*

2005-11-30
22:26:26

Lite trött!
Är jag faktiskt, ska snart gå och lägga mig, tänkte att min kära make skulle komma hem först! Ja han kommer med flyget från Sthl.

Idag har jag ordnat allt med banken, känns skönt nu är det klart! Och så har jag skrivit alla julkort...så duktigt av mig...bara att posta när det är så dax!

Tänk om bara drygt en vecka är det Lucia...var tog November vägen...den som brukar vara såå lång och tråkig?
I morgon ska jag träfa mina arbetskompisar, vi har planeringsdag, men jag ska inte vara med hela dagen...först ska jag klippa mig.(men dom ska handla på förmiddan)
Jag är ju trots allt sjukskriven....men det är ju inte så att jag inte kan sitta med och planera lite grann, det är ju på jobbet jag inte kan vara...får ju inte lyfta.

Nej nu ropar sängen, maken har inte dykt upp ännu, men kommer nog snart.


2005-11-30
10:51:21

Banken!
Måste jag åka till idag...sen ska jag nog köpa lite julkort varför inte skriva alla så är det gjort! Undrar hur många jag ska skicka i år....det är för det mesta så att jag skickar alltid många fler än jag får!

Men vad spelar det för roll....sen kanske det är fånigt att skicka kort till människor som man inte har nån kontakt med överhuvudtaget!

I morgon ska jag äntligen klippa mig....var så längesen, skulle tro att mina toppar är slitna vid det här laget. Men jag vill inte klippa mycket.....vill gärna ha det längre.
Undrar hur många gånger jag har sparat ut mitt hår någorlunda så klipper jag av det....fast jag förstår inte, jag trivs ju inte i kort hår.

Skulle vilja göra en hårförlängning....men det är ju sååå dyrt!

2005-11-29
22:24:48

En liten rättelse!
Föreläsningen heter Glad i knoppen...Stark i kroppen, och ingenting annat. Ja, ja man kan väl inte komma ihåg allt, det var ju nästan rätt iallafall!

Natti, natti!

2005-11-29
21:59:29

Jättebra!
Föreläsningen var sååå bra...jag kom ut med ett glatt leende på läpparna!

2005-11-29
17:52:14

Föreläsning!
Ska jag på snart...ska bli kul, hoppas jag. Kropp&Knopp heter den, bla föreläser Kim Anderzon, jag tycker att hon verkar vara en intressant person.

Har varit som sagt till Örebro idag...det gick ju snabbt och smidigt, tror besöket tog fem minuter, allt var bra, då var det bara att ta nästa buss hem...på måndag gör jag samma resa igen...suck!

Nej nu är det bäst att jag sätter fart ska träffa Malin strax efter sex.

2005-11-29
07:45:15

Tidig morgon!
Ska snart göra mig i ordning för att åka till Örebro....det blir fram och tillbaka, hoppas det går fort hos doktorn så jag slipper att gå omkring i Örebro flera timmar...bussarna går ju inte allt för ofta!

Ha en bra dag allihop!

2005-11-27
14:14:02

Åhh jag blir galen!
Jag skrev ett inlägg för ett par timmar sen...men det bara försvinner. jag har publicerat den flera gånger. sen går det en liten stund så är den borta??
Vad är det som händer...skriver några rader nu så vi se om den kommer tillbaka!

2005-11-27
11:45:22

Knäppt!
Igår var det lätt kaos här hemma när vi skulle laga till en god middag, helstekt entrecote med potatisgratäng! Jag hade gjort det lätt för mig och köpt en färdiggratäng som bara ska gräddas i ugnen...dom är jättegoda!

Jag ställde in den i ugnen Anders diskade undan...jag skulle tända lite ljuslyktor och upptäckte att den ena gick inte att tända, massor av stearin kvar men igen veke...jag blev lite sur och började karva ur stearinen som var kvar.
Detta la jag på locket som suttit på gratängen, jag sätter i ett vanligt värmeljus i lyktan och lämnar köket när jag kommer tillbaka ligger det stearinsmulor på bänken....varför slängde du inte det också när du slängde locket??

Vadå sa maken...var det stearin....jävlar skrek han till! Han hade trott att stearinklumpen var en potatisbit och lagt in den i formen!!
Kan säga att det var ett doftljus...hela gratängen doftade parfym!! Jag blev asförbannad...likaså maken där stod vi och skrek åt varandra...vi var jättehungriga!

Jag travde i ilskan iväg till Konsum ett par kilometer bort...dom hade ingen gratäng!! Jag fick dock en uppfriskande promenad och jag fick gå av mig ilskan.
Det blev pommes i stället till köttet...slutet gott! Och maken hade tappat upp ett bad åt mig och tänt ljus...ja som det kan bli, det här kommer vi att skratta gott åt...kanske redan idag??

Idag är det första advent och det snöar faktiskt ute...men det är blött!

2005-11-25
18:17:08

Jag är uttråkad!
Nu har jag gjort lite adventsfint..köpt en ny stake och en jättefin keramikstjärna på fot! Jag har tänt en brasa och tagit mig ett glas vin......men jag har tråkigt ingen är hemma.
Anders är inte hemma förrän vid elva i kväll undrar om jag klarar av att hålla mig vaken?? Sonen har åkt på fest...men han ser man ju inte mycket av ändå!

Nåja jag får väl gå här hemma och njuta, jag lyssnar på sonens födelsedagsskiva Absolut Rock...den är jättebra, massor med goa låtar som man känner igen. Jag spelar högt kan man säga!

Nu ska jag sätta mig framför brasan och tycka lite synd om mig själv!! Nej då så illa är det inte.

2005-11-23
21:38:02

Vet ni vad??
Igår fyllde min som nitton år och han fick världens sämsta födelsedag...stackarn! Ska försöka kompensera det här på nåt vis.
Vi firade lite smått på måndag kväll, vi åt pizza och han fick presenter...,men ingen tårta och igår ja då var sonen och jag ensamma...jag lite trött och klen, tyckte synd om min son, men han tyckte det var okey!!

Och ingen ringde och sa grattis till honom...usch vilken födelsedag!!

2005-11-23
21:33:55

Hoppsan!
Oj va tråkig jag har varit ett tag...bara skrivit om sjukdomar...men det blir bättre jag lovar, tänker inte vara klen för evigt!!

Kram på er alla!!

2005-11-23
21:30:38

Kvällsskrivning!
Ja det är då man brukar skriva...strax innan sänggående! I kväll känner jag mig ganska frisk...härligt! Det gjorde jag inte i morse, jag var så tät så jag knappt fick luft...hjälp tänkte jag måste jag spola mina bihålor, men som sagt nu känns det bättre.

Anders har varit hemma en sväng i kväll men åker i morgon bitti...igen! Åhhh vad jag tycker att det är tråkigt att han är borta jämt.
Nu kommer han inte hem förrän sent fredag kväll...jag hade verkligen behövt lite sällskap nu på kvällarna, ensam hela dagarna och sen ensam på kvällen också...boring!

Vilken tur att jag normalt jobbar, och är trött när kvällen kommer så jag inte bryr mig så mycket om jag är ensam eller ej, det är lite mer påtagligt nu när man är sjukskriven!

Nåja det är ju inte för evigt!!


Natti, natti!! Ja, jag vet att klockan inte är mer än halv tio...men jag är både sjuk och nyopererad!!

2005-11-22
13:19:08

Sjukskriven!
Har sovit gott i natt, ja jag har hostat lite och det känns ju i såret kan jag säga! Lite öm och ledbruten är jag men det är väl inte annat att vänta efter en operation.

Men jag mår faktiskt riktigt bra om än trött, men det är väl sviter efter bihålorna också, är ju inte bra från det ännu, men det försvinner väl, får väl snora ett tag till antar jag!

Det är sååå trist väder idag...grått, grått! Annat var det igår minsann, strålande sol och klarblå himmel, fick jag njuta av det då...nej!
Jag hade visserligen solen i ögonen hela vägen till Örebro...räknas det?? Nu ska jag gå och se om det är nåt på TV, det är meningen att jag ska vila!

2005-11-20
12:28:24

Mår bättre!
Antibiotika är bra grejer...mår mycket bättre idag, det lossnar i näsan och hostan är bättre! Vad jag snyter ut vill ni inte veta, hi, hi!
Ska faktiskt åka ut till OBS en sväng med en kompis, sonen fyller år på tisdag och jag har inte hunnit med att fixa nåt, jo vi har en present, men jag ska ha någa småpaket.

