*

2006-02-15
15:38:39

Onsdag eftermiddag!
Idag slutade jag tidigt.....så skönt! Jag var på jobbet riktigt tidigt idag, kände att jag hade lite att förbereda, sen ville jag baka bröd till soppan. Så när det första barnet anlände klockan sju, hade jag hunnit med att duka till frukost, satt en bröddeg, och förberett gruppen...det är så härligt att vara alldeles ensam på jobbet...det blir mycket gjort då!

Det var lugnt idag...bara tio barn, hör inte vanligheterna, gott att ha såna dagar också, det brukar vara högt tempo.
Nu försöker vi verkligen att hålla nera ljudnivån både för vår skull och barnens, men när det är full barngrupp så låter det!

Jag och Malin har de små barnen i vår grupp, vi har en låda som vi lägger i olika saker i....mycket uppskattat, vår minsta...jublade när jag tog fram lådan...hon tycker att det är jättekul! Idag tränade vi störst och minst, gick jättebra.
Vi sjöng såklart...det blev lite färgträning....jag skrattade gott åt ett av barnen när jag höll upp en kloss som var gul...frågade vilken färg det var...då pekade han på bilmattan, det var ett gult hus där!

Vi har nämligen vid ett flertal tillfällen bett barnen att leta efter röda, blåa, gröna och gula saker i rummet, på bilmattan finns alla färgerna med...så jag tyckte nog att han var smart, han kom väl inte ihåg vad färgen hette!

Till lunch idag så gjorde jag tomatsoppa med bokstavspasta i...mycket populärt. en kille vid mitt bord hade fullt sjå med att leta bokstäver i soppan.
Är det du som lagat maten frågade han mig...Ja sa jag...du är verkligen världsmästare på att laga mat sa han. jag tackade och frågade om brödet smakade bra också...om sa han, det är du bra på också!

Såna komplimanger tackar man inte nej till!

Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma, vet inte riktigt vad ännu, men nåt ska det väl bli!

Kommentarer:
#1: Pyret

Om du bor på det Hammarö jag inbillar mig så är länken till ditt arkiv http://www.arkivcentrum.regionvarmland.se/
Där fanns det en liten logo att trycka på och komma till arkivet!
Kram!

2006-02-15 @ 15:53:17
#2: Miafia

Du låter helt underbar med barnen... du kan få komma hit och ta hand om mina små trollungar! Just nu bråkar de om en stor myskudde.

2006-02-15 @ 16:04:18
#3: ULLiS

Va mysigt du verkar ha det på jobbet. Hoppas att jag kan få ha det så nån gång. :) Haha, rätt lyxigt det skulle va att städa i olika balklänningar varje gång. Glamoröst värre, kanske blir roligare så! Roligt att få komplimanger, speciellt av barn som är så ärliga!!! :) Hoppas att du får en jättebra dag imon! Kram

2006-02-15 @ 18:51:31
#4: Pyret

Klart du inte är spärrad! Det skulle du märkt när du postade kommentaren :).

2006-02-15 @ 19:30:43
#5: Malin

Om du var en blomma och jag var en ko,
så skulle jag äta upp dig för du är så go!

2006-02-15 @ 20:10:55
#6: Therese

Åh vad du ska få baka och laga mat när du kommer hit!!!

Stora kramar

2006-02-15 @ 20:49:05

Det låter som att det är en riktigt trevlig förskola du jobbar på! Störst och minst...fick lite nya ider om nya grejer för våra minsta i gruppen!

2006-02-16 @ 06:51:11
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: