...till Karlstad förstås........ja men varför sitter du då på det här tåget??

Ninni gapar av förvåning..ja men vart går det här tåget då??? Till Göteborg...vagnarna till Karlstad kopplades bort du klev på fel!!
Ve och fasa...vad göra....men , men stammar Ninni vad gör jag nu? Ja du får kliva av i Hallsberg, åka tilbaka till Örebro och sen vidare till Karlstad igen........tårarna stiger, dåligt med slantar har hon också.
Konduktören tröstar och säger att det ordnar sig nog...jag ska prata med dom i Hallsberg.

Den snälla konduktören följer med och berättar om Ninnis dilemma.....gubbarna på den stationen var tjuriga och snåla....dom ville inte alls ge den ledsna Ninni nån ny biljett.
Hon får väl skylla sig själv när hon är så dum och kliver på fel tåg!! Men den snälla han gav sig inte...Ninni fick en  ny biljett, hon fick till och med låna telefonen för att ringa sin vän.

Med tårar i hals och ögon snyftar hon fram att hon kommer att komma hem två timmar senare än vanligt istället för två timmar tidigare.
Hon skämdes för att hon inte kollat ordentligt, men nu var det som det var, hon fick snällt vänta på tåget till Örebro...gubbarna hade blivit snällare och bjöd på Te.

Ja så kom då tåget, hon fick tuffa tilbaka til Örebro...där en lång väntan började...tåget till Karlstad skulle inte komma än på länge.

Det kom till slut...hon kom hem till slut...vännen väntade på stationen.

Efter den gången läser Ninni alltid sina biljetter ordentligt och kollar ordentligt på dörrarna!!

Min första skrivarcirkelberättelse...nu går bollen över till Excessa.

2006-07-03
07:29:26

Måndag morgon!
Ja nu närmar sig semestern med stormsteg..bara två eller kanske tre dagar kvar....härligt! I morse skulle jag släppa ut hundarna som jag passar...då fick jag inte upp dörren, gulp!
Innaför stod två gråtande hundar som förmodligen stod med benen i kors.....det blev till att hämta make och låsspray.

Jodå vi fick upp dörren till slut och vovvarna fick kissa och få mat. Vi var ute på en lång promenad med dom igår kväll...ni ska se den lilla, hon håller på att strypa sig själv för att gå först.
Nu är den lilla inte så liten längre hon är väl på sitt femte år...men hon tror att hon är valp, hon bor ju med sin mamma!

Och får hon en chans så sticker hon...för ett par år sen såvar vi hundvakter, då kröp hon ur kopplet en gång när hon såg en katt....suck, jag fick tag på henne till slut.
En annan gång smet hon genom dörren....då blev det pådrag jag fick alla att leta...vi hittade henne så småningom, då var det en skamsen hund som gick väldigt fint brevid mig.

Efter den gången köpte jag en sele till henne...den kunde hon inte krypa ur, ha, ha!!

Ha en härlig dag allihop, kram

2006-07-02
19:15:12

Kom ihåg!!
Även om solen skiner så är det Nip Tuck ikväll...får inte missas...kvart över nio på tvåan (?)

Nu ska här grillas korv.....det är nyttigt har jag hört, ha, ah!!

2006-07-02
15:42:16

Ha, ha!!
Hur knäpp blev texten till förra inlägget!! Det kanske går att läsa vad det står...varför bidde det på det viset måntro?

Har ni det skönt i sommarvärmen?? jag ska nu gå över till grannen och ta in vovvarna, dom har rest bort så jag har fått äran att passa dom!!

2006-07-02
15:40:06

Lite trädgårdsbilder
Lite av mina blommorfina PetuniorKlätterrosenSer ni fiskarna??fiskarnaMin fina näckros...kanske det kommer fler!Näckros

2006-07-01
18:46:33

Härligt!!
Hoppas ni alla har haft en härlig dag i solen...det har jag! Vi har solat badat, nu har vi ätit mat och solen värmer fortfarande underbart skönt...man kan nästan tro att man är utomlands!

Jag skrattade förut när sonen och jag skulle till affären, grannpojken som är tre år stod i en hink och badade. Ni kan väl gissa vad jag köpte till honom...rätt, en pool!!

En Turtelspool minsann, han blev överlycklig, den blev snabbt fylld med vatten, sen ville han att jag skulle bada med honom, vad gör man inte för godingen jag klev i med fötterna i allafall!

Storasyster fick paket hon med för rättvisans skull, det blev duschcreme och läppglans...just nu ligger hon och plaskar i vår pool........har säkert legat i snart en timme.

Nu ska jag gå ut till min man, kram på er!!