Om ett dygn ska jag var i Örebro, då är det snart tajm för min korrigering, skönt att få det gjort, sen ska jag lata mig i fjorton dar!

2005-11-19
13:39:11

Sjuk...stackars mig!
Bihåleinflammation på bägge sidorna...mycket ovanligt sa doktorn...tack för den, inte konstigt att jag har en dånande huvudvärk och ingen känsel i tänderna.

Jag har lyckats sova en liten stund, men är fortfarande jättetrött!! Men jag hostar ju också för säkerhets skull.

Nu ska jag värma mig framför brasan, för jag fryser så in i bängen!

2005-11-19
07:34:46

Tidig lördagsmorgon!
En sån där skön morgon när man borde ligga i sängen och ha det skönt....men inte då! Jag har varit vaken femtioelva gånger i natt, jag mår inte så bra.
Har förmodligen fått bihåleinflammation...jag har feber så nu gäller det att kurera sig innan måndan!

Jag har fått tid klockan nio nu på morgonen, bara jag får antibiotika så blir det väl bra.Frös så jag hoppade i sängen när vi gick och la oss igår, Anders fick värma mig.
Men han var en bra värmekälla, jag hade morgonrock, täcke och fleecefilt på mig...så småningom blev jag varm.

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund innan det är dax att åka till doktorn.


2005-11-16
21:19:41

Onsdag kväll!
Ännu en dag har gått och jag är jätteförkyld...boring! Men, men det går väl över antar jag, tråkigt i allafall! Jag ska in på operation på måndag så jag blev lite skärrad över förkylningen, men dom lugnade mig och sa att det gick bra ändå bara jag inte har feber...och det har jag inte.

Jag har varit hemma i ett par dar, igår gick jag upp och ringde jobbet, gick och la mig igen och vaknade inte förrän halv två(!), gick upp och rostade ett par brödskivor la mig i soffan där jag tillbringade resten av dan somnade till ytterligare en stund...men jag hade inga som helst problem med att somna för natten ändå.

Bra att sova har jag hört när man är sjuk, idag har jag bara tagit en tupplur och känner mig betydligt piggare.

Men nu ska jag lägga mig och läsa tror nog att sömnen kommer snart...för lite trött är jag!

Och du syster Yster...klart jag förlåter dig....löjligt att bli ovänner över en sån sak...eller hur, smaken är som baken, men jag förstår dig också...kraaaammm!

2005-11-13
18:23:49

Hoppsan!
Förlåt då....hade ingen aning om att det var amatörer som spelade på teatern!!! Sorry, men jag tyckte inte att det var bra i allafall!

2005-11-13
16:48:33

Söndag kväll
Sådärja nu var middagen uppäten...inte för att jag vill skryta men det gör jag i allafall! Det blev supergott, steken fick stå och puttra i ett par timmar i en stekgryta,tillsammans med buljong, kryddor, sirap och lite grädde, det gjorde jag sedan sås på skar ner steken och lät den puttra i såsen ett tag och tillsammans med hemgjort potatismos, morötter, små gurkor och gele smakade det helt underbart!

Nu har vi fikat, kaffe och tårta, Anders fick present av sonen, en neccesär med lite smått och gott i!

Nu ska jag tigga till mig lite massage, har fått en låsning i ena skulderbladet...aj!!

2005-11-13
12:01:30

Fars dag!
Igår hade vi en mysig kväll på stan, vi var och åt middag på Alfie...jättegod mat, det sköljde vi ner med gott rödvin, mums!

Sen gick vi vidare till Scala eftersom vi skulle gå på teater också, vi hann med en öl innan föreställningen...åhhh va kul att gå på teater...trodde vi!!
Men det var bara för dåligt...har ni sett Fröken Fleggmans mustasch?? Det har jag på TV och den var himla kul! Men det här fy så uselt, vi gick i halvlek!

Vi gick en sväng på stan innan bussen tog oss hem igen, väl hemma satte vi på kaffe tände brasan och njöt. Vi satt uppe länge och pratade och hade det mysigt.

I morse sov vi länge, nu puttrar en älgstek på spisen det doftar underbart...hoppas det smakar bra också.

