*

2005-07-31
13:12:43

Kvinnan bakom bloggen.

Nu har jag skrivit en massa om vad jag har gjort på dagarna, kanske ska skriva lite om vem jag är! Jag är en kvinna i mina bästa år...hmmm, ganska fåfäng, men hemma är jag gärna klädd i slappbyxor, men mascaran sitter för det mesta på plats!

Jag är Värmlandstös och har varit så i stort sett hela mitt liv utom ett litet avhopp på ett par år när jag pluggade i Örebro på Högskolan, men när jag var klar där snabbt tillbaka till Värmland igen.

Här trivs jag bra, har även stora rötter i Småland där mina föräldrar kom ifrån, det blir inte så värst ofta man åker dit längre.Jag har en stor familj med fem syskon alla äldre än jag.Vi är utspridda lite överallt i Sverige, det blir ju inte så ofta vi träffs allihop, men förra året när min äldsta syster fyllde sextio år samlades vi och hade en riktigt kul fest, vi skrattade i över ett dygn!

Ja och sist vi träffades allihop var ju på vår mammas begravning!

Jag jobbar inom barnomsorgen och har gjort så sen 1979...gulp va länge! Fast jag trivs riktigt bra, jobbar sen tio år tillbaka på ett föräldrakooperativ. Det är ju ett ganska slitsamt jobb så visst skulle jag vilja göra andra saker ibland, men vadå jag kan ju inget annat. Och börja plugga igen, skulle inte tro det!

Nej jag får nog kämpa på ett tag till, fast vi brukar skoja om det på jobbet, snart går det en massa förskollärare med hörapparat och rollatorer på dagisgården!! Vilken syn.

Ja och så är jag gift sen snart tjugo år tillbaka, jag träffade min man på Cypern för tjugoett år sen, den 14 augusti, väldans längesen.

Men vi har det jättebra tillsammans, och hoppas att det kommer att fortsätta så, varför ändra på ett bra koncept.

Och vad gör jag för att fördriva min tid då, ja som sagt mycket tid går ju åt till jobbet, men när jag är ledig gillar jag att träffa mina vänner, äta god mat. Jag älskar att läsa, tycker faktiskt att det är kul att städa (för det mesta). Tycker om att pyssla här hemma...men nåt jag avskyr är att stryka!! En annan favoritsysselsättning är att prata i telefon och då främst med min älskade systerdotter. Att sitta vid datorn är också kul!

Försöker att träna, nu har det legat på is hela sommaren...slö! Annars blir det styrketräning och promenader.

Fast det är inget som jag direkt tycker är kul, mer än efteråt. Annat var det när jag var riktigt ung, då tränade jag jämt!

Har även son på snart nitton år,(världen goaste!!) han pluggar på gymnasiet, nästa år blir det studenten...skönt tycker han, hoppas, hoppas han får jobb. Men det ser inte allt för ljust ut, han pluggar till dataprogrammerare, nåja vi får väl se hur det går.

Ja det var väl allt tror jag....finns massor mer att berätta men varför tråka ut er med det, ha det allihop.

( Ja det här skrev jag för över ett år sen.....nästan alla syskonen träffades på min systers och svågers femtioårsfest. fattades bara en, ja och sonen fyller snart tjugo och hur det gick med jobb vet väl de flesta..suck!

Kom att tänka på det här inlägget när Anna skrev om att hon var nyfiken om vilka som finns bakom bloggen och dom som inte bloggar.

 

 

 


2005-07-31
12:43:02

Klar!!

Jaha så var det gjort...städningen alltså! Nu luktar det så rent och gott i huset! Har ni nånsin funderat på varför det blir så skitigt i dusch&badrum??

Där sölar man med vatten och tvålar&schampoon, men trots detta blir det vansinnigt skitigt...urk! Men nu är både mitt badrum och duschrum skinande rena.


2005-07-31
10:19:25

Söndag!

En vecka kvar att ha semester, jisses vad det visslar iväg, i början tycker man att man ska vara ledig en evighet.

Men som sagt en vecka kvar, den ska jag njuta av! Igår hade vi en mysig kväll, det blev bad i badtunnan, grannarna kom med sina två barn.

Den lilla är bara två år och ett riktigt charmtroll, han hade hur kul som helst...ja simmar, ja simmar sa han hela tiden.