2005-11-12
11:25:25

Grå lördag!
Har sovit gott och länge, vi la oss tidigt igår, jag har inte känt mig hundra på ett par dar...har trott att en förkylning skulle bryta ut, men icke!
Bra i och för sig, men att gå och känna sig trött och småhängig är oerhört irriterande.Men jag ska inte klaga det finns dom som har det mycket värre.

Skulle tro att jag är ganska immun mot förkylningar, efter en massa år inom barnomsorgen så klarar man sig ganska bra.

I kväll ska vi på teater...ska bli kul, vi tar nog en matbit innan också, det är inte ofta vi går ut! När väl helgerna kommer är man ganska trött och i allafall jag njuter av att bara vara hemma.

Dagen idag är riktigt grå och trist...men det är ju november inte ofta man ser solen då!

Nu ska jag ta mig en funderare på vad jag ska hitta på idag...måste åka och handla det vet jag.



2005-11-09
17:58:09

Tjejkväll!
Skrev en blogg förut...undrar var den tog vägen, den kanske hoppar upp nu om jag skriver en ny!? Om en liten stund ska jag och mina arbetskamrater hem till en före detta kollega, hon fick ett nytt barn i somras...äntligen ska vi dit! Vi har försökt flera gånger att få til det...men inte lyckats.
Men nu äntligen, det ska bli jättemysigt att träffa henne igen.

Har haft sååå ont i magen nu i eftermiddag, men det känns bättre nu, men kanske har jag en förkylning på gång...jisses vad barnen snorar och hostar på jobbet!
Har ju faktiskt klarat mig hela hösten...peppar, peppar!

2005-11-09
15:16:41

Krångel!
Åhhh vilket krångel det är med en massa saker, nu var äntligen mammas bouppteckning klar, jag åkte ner till banken för att avveckla konton och fonder...vad händer, jo ingenting!
Jag var tvungen att ha fullmakter till det....kunde inte kvinnan som gjort bouppteckningen talat om det för mig...suck!

Nåja nu har jag skrivit en fullmakt, nu ska bara alla syskon skriva på, det lär ta några dagar innan den listan har gått runt, vi bor ju lite spritt över Sverige.
Ja, ja har det dröjt så här länge gör det väl inget att det tar ett tag till, men det hade varit skönt att ha det avklarat.

2005-11-06
12:31:58

Förmiddag!
Nu har jag roat mig med att städa troslådan...blev mycket slängt! Nu kan jag få igen lådan utan att behöva trycka ihop innehållet...så bra!

Jag har även färgat håret, blev mycket mörkare än jag tänkt mig, det var en mellanbrun färg, fast jag tycker att det ser svart ut...nästan. Nåja det bleks väl ner så småningom.

Nu har solen tittat fram kanske dax för en liten promenad!?

2005-11-06
09:26:58

Söndag morgon
Det ösregnar ute så det är mörkt och dystert...men då tänder man en massa ljus och myser. Vaknade före halv nio och trodde att det var väldigt tidig morgon...men det var det ju inte.
Försökte att somna om en stund men det gick inte så jag gick upp och satte på kaffe i stället, sen väckte jag Anders.

Undrar vad jag ska hitta på idag, min styktvätt är stoooor...kanske, kanske jag gör nåt åt den.

Förra söndan beställde vi en resa till Turkiet, det är långt kvar, den sjuttonde maj åker vi, ja om jag nu får ledigt det vet man ju aldrig!
Men det är skönt att ha nåt at se fram emot, för nu kommer det att vara mörkt ett långt tag fram över.November är väl inte direkt den mysigaste månaden!



2005-11-03
21:46:01

Jaha ja!!
Men hallå...var tar tiden vägen??? Nu har snart en hel vecka gått igen! Antar att i stort sett alla tycker att tiden bara rusar iväg...eller!?

Och ve och fasa mindre än två månader tills det är Jul...gulp. Ja, jag vet många tycker att det är hur mysigt som helst.
Ja jag kan hålla med om att ta fram adventsljusstakar är mysigt i höstmörkret, julskinkan smakar underbart när den är nykokt och ljummen.
Varm glögg i adventstid...när man värmer upp uterummet tänder massor med ljus är också härligt...men, men resten kan faktiskt kvitta!

Och om nån bara kunde tala om för mig varför jag känner sån ångest för jul så vore jag tacksam!

Nu ska jag sova, kram på er alla.