Sen var han tvungen att gå upp flera gånger för att rensa tunnan på skräp, han hade varit med mig på eftermiddan och såg hur jag gjorde...det lärde han sig snabbt. Han höll på hur länge som helst, vi hann även med på eftermiddan att mata "pitten" i dammen, ja för dom som inte förstår barnspråk så betyder det fisken.Ja sen vattnade han blommorna, fast vattenkannan var bra tung.Han åt lite glass, drack saft, plockade av alla "bubbarna" i trädgården. (det är smultron!)

Han ville inte gå hem kan jag säga, vi har kul ihop han och jag. Hans syster är också härlig, hon är snart tio år men henne ser man inte så mycket av, hon är mest med kompisar hela dagarna.

Efter bad kröp vi upp i soffan och kollade Tv en stund plus att vi glufsade i oss en massa lakritskonfekt...aj, aj min mage!

Att man aldrig lär sig! Och vad ska hända denna "vackra" dag måntro, ja jag har bestämt mig idag ska det städas. Tänk vad skönt när det är klart och jag kan njuta av min sista ledighet utan att tänka på såna tråkigheter.

Over and out!


2005-07-30
15:28:09

Uttråkad!!

Åhhh vad tråkigt det är just nu....varför ska det alltid vara sååå tråkigt väder?? Ännu en dag har bara runnit iväg, har inte fått nåt vettigt gjort!

Men nu skulle maken gå ut och elda i badtunnan och det kan ju bli mysigt, faktiskt jätteskönt att bada när det regnar!

Sen ska jag laga lite god mat, det blir skaldjurspaj, som vi inte ätit på väldigt länge, kanske beroende på att den inte är världens nyttigaste om man ser på vad som ingår i den....grädde, smör...gott, gott!

Nu har jag snart bara en vecka kvar av semestern...hjälp vad fort det går, fast vi har ju gjort en hel del. Grejat massor här hemma, varit i Tallinn vilket för övrigt var toppen.

Nu borde jag dammsuga lite...hmmm ska tänka på saken!

Over and out!


2005-07-29
16:02:23

Bullarna klara!

Ja det var dom faktiskt för flera timmar sen...och goa blev dom också! Vi har även hunnit med att äta lunch, vila och slappa lite, vet inte riktigt var den här dan tog vägen?

Inte sov jag länge i morse heller, var uppe före halv nio, men svisch så var det eftermiddag! I kväll ska vi göra det bekvämt för oss, det blir pizza till kvällsmat. Sonen ska ut på galej så det passar ju bra.

Kanske, kanske vi eldar i vedtunnan också, vi får väl se vad det blir för väder, det är så mysigt att bada om det regnar.


2005-07-29
12:06:40

Bullbak!

Nu står första plåten med bullar i ugnen...underbar doft håller på att sprida sig i hela huset. Det var väldigt längesen jag bakade bullar, men häromdan köpte jag jäst...så för att jag skulle slippa att slänga bort den om några dar så gjorde jag slag i saken.

Skulle tro att sonen blir lycklig när han nu vaknar....han är arton och en hejare på att sova, men snart är det nog dax att skaka liv i honom!

Och finns det nybakta bullar att äta till frukost så ska det nog gå att få upp honom!


2005-07-28
11:50:12

Duktig!

Jag har varit såå duktig nu på morgonkvisten, var till affären och köpte panelstänger, köpte nämligen nya gardiner igår.

Nu sitter dom på plats, åhh vad nöjd jag blev! Både kök, vardagsrum och kontor har nya gardiner...kul!


2005-07-28
08:27:52

Så trött!

Hade stora problem med att somna igår kväll, berodde kanske på att jag drack kaffe alldeles för sent! Min man var morgonpigg idag, så jag vaknde jag med.

Halv åtta satt jag på altanen och drack kaffe, stora solchanser idag stod det i tidningen, jo pyttsan här är det helmulet och hela femton grader varmt!

Var inne på en blogg och läste igår, då var det en tjej som beklagade sig för att många skrev sååå tråkigt, det passade inte att läsa om att folk vattnar blommorna, tvättar osv!!

Jag har bara en lösning på det problemet...läs inte det då!! Man kan väl skriva om vad som helst, alla är väl inte stora författare...eller?

Klart slut!


2005-07-27
16:43:21

Regn!

Där gick den grillkvällen i stöpet...det såg ju lovande ut ett tag i allafall...suck! Det var ju såå fint väder bara för en halv timme sen.

Nåja det får väl bli falukorv och stuvade makaroner som sonen önskade sig...i och för sig gott, men kan man dricka rödvin till måntro?

Bay, bay!!


2005-07-27
11:20:47

Funderingar

Låg och funderade inatt innan jag somnade...hur många människor är det som är på nätet och skriver en massa saker om sig själv? Och vad är det som gör att man gör det?

Förr när jag var yngre skrev jag alltid en massa saker, det kunde va för att jag var glad eller för att jag var deppig över nåt.

Har alltid tyckt att det varit härligt att skriva av sig, man mår så mycket bättre efteråt! Jag är inte purung inte heller gammal, men när man var riktigt ung var alla problem så mycket större. Jag kunde sitta många nätter och bara skriva. Önskar att jag hade sparat vad jag skrivit, vet att jag vid ett tillfälle hittade en skrivbok, satte mig och läste, tyckte att allt var pinsamt, sen slängde jag den!

Har nu efter min mammas bortgång hittat en hel del som hon har skrivit, min syster hittade bla en dagbok, där mamma skrivit av sig precis som jag. Ligger tydligen i släkten! Det känns fortfarande som jag gör intrång i hennes innersta tankar....det här borde jag inte läsa, men det är svårt att låta bli. På nåt vis känns det som om jag kommer henne närmare. Det här är ju saker som hon aldrig berättat! Och vi har väl alla skelett i garderoben...eller hur?

Nog för idag, nu ska jag gå ut och måla lite!


2005-07-26
23:16:05

Natti, natti

Ja då var dagen till ända och det är dax att krypa till kojs! Maken har varit duktig och gjort färdigt nästan hela slussen.

Och vad har jag gjort då?? Ja nästan ingenting, ja jag har iallafall avslutat en bok, läst en del bloggar, det var kul!

Men energin har liksom inte infunnit sig idag, jag har hållt på så himla mycket nu i flera dar...måste ju få vila lite...eller?

Gonatt på er allihop!


2005-07-26
15:36:45

Äntligen lite sol!

Ja då är jag inne för andra gången idag! Solen skiner lite försiktigt utanför, och jag har grejat en del idag.Bland annat tvättat...som ju är sååå kul!

Men idag har jag tvättat bebiskläder, kan knappt fatta att min långa son en gång har kommit i dom. Kläderna är fortfarande söta och den blivande mamman ville jättegärna ha kläder efter sin lillebror.

Nu ska jag och förbereda middag, idag blir det kyckling i lergrytan, brukar bli smaskigt!


2005-07-26
10:47:39

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Jaha nu har jag lurats in i detta också, men det verkar kul att läsa vad andra skrivit! Speciellt som man kan läsa en hel del vad som händer i ens vänners liv!

Just nu sitter jag och tittar på maken när han håller på att spika panel i slussen in till sonens rum. Äntligen ska det bli klart.

Vi byggde om garaget för ett par år sen, där camperar sonen och som sagt slussen in till huset har varit lätt rörig!

Jag har semester och vädret hade ju kunnat vara bättre, jag som älskar att ligga på stranden och sola, nu har jag inte kunnat göra det på många dar...suck!

Det man roar sig med är att greja här hemma, har man hus har man alltid jobb den saken är klar. Igår tex roade jag mig med att städa vinden, undrar bara varför man ställer upp all skit där?Man tröttnar på det här nere och så åker det upp på vinden....varför inte slänga det med en gång.Det har gått en billast med skräp till tippen en till ska gå idag! 

Igår pratade jag med min bonusdotter, hon ska i dagarna ha bebis, har gått över sex dagar så hon är något trött på dettta.

Vi längtar förstås, speciellt den blivande morfarn som är jättespänd, tråkigt nog bor hon långt ifrån oss, som alla andra som jag älskar mest här i livet. 

Ibland kan jag längta ihjäl mig efter mina nära och kära, då skulle jag vilja ha ett trollspö och trolla dit mig på nolltid!

Nej nu ska jag väl gå och göra något vettigt, kanske fortsätta att sortera gamla kort efter min mamma&pappa. Kul men väcker starka minnen, men jag har typ femton album som ska gås igenom, och fem syskon ska få kort dom